برخی سعی میکنند آنفلوآنزا را اپیدمی جلوه کنند/ وزارت بهداشت آماده خرید خدمت از مراکز بهداشتی نیروهای مسلح است
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در ششمین همایش سراسری بهداشت، امداد و درمان نیروهای مسلح گفت: طی دو سال اخیر نیروهای مسلح همکاری مناسبی با دولت به خصوص در حوزه سلامت داشته اند به گونه ای که بار عمده ای از مسئولیت از حوزه دولت برداشته اند. اگرچه اجرای طرح تحول سلامت یک بار مضاعفی بر دوش دولت گذاشت و این مسئله تلاش هایی که از گذشته انجام می شد را ارتقا داد اما توانست رضایتمندی مردم را در حوزه سلامت کسب کند.
وزیر بهداشت افزود: با تمام سختی ها و بار مضاعفی که اجرای این برنامه بر دوش دولت گذاشت اما شیرینی آن به قدری خوشایند است که تمام این سختی ها را به جان می خرد.
هاشمی گفت: با اجرای طرح تحول سلامت در اقصا نقاط کشور اقدامات مناسبی از قبیل توزیع پزشک، ارتقاء ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، افزایش دسترسی مردم به دارو، افزایش ساعات حضور پزشکان در ایام تعطیل در بیمارستان ها و غیره انجام شد اما برای نیروهای مسلح ما نتوانستیم اقدام خاصی را در قالب اجرای طرح تحول سلامت انجام دهیم.
وزیر بهداشت عنوان کرد: تعرفه های سال آینده در هیأت وزیران مورد تأیید قرار گرفته که امید است تعرفه ها در سال آینده اصلاح شود که شاید با این اقدام تراز بیمارستان ها دیگر منفی نباشد و امید است تعرفه ها به گونه ای باشد که بیمارستان ها بتوانند روی پاهای خود بایستند و هیچ گونه بدهی به آنها مانده نباشد.
وی با تأکید بر اینکه دولت و وزارت بهداشت می توانند از ظرفیت های نیروهای مسلح بهره مند شوند گفت: هدف ما باید در این باشد که بتوانیم از ظرفیت های نیروهای مسلح بهره مند شویم و اعلام آمادگی می کنیم که وزارت بهداشت آماده خرید خدمت از نیروهای مسلح است.
هاشمی افزود: وزارت بهداشت می تواند بر اساس تعرفه های تعیین شده برای سال آینده از نیروهای مسلح برای ارتقاء خدمت رسانی در مناطق محروم بخصوص در خط مرزی جنوب کشور بهره مند شود و دسترسی مردم در این مناطق را به مراکز بهداشتی و درمانی ارتقاء دهد.
وزیر بهداشت گفت: در زمینه نیروی انسانی نیز هر کاری که بتوانیم برای مراکز درمانی نیروهای مسلح انجام می دهیم زیرا دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله و ارتش جزو مراکزی هستند که نیروهای متخصص و فوق تخصص تربیت می کنند. همچنین وزارت بهداشت آمادگی ارائه مجوز برای افزایش تعداد مراکز درمانی نیروهای مسلح را در سراسر نقاط کشور دارد.
وی عنوان کرد: در زمینه طرح های ملی می توانیم از ظرفیت های نیروهای مسلح استفاده کنیم. البته خوشبختانه بیماری هایی مانند فلج اطفال در کشور به صورت اپیدمی وجود ندارد. گرچه عده ای می خواهند آنفولانزا را بصورت اپیدمی در کشور نشان دهند که در واقع اینگونه نیست اما اگر در طرح های ملی نیاز به کمک نیروهای مسلح باشد ما از این مسئله استقبال می کنیم.
هاشمی خاطرنشان کرد: خوشبختانه دولت یازدهم سلامت را جزو اولویت های اولیه خود قرار داده است و خداوند پدر و مادر دکتر روحانی را بیامرزد که اولویت قرار دادن حوزه سلامت را در این دولت آغاز کرد و مجلس نیز یاری نمود و مقام معظم رهبری حمایت، توصیه و سفارش هایی برای اجرای این مسئله داشتند.
وزیر بهداشت افزود: طی دو سال گذشته اقدامات بسیاری در راستای اولویت قرار دادن سلامت در دولت انجام شد که البته برخی نیز در این میان زیان کردند اما به طور کلی می توان گفت دسترسی مردم به پزشک و دارو ارتقاء یافت، واردات یک سوم کاهش پیدا کرد و قیمت خرید تجهیزات نیز به میزان قابل توجهی کاسته شد و اکنون نیز اقداماتی در پیش داریم که باید انجام دهیم، اما ما باید در حوزه دارو و تجهیزات و خرید خدمتی که از بیمه انجام می شود برنامه ریزی هایی داشته باشیم.
هاشمی گفت: در حوزه بیمه ها نیز به دلیل اینکه سیستم الکترونیک وجود ندارد باید تا پایان سال برنامه هایی را اجرایی کنیم تا نظارت ها، جدی تر انجام شود تا از فسادهای احتمالی پیشگیری شود و بتوانیم در بخش مصرف کنترل ها را افزایش دهیم و بتوانیم در منابعی که در اختیار بیمه ها قرار دارد صرفه جویی کنیم.
وی تأکید کرد: اولویت قرار دادن سلامت در دولت باید به گونه ای باشد که در دولت های بعدی نیز تداوم داشته باشد به گونه ای که سیاست گذارانی که در آینده روی کار خواهند آمد ساخت ریل، تونل، قطار، جاده و غیره را اولویت قرار ندهند زیرا در این صورت سلامت مغفول می ماند. البته ما در زیر ساخت ها کمبودهای بسیاری داریم برای مثال حدود 100 هزار تخت بیمارستانی در کشور کمبود وجود دارد، 200 هزار کمبود پرستاری در کشور مشهود است که اینها با ذکر مصیبت حل نمی شود و نیاز به برنامه دارد که البته ما معتقد هستیم کار باید به دست مردم یعنی بخش خصوصی انجام شود.
وزیر بهداشت گفت: متأسفانه برخی از سیاستمداران گمان می کنند حوزه سلامت یک چاه بی انتها است که هرچه برای آن بودجه صرف شود تمامی ندارد و متأسفانه چون از کودکی برایمان دعا کرده اند که انشاءالله پولتان صرف دوا و درمان نشود این ذهنیت در برخی از سیاستمداران مانده است که پولشان را صرف دوا و درمان نکنند اما باید گفت هزینه در بخش سلامت یک سرمایه گذاری است.
هاشمی با اشاره به گام سوم طرح تحول سلامت گفت: چون در گذشته نرم افزاری در بیمارستان ها وجود نداشت و یا آماده نبودند اعلام شده بود که به پزشکان یک چهارم و به پرستاران یک هفتم ماقبل اجرای طرح تحول پرداخت کنند که انتظار داشتیم زمانی که این یک چهارم به پزشکان پرداخت شود هیچ گونه بدهی وجود نداشته باشد اما متأسفانه برخی از دانشگاه ها اعلام کرده اند که پزشکان بیش از مقداری که باید دریافت کرده اند و در زمان تسویه به مراکز بهداشتی بدهکار می ماندند؛ بهر حال اجرای گام سوم طرح تحول باعث شد چند قدم به سوی سر به سر کردن هزینه ها پیش برویم که برای اولین بار در بیمارستان های دولتی تراز منفی نبود یعنی می توانیم بیمارستان ها را هیأت امنایی مدیریت کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امید است اولویت قرار دادن حوزه سلامت در دولت های بعدی و در میان سیاست گذاران تداوم داشته باشد و ما اعلام می کنیم آمادگی هرگونه کمک و همکاری به مراکز بهداشتی، امداد و درمان نیروهای مسلح را داریم جز کمک های مالی زیرا خود نیز در این خصوص در تنگنا هستیم.
انتهای پیام/