دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 دی 1399 - 00:15

چرا آخرین تیر پمپئو علیه مقاومت یمن هم به سنگ خورد؟

محکومیت‌های جهانی اقدام‌ آمریکا بیان‌گر مشروعیت و اعتماد جهانی به انصارالله و اذعان جهان به حرکت این جنبش در چارچوب منافع ملت یمن است که معنایی جز اقتدار جهانی مقاومت ندارد.
کد خبر : 557662
1.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، «مایک پمپئو» وزیر خارجه ایالات متحده یک هفته پیش از تصمیم خود برای اطلاع‌رسانی به کنگره این کشور جهت تروریستی اعلام کردن جنبش مقاومت «انصارلله» یمن خبر داد.


این اقدام از سوی آمریکای بحران‌زده در حالی صورت گرفت که در عرصه داخلی یمن در کنار دولت‌مردان و ارتش، قبایل و طیف‌های مختلف مردمی نیز به حمایت از انصارالله پرداخته و حتی با برپایی تظاهرات این اقدام آمریکا را محکوم کردند.


در عرصه جهانی نیز این رفتار با موجی از محکومیت مواجه شد، چنانچه حتی «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در کنار مقامات ارشد این سازمان از جمله «مارتین گریفیتس» نماینده آن سازمان در امور یمن نیز این اقدام آمریکا را محکوم کردند.


موج اعتراض‌های جهانی به تروریست خواندن انصارالله به داخل آمریکا نیز رسیده است چنانچه ۲۵ نماینده کنگره در نامه‌ای به وزیر خارجه این کشور، تصمیم تحریم جنبش انصارالله یمن را محکوم کردند.


این موج اعتراضی موجب شد تا حتی اعضای دولت جدید آمریکا نیز نتوانند به سکوتشان ادامه دهند و «جیک سالیوان» گزینه مشاور امنیت ملی دولت بایدن با تصمیم دولت کنونی این کشور برای تروریستی اعلام کردن جنبش انصارالله یمن مخالفت کرد.


مجموع این واکنش‌ها در محکومیت اقدام آمریکا علیه انصارالله یمن چند پیام قابل توجه به همراه دارد:


اول؛ حمایت یکپارچه یمنی‌ها از انصارالله نشان‌گر محبوبیت و مقبولیت آن نزد مردم یمن و البته نهادینه بودن فرهنگ مقاومت میان این ملت است.


این حمایت‌ها نشان می‌دهد که یمنی‌ها، مقاومت را محور امنیت، ثبات، استقلال و ازادی کشوشان می‌دانند و با وجود اینکه محاصره و جنایات ائتلاف سعودی ـ آمریکایی شرایطی بس دشوار را به آنها تحمیل کرده است اما حاضر به دست کشیدن از مقاومت نبوده و همچنان در میدان نبرد حضور دارند.


دوم؛ محکومیت‌های جهانی اقدام‌ آمریکا بیان‌گر مشروعیت و اعتماد جهانی به انصارالله و اذعان جهان به حرکت این جنبش در چارچوب منافع ملت یمن است که معنایی جز اقتدار جهانی مقاومت ندارد.


سوم؛ مجموع مقبولیت و محبوبیت داخلی در کنار مشروعیت و اعتماد جهانی به انصارالله از یک سو این حق را برای انصارالله ایجاد می‌کند که برای دفاع از کشور و مردمش به تقویت توان دفاعی خود بپردازد، چنانچه اتحاد همه‌جانبه با ارتش یمن، زمینه‌ساز دست‌یابی آنها به توان موشکی و نظامی قابل توجهی شد.


از سوی دیگر؛ این مشروعیت و مقبولیت این حق را برای انصارالله ایجاد می‌کند که به عنوان بخشی از ساختار دفاعی یمن، پاسخی همه‌جانبه به تجاوزات و جنایات ائتلاف سعودی ـ آمریکایی داشته باشد و لذا این ادعای سعودی که حملات موشکی به آرامکو را حمله تروریستی عنوان می‌کند فریبی بیش نیست.


چهارم؛ نکته قابل توجه در باب حمایت جهانی از انصارالله در برابر خباثت آمریکا، نوع رفتار برخی کشورهای عربی است. کشورهایی مانند عربستان، امارات و بحرین که با سرعت راه خیانت به فلسطین را در پیش گرفته‌اند، از اقدام آمریکا حمایت کردند. این رفتار آنها بیان‌گر آن است که برخی سران این سه کشور همچنان در تصورات قدیمی ابرقدرت بودن آمریکا مانده‌اند و پذیرای ساختار جدید نظام بین‌الملل که همان رویارویی جهانی با قلدرمابی آمریکاست، نشده‌اند.


این رفتار آنها با توجه به افول جهانی جایگاه آمریکا، طبعا در آینده نه چندان دور هزینه‌های بسیاری برایشان به همراه خواهد داشت که حداقل آن انزوا در میان ملت‌های منطقه خواهد بود.


مواضع این کشورهای عربی را می‌توان شکست آنها در عرصه سیاسی در برابر یمن دانست که حلقه تکمیلی آن نیز شکست‌های سنگین آنها در حوزه نظامی در برابر مقاومت ملت بزرگ یمن است، ملتی که یکپارچه فریاد مقاومت سر داده و توانسته‌اند 6 سال ائتلافی متشکل از ده‌ها کشور را ناکام ساخته و نام خویش را به عنوان یکی از ارکان مهم محور مقاومت و امنیت منطقه به ثبت برسانند.


منبع: نورنیوز


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب