دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 دی 1399 - 10:32
یادداشت/ مهدی فضائلی؛

رهبری که در راه خدا از ملامت باک ندارد

مهدی فضائلی طی یادداشتی نوشت: «شجاعت» فضیلتی جهانی است و در همه جوامع با هر فرهنگی انسان‌‌‌های شجاع ممدوح و ترسوها و اهل جبن مطرود و دوست‌نداشتنی هستند. «رهبر‌بزرگ» از مؤلفه‌‌هایی است که یک جامعه و ملتی را بزرگ می‌‌کند و به عظمت می‌‌رساند و یکی از مهم‌ترین ویژگی‌‌‌های «رهبر بزرگ»، «شجاعت» است.
کد خبر : 557461
unnamed.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مهدی فضائلی طی یادداشتی در روزنامه صبح‌نو نوشت: «شجاعت» فضیلتی جهانی است و در همه جوامع با هر فرهنگی انسان‌‌‌های شجاع ممدوح و ترسوها و اهل جبن مطرود و دوست‌نداشتنی هستند. «رهبر‌بزرگ» از مؤلفه‌‌هایی است که یک جامعه و ملتی را بزرگ می‌‌کند و به عظمت می‌‌رساند و یکی از مهم‌ترین ویژگی‌‌‌های «رهبر بزرگ»، «شجاعت» است.


«شجاعت» از ویژگی‌های بارز همه پیامبران و رهبران الهی نیز بوده است و اگر چنین نبود، نوح در برابر استهزای قومش، ابراهیم در برابر نمرود، موسی در برابر فرعون، عیسی در برابر پونتیوس پیلاطس و پیامبر اعظم حضرت محمد؟ص؟ در برابر مشرکین و کفار و منافقین آن همه ایستادگی نمی‌‌کردند و تسلیم می‌‌شدند. خدای متعال درباره کسانی که مسوولیت خطیر ابلاغ رسالت را بر دوش دارند، در سوره احزاب می‌‌فرماید: «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَد ا إِلَّا الله وَکَفَی بِاللهِ حَسِیب ا»؛ آنان که تبلیغ رسالت خدا کنند و از خدا می‌ترسند و از هیچ‌کس جز خدا نمی‌ترسند و خدا برای حساب به‌تنهایی کفایت می‌کند.


در اصول ۵ و ۱۰۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از صفاتی که در کنار تقوا، عدالت، آگاهی به زمان، مدیریت و تدبیر برای رهبر ذکر و تکرار شده، «شجاعت» است.


از بنیان‌گذار انقلاب و نظام جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی ؟ره؟ نقل شده که ایشان فرموده‌اند: «والله در عمرم یک لحظه هم نترسیدم.» برخورداری از صفت شجاعت در همه مراحل فرایند یک تصمیم‌گیری به اعتقاد صاحب‌نظران علم مدیریت، مغز مدیریت است، یعنی از مرحله اندیشه تا اتخاذ تصمیم و سرانجام اقدام و عمل، تأثیرگذار است. انسان‌‌‌های بزدل اصلا حاضر نیستند یا نمی‌توانند درباره برخی موضوعات فکر کنند، چه برسد به تصمیم و اقدام.


گاهی ممکن است کسی در مرحله فکر، جرأت داشته باشد اما در مراحل بعد، نه! دقت در عملکرد بیش از سه دهه زعامت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نیز برخورداری فوق‌العاده ایشان از شجاعت را به اثبات می‌‌رساند. حمایت از تولید علم و تشویق دانشمندان رشته‌های مختلف به پیگیری دانش و فنون روز دنیا، فتنه ۸۸، تحولات منطقه و به‌خصوص آنچه در سوریه و عراق رخ داد، حمله به عین‌الاسد، مواضع شجاعانه متعدد و تصمیمات در ماجرای کرونا از جمله تصمیمات و اقدامات شجاعانه رهبر حکیم انقلاب اسلامی است که اگر هر کدام از آنها نبود، معلوم نبود امروز انقلاب اسلامی و ایران عزیز با چه سرنوشتی مواجه‌بود! مخالفت با ورود واکسن مشکوک از آمریکا، انگلیس و فرانسه باوجود همه تبعاتی که برای آن قابل پیش‌بینی بود، نمونه دیگری از تصمیمات شجاعانه ایشان است؛ تصمیمی که می‌شد ایشان هزینه آن را برعهده نگیرند اما اهمیت موضوع سلامت مردم مانع هر نوع محافظه‌کاری شد.


آیت‌الله خامنه‌‌ای در تاریخ ۹۹/۸/۳ در دیدار با اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا این نکته بسیار مهم را فرمودند: ‏از آنجا که جنبه‌های امنیتی و اقتصادی نیز نشأت‌گرفته از همین بیماری(کرونا) است، بنابراین اصل و اولویت در تصمیم‌گیری‌ها، سلامت مردم است.


ایشان که پیش از این با موافقت با تعطیلی اماکن مذهبی و مراسم مذهبی مهم مانند مراسم محرم و اربعین و نماز جمعه، عقلانیت و تقدم سلامت را به نمایش گذاشته بودند، یک‌بار دیگر در عمل، این اولویت و پایبندی به ویژگی «وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِم» را که مربوط به قوم برگزیده خداوند است، به اثبات رساندند. آری رهبران الهی و پیروان راستین‌شان در راه خدا از هیچ نکوهش و ملامتی باک ندارند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب