ادعای پمپئو در خصوص حمایت ایران از القاعده مصرف داخلی دارد/ اتهامپراکنی علیه جمهوری اسلامی با هدف کاستن از فشار کنگره بر ترامپ
گروه بینالملل خبرگزاری آنا - محمد جعفری؛ ادعای روز سهشنبه مایک پمپئو، وزیر امور خارجه در خصوص اطلاعاتی که بهتازگی از طبقهبندی محرمانه خارج شدهاند و به گفته او میتوانند ثابت کنند که دولت ایران پناهگاه امنی برای سران القاعده فراهم کرده و از این گروه پشتیبانی کرده است را به زیر ذرهبین بردهایم تا افکار عمومی نگران اوضاع منطقه، اسیر بازی جدید و غیر حرفهای تیم شکست خورده دونالد ترامپ نشوند.
ترامپ درصدد عقب راندن هجوم سنگین کنگره است نه جنگ با ایران
شاید در نگاه اول همانگونه که بسیاری از تحلیلگران منطقهای و بینالمللی اظهار داشتهاند اینگونه به نظر آید که دونالد ترامپ میخواهد در روزهای انتهای حضورش در کاخ سفید به هر بهانهای که شده به ایران ضربه بزند و امکان دارد با اقدامات تلافیجویانه ایران همراه شود و کل منطقه را به جنگی خانمانسوز بکشاند؛ اما با کمی دقت میتوان دریافت که پمپئو با این اظهارات تنها به دنبال کم کردن فشار داخلی بر رئیسجمهور است. به این مفهوم که این اظهارنظر بینالمللی فقط مصرف داخلی دارد و درصدد است اذهان نمایندگان کنگره ایالاتمتحده را از تمرکز بر تنبیه ترامپ به دلیل تحریک معترضان در حمله به کنگره در روز ششم ژانویه منحرف کند.
لازم به توضیح است که یکی از مصوبات کنگره در سال 2001 تحت عنوان "مجوز استفاده از نیروی نظامی" به نیروهای آمریکایی این اجازه را میدهد که تروریستهای القاعده را در هر مکانی از دنیا تعقیب کند. این قانون بدین معناست که نیروهای آمریکایی از قبل، مجوز حمله به مقر تروریستها در ایران را تحت همان مجوز سال 2001 در دست داشتهاند، البته اگر ثابت شود که القاعده در خاک ایران مستقر بوده است.
بیشتر بخوانید:
استیضاح ترامپ باید راه بازگشت او را به قدرت در آینده ببندد/ قیام رئیسجمهور آمریکا علیه قانون اساسی
حال به این مصوبه کنگره توجه کنید تا بهتر متوجه شوید چرا دولت ترامپ در این روزها که تحتفشار کنگره است به مجوز حمله سال 2001 روی آورده است. پس از حمله تروریستی سوم ژانویه سال 2020 پهپاد های آمریکایی به خودروی حامل سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس ایران در نزدیکی فرودگاه بغداد، کنگره آمریکا برای اینکه ترامپ خودسرانه دست به حمله علیه ایران نزند قطعنامهای را به تصویب رساند که هرگونه حمله به ایران به دستور دونالد ترامپ نیاز به تأیید کنگره داشته باشد.
در نگاه اول همانگونه که قبلاً ذکر شد همگان هشدار یک حمله سریع علیه اهدافی به ایران توسط نیروهای آمریکایی را میدهند اما آیا بهواقع اینچنین است؟ آمریکاییها اتهامات بیاساس سنگینتری را در خلال چهار سال اخیر علیه ایران مطرح کردند که به چند دلیل ازجمله قدرت بازدارندگی ایران به هیچ اقدام نظامی علیه تهران نینجامید.
بهعنوانمثال اخیراً آمریکا ایران را به نقض کنوانسیون تسلیحات شیمیایی به دلیل تأمین رژیم معمر قذافی دیکتاتور معدوم لیبی با تسلیحات شیمیایی متهم کرد. بارها حملات به تانکرها و کشتیها در خلیجفارس را به ایران نسبت داد و از ادعای دخالت ایران در حملات پهپادی یمنیها به تأسیسات نفتی آرامکو در عربستان سخن به میان آورد. در اواسط نوامبر سال گذشته بود که دادستانی در نیویورکتایمز از قول منابع ناشناس سازمان جاسوسی آمریکا اعلام کرد فردی به نام ابومحمد المصری که متهم به طراحی بمبگذاری سال 1998 در سفارتخانههای آمریکا در قاره آفریقا به دست جاسوسان اسرائیلی در هفتم اوت 2020 هنگامیکه به همراه دخترش پس از سالها زندگی در ایران در حال خروج از این کشور بوده کشته شد. پمپئو در صحبت روز سهشنبهاش این عملیات را برای اولین بار تأیید رسمی کرد. آمریکا در هیچیک از موارد فوقالذکر با اینکه اصلاً از طرف کنگره تحتفشار نبود و شاید حمایت هم میشد نتوانست به این جمعبندی برسد که به ایران حمله تلافیجویانه انجام دهد.
چرا پمپئو در این مقطع ادعای حمایت ایران از القاعده را مطرح کرد؟
پاراگرافهای فوق را وقتی با حوادث روزهای اخیر در کنگره کنار هم میگذاریم نتیجه این میشود که مجلس نمایندگان برکناری ترامپ را ذیل متمم 25 قانون اساسی خواستار شده و درصدد است که استیضاح دوم ترامپ را نیز قبل از پایان دوره ریاستجمهوریاش به صحن کنگره ببرد. از طرفی میتواند با استناد به بند سوم متمم 14 قانون اساسی ترامپ را به اتهام قیام علیه قانون اساسی برای همیشه از برعهده گرفتن مقام دولتی محروم کند. اینجاست که تنها حربهای که در دست ترامپ باقی میماند تا از این اقدامات کنگره جلوگیری کند تظاهر به درگیر شدن در جنگ با تروریستها است که از قبل هم مجوز کنگره را از سال 2001 به همراه داشته است.
این کنگره که توان پرداخت کمکهای مالی به میلیونها بیکار کرونایی را ندارد چگونه میتواند از پس هزینههای سرسامآور جنگی بیحاصل علیه ایران برآید که سالها منتظر اشتباه آمریکاییهاست تا آنها را درگیر جنگی خونبار کند؟
در هر صورت ایران با علم به اینکه آمریکا در حال حاضر قادر به حمله نظامی علیه هیچ کشوری نیست اقدامات محتاطانه و روند دیپلماتیک را پیشگرفته و هشدار داده است که هرگونه حمله به خاک کشور را بیپاسخ نخواهد گذاشت.
توئیتهای وزارت خارجه آمریکا مبنی بر قول جایزه کلان برای کسانی که اطلاعاتی در خصوص سران القاعده ارائه دهند نیز در راستای همین سناریوی هراسفکنی دولت ترامپ دیده میشود.
بیانیه روز سهشنبه پمپئو، رسانهای کردن اطلاعات طبقهبندیشده، برجسته کردن مجوز سال 2001 کنگره برای تعقیب تروریستها بدون تجدید آن مجوز و ادامه تنش با ایران به بهانههای واهی ازیکطرف و فشارهای اخیر مجلس نمایندگان برای حذف همیشگی ترامپ از دنیای سیاست تنها آدرسی را که به افکار عمومی میدهد این است که این ادعای بیاساس را مثل موارد مشابه دیگر، جدی نگیرند و به چشم مصرف داخلی به آن نگاه کنند.
انتهای پیام/4155/پ
انتهای پیام/