دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 دی 1399 - 12:00
با برگزیدگان پنجمین جشنواره فناوری نانو/ 13 در گفتگو با آنا مطرح شد؛

شناسایی علائم اولیه کرونا با «لباس تب‌نما»/ این لباس با افزایش و کاهش دما تغییر رنگ می‌دهد

برگزیده پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی که با محصول «لباس تب‌نمای نوزادی» در این جشنواره حضور یافته بود، عنوان کرد که با استفاده از این لباس در قالب هدبند می‌توان تب را به‌راحتی شناسایی کرد.
کد خبر : 556160
پروانه.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ پنجمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری متفاوت (به‌صورت مجازی) در سال ۹۹ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز انجام شد و ۱۰ آذر ۹۹ با اعلام اسامی نفرات برگزیده در مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد.


۴۶۸ مقاله، ۲۶ طرح‌‌ پژوهشی، ۵۵ کتاب تألیف و ترجمه، ۹۶ پژوهشگر برتر، ۳۰ پایان‌نامه و رساله، ۴۹ اختراع، ۱۸۲  پیش‌محصول و محصول، ۱۶ واحد فناور و ۴ شرکت دانش‌بنیان از آثار ارسالی به پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی بود.


«لباس تب‌نمای نوزادی» حاوی نانوذرات با خاصیت آنتی باکتریال ازجمله محصولات ارائه شده توسط پرستو حسن‌زاده در پنجمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی بود که در میان محصولات به‌عنوان شرکت (کاسپین جوراب) شایسته تجلیل برگزیده شد.




بیشتر بخوانید:


«بتن پلیمری» چه ویژگی‌هایی دارد؟ + فیلم


تولید مواد نیمه‌هادی در مقیاس نانوساختار


«نانومتریال‌ها» نواقص و اشکالات بتن را اصلاح می‌کند




حسن‌زاده دانشجوی دوره دکتری رشته فیزیک اطلاعات کوانتومی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان بوده و اکنون علاوه بر تحصیل، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بستان‌آباد و تبریز است.


وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره چگونگی شکل‌گیری ایده طراحی لباس کودک (لباس تب‌نمای نوزادی حاوی نانوذرات با خاصیت آنتی باکتریال) بیان کرد: در یک شرکت پوشاک در بخش تحقیق و توسعه مشغول بودم و با توجه به اینکه رشته تحصیلی‌ام فیزیک و رشته تحصیلی همسرم که در این طرح همکارم هستند، شیمی بود با تحقیق در علوم نانو و کالاهای نساجی تصمیم گرفتیم این لباس را با مهندسی معکوس؛ اما با مزایای بهتر در کشور تولید کنیم.


مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و بستان‌آباد بیان کرد: تولید این لباس از فروردین سال 1396 تا دی سال 1397 بهینه‌سازی و با رنگدانه‌ها تکمیل  شد تا هیچگونه ریزش رنگدانه‌ای را بعد از شست‌وشو مشاهده نکنیم. از دی تا اسفند 97 مراحل تست آنتی باکتریال آن انجام شد و اواخر اسفند توانستیم مجوز نانومقیاس را دریافت کنیم.


دانشجوی دوره دکتری رشته فیزیک اطلاعات کوانتومی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان خاطرنشان کرد: برای تولید این لباس، بیشتر کار تکمیلی انجام می‌دهیم، نخست خیاطان لباس نوزاد را می‌دوزند و ما رنگرزی را روی آن انجام می‌دهیم به این صورت که میکروکپسول‌های پلیمری حاوی رنگدانه ترموکرومیک را سنتز، سپس با استفاده از موادی دیگر میکروکپسول‌ها را روی منسوج تثبیت می‌کنیم.


حسن‌زاده با بیان اینکه برای سنتز میکروکپسول‌ها هم گواهی ثبت اختراع داریم، درباره نحوه کارکرد لباس تب‌نمای نوزادی به آنا گفت: این لباس در دمای کمتر از 37 درجه رنگ صورتی یا آبی دارد و بالاتر از آن بی‌رنگ می‌شود، به عبارتی رنگدانه‌هایی که ما سنتز کردیم، خاصیت تغییر رنگ با تغییر دما را دارند.



وی عنوان کرد: گرچه این لباس برای نوزادان طراحی شده است؛ اما در شرایط امروزی می‌توان برای بزرگسالان نیز استفاده کرد؛ چراکه تب از علائم اولیه و شایع ویروس کروناست، می‌توان سربند (هدبند)ها را با رنگدانه‌ها پوشش داد و با تغییر رنگ در آن، تب را به‌راحتی شناسایی کرد.


برگزیده پنجمین جشنواره سراسری نانو دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: تاکنون از این محصول به کشورهای کویت، عمان و عراق صادرات داشته‌ایم که صادرات به عراق از طریق ستاد ویژه توسعه فناوری نانو انجام شده است.


کلید اصلی اقتصاد کشور در دستان شرکت‌های دانش‌بنیان است


حسن‌زاده درباره ارزیابی خود از پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی که در تبریز و به‌صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: با مقایسه این جشنواره با جشنواره‌های قبلی می‌توان گفت؛ صرف‌نظر از شرایط موجود به‌دلیل کرونا، تعداد مقالات ارائه شده کمتر بود؛ اما در نقطه مقابل تعداد محصولات و پیش‌محصولات و شرکت‌ها افزایش یافته بود.


این پژوهشگر حوزه نانو ادامه داد: می‌توان اینگونه برداشت کرد که دانشگاه‌ها نیز خلاق‌تر شده و دیگر صرفاً آموزشی نیستند و بیشتر پژوهش‌محور شده‌اند، کلید اصلی اقتصاد کشور نیز در دستان شرکت‌های دانش‌بنیان است و با پیشرفت آن‌ها اقتصاد نیز پویاتر خواهد شد.


وی در پاسخ به خبرنگار آنا که چه پیشنهادی برای ارتقای این نوع جشنواره‌ها‌ دارید، اظهار کرد: مسئولان حمایت مالی از فعالیت‌های مختلف علمی را قوی‌تر کرده و تعداد صنایع برای ارائه محصولات را بالاتر ببرید به‌عنوان مثال می‌توانستیم امسال در پنج رشته محصول ارائه کنیم.


دانشجوی دوره دکتری رشته فیزیک اطلاعات کوانتومی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان درباره اینکه چند بار در این جشنواره‌ها حضور داشته‌اید، پاسخ داد: نخستین مرتبه در جشنواره نانو دانشگاه آزاد اسلامی شرکت کردیم،؛ اما در تمام جشنواره‌های فناوری نانو که در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود، حضور داشته‌ایم.


حسن‌زاده درباره برنامه‌‌های آینده خود مطرح کرد: این محصول (لباس تب‌نمای نوزادی) در مرحله داوری دانش‌بنیان شدن بوده که بعد از تأییدیه دانش‌بنیانی می‌توان صادرات بیشتر کالا را با توجه به تسهیلات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری متصور بود.


انتهای پیام/4117/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب