دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 دی 1399 - 16:12

175 دیپلمات آمریکایی خواستار برکناری ترامپ شدند

۱۷۵ دیپلمات باسابقه وزارت امور خارجه آمریکا طی نامه‌ای با محکوم کردن ترامپ به علت تحریک به هجوم خشونت‌آمیز به کنگره خواستار برکناری وی شدند.
کد خبر : 555704
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از فارن پالیسی، ۱۷۵ دیپلمات باسابقه وزارت امور خارجه آمریکا با امضای نامه‌ای با محکوم کردن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور به علت تحریک به هجوم خشونت‌آمیز به ساختمان کنگره در روز ۶ ژانویه (۱۷ دی‌ماه) خواستار بررسی مقام‌های بلندپایه دولت درباره برکناری ترامپ شدند.


این نامه که دومین نامه فرستاده‌شده برای مایک پمپئو، وزیر امور خارجه در چند روز گذشته به شمار می‌رود، نشانگر تکانه و خشم گسترده دیپلمات‌های ایالات‌متحده از اقدامات ترامپ و واکنش پمپئو به این بحران سیاسی داخلی است.


اعتراض دیپلمات‌های آمریکا به رئیس‌جمهور مستقر، در تاریخچه ۲۳۲ ساله این وزارتخانه بی‌سابقه است.


مقام‌های بلندپایه وزارت امور خارجه در این نامه با سرزنش پمپئو به علت خودداری از صدور بیانیه درباره پذیرش بی‌قیدوشرط پیروزی جو بایدن در انتخابات (سوم نوامبر /۱۳ آبان ماه) ۲۰۲۰، به اقدامات تحریک‌آمیز ترامپ برای تحریک به شورش خشونت‌بار اعتراض کرده‌اند.


نشریه فارن پالیسی به‌صورت مستقل نتوانسته است شمار مقام‌های امضاکننده این نامه را تأیید کند، اما یک مقام امضاکننده به‌شرط ناشناس ماندن، گفته است که حدود ۱۷۵ دیپلمات و مقام بلندپایه وزارت امور خارجه آمریکا که عمدتاً حقوقدان هستند، آن را امضا کرده‌اند.


این نامه با فراتر رفتن از پیام نخست در تشریح مباحث گسترده درباره چگونگی تضعیف و آسیب رساندن اقدامات رئیس‌جمهوری به صحنه سیاست خارجی ایالات‌متحده و نهادهای دموکراتیک آن، آشکارا از پمپئو خواستار حمایت از مشاوره با دیگر مقام‌های دولت درباره فعال‌سازی احتمالی متمم بیست و پنجم درباره برکناری رئیس‌جمهوری شده است.


فارن پالیسی می‌افزاید: ابراز نارضایتی خصوصی کارشناسان ارشد وزارت امور خارجه آمریکا برای دومین بار در یک هفته به‌منظور محکوم کردن اقدامات ترامپ، بی‌سابقه است. هر چند نامه‌های ابراز نارضایتی در دسترس گذشته بر سیاست‌های ایالات‌متحده یا اقدامات مدیریتی وزارت امور خارجه متمرکز بوده، اما هیچ حتی به مفهوم معرفی و شناسایی رئیس‌جمهوری به‌عنوان تهدیدی برای دموکراسی، نزدیک هم نشده بود.


با اینکه پمپئو در رشته پیام‌های توئیتری، خشونت در کنگره را به‌عنوان غیرقابل‌پذیرش محکوم کرده، اما اشاره‌ای به ترامپ نکرده است.


جورج میکس عضو ارشد دموکرات در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان با ابراز نارضایی از پمپئو به علت انتقاد نکردن از ترامپ، دوباره بر پشتیبانی فزاینده نمایندگان هم‌حزبی خود از طرح استیضاح تأکید کرد.


تنها ساعتی بعد از پایان سخنرانی چهارشنبه شب ۶ ژانویه ترامپ، نشست مشترک کنگره به ریاست مایک پنس آغاز شد، اما در همان ساعات اولیه، خبری نمایندگانی را که در حال تأیید آرای الکترال کالج بودند به ترس‌ولرز انداخت و آن هجوم حامیان ترامپ به ساختمان کنگره بود.


توقف نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای آمریکا برای شمارش آرای گزینشگران انتخابات ریاست جمهوری که با شورش و یورش هواداران دونالد ترامپ به داخل ساختمان کنگره متوقف شد واکنش‌های بین‌المللی را در پی داشت و بسیاری از سران و مقامات عالی جهان ضمن سرزنش اقدام ترامپ و هوادارانش در به راه انداختن شورش، نسبت به وقایع واشنگتن ابراز نگرانی کردند.


با هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره و تلاش برای ورود به ساختمانی که در حال شمارش آرای الکترال کالج بودند، تمام درهای کنگره قفل شد و نیروهای امنیتی در برابر شورشیان به صف کشیدند.


در تیراندازی‌ها در جریان این شورش، دست‌کم پنج نفر کشته و ده‌ها نفر هم زخمی شدند. که تعدادی از آن‌ها از نیروهای پلیس هستند. دست‌کم ۵۳ نفر هم در جریان شورش بازداشت شدند.


با ورود حامیان ترامپ به ساختمان کنگره و متوقف شدن نشست مشترک کنگره، جو بایدن طی سخنانی با تأکید بر اینکه هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره، شورش است نه اعتراض گفت که مردم دنیا و حتی فرزندان ما که این صحنه‌های دردناک و نمایش افتضاح را در پایتخت امریکا می‌بینند، چه می‌گویند؟ وی خطاب به ترامپ گفت که دیگر بس است.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب