دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 دی 1399 - 00:06
فرزانه در گفتگو با آنا:

نخبگان پژوهشی از تخفیف شهریه و بورسیه تحصیلی بهره‌مند می‌شوند/ حمایت از طرح و ایده دانشجویان تمدن‌ساز

دبیر شورای سرمایه‌گذاری و اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل از ارائه تخفیف شهریه و بورسیه تحصیلی به نخبگان پژوهشی، فناوری و فرهنگی خبر داد.
کد خبر : 554669
2471.jpg

بابک فرزانه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اردبیل بر مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی تأکید و درباره تخفیف شهریه و بورس تحصیلی به نخبگان پژوهشی و فرهنگی اظهار کرد: دانشجویان نخبه پژوهشی، فناوری و فرهنگی نگران پرداخت شهریه نباشند؛ چراکه این دسته از دانشجویان در صورت داشتن ایده و دانش فنی می‌توانند از تخفیف شهریه و حتی بورسیه تحصیلی بهره‌مند شوند.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاه در گستره کشور به‌منظور ارتقای فعالیت‌های دانش‌بنیان سعی کرده برای فعالیت دانشجویان در عرصه‌هایی مانند فعالیت‌های دانش‌بنیان و پروژه‌های مختلف نه تنها هزینه‌ای را از دانشجویان دریافت نکند؛ بلکه آنان را بورسیه کند.


دبیر شورای سرمایه‌گذاری و اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل گفت: نگاه نوآورانه و حل مسئله‌ای به دانشگاه نه‌تنها می‌تواند موجب کمک به دانشگاه و روندهای علمی در کشور شود؛ بلکه هزینه‌های دانشجویی را کاهش داده و دانشجویان را برای ورود به بازار کار و جامعه آماده کند.


فرزانه خاطرنشان کرد: یکی از مدل‌های مشارکتی که در شیوه‌نامه اقتصاد دانش‌بنیان مطرح‌شده ارائه طرح بورسیه دانش‌بنیان است که دانشجو در قبال فعالیت‌های دانش‌بنیانی که در دانشگاه انجام می‌دهد، می‌تواند از تخفیف شهریه بهره‌مند شود. طبق این مدل، دانش فنی سفارشی توسط دانشجو ایجاد و سرمایه‌گذاری آن به جای پرداخت شهریه خواهد بود یعنی معادل ارزش دانش از شهریه دانشجو کم خواهد شد.


شرط اشتغال دانشجویان در دانشگاه


وی تبیین کرد: متولی ارزش‌گذاری دانش، شورای اقتصاد دانش‌بنیان استان بوده و میزان فعالیت دانشجو در شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای توسعه و تحقیق می‌تواند مطابق فرمت کار دانشجویی (البته خارج از سقف تعیین‌شده در بخشنامه‌ها) تعریف و حقوق آن توسط واحدهای توسعه و تحقیق یا شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شود. در این مدل مشارکتی دانشجویان یا با تخفیف ویژه و یا به‌صورت رایگان مشغول تحصیل می‌شوند و نهایتاً نیز بنا به ظرفیت و توانمندی‌ آنان در دانشگاه مشغول به کار خواهند شد.


دبیر شورای سرمایه‌گذاری و اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل ادامه داد: دانشجویان دارای طرح و ایده برای اطلاع از جزئیات این مدل مشارکتی، نحوه تخفیف، بورسیه و ارائه طرح و ایده به دبیرخانه شورای سرمایه‌گذاری و اقتصاد دانش‌بنیان مراجعه کنند یا به آدرس b_farzaneh_ms@yahoo.com ایمیل یا طرح خود را در شبکه‌های اجتماعی به شناسه @Ba_farzaneh ارسال کنند.


فرزانه عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان دانشگاهی مردمی برای زمینه‌سازی در راستای تغییر رویکرد دانشگاه از آموزشی و پژوهشی به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و دانشگاه مسئله‌گرا و کارآفرین متکی بر دانش و فناوری از طرح‌ها و ایده‌های مبتنی بر دانش فنی حمایت می‌کند.


وی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در سیر تکاملی خود با توجه به نیاز کشور باید دانشگاهی کارآفرین باشد و بستر ایجاد کسب‌وکارهای جدید را در مسیر اشتغال دانش‌بنیان فراهم و با آماده‌سازی بسترهای مهارت افزایی و نوآوری، زمینه حمایت از ایده‌های دانش‌بنیان، تجاری‌سازی و سرمایه‌گذاری را ایجاد و بازار نوینی در حوزه کسب‌وکارهای دانش‌بنیانی را در کشور طراحی کند.


استفاده نودانشجویان از فرصت‌های سرای نوآوری


دبیر شورای سرمایه‌گذاری و اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل مطرح کرد: دانشجویان جدید در واحد دانشگاهی اردبیل می‌توانند همزمان با ثبت‌نام در واحد دانشگاهی استان از فرصت‌های بی‌نظیر سرای نوآوری این دانشگاه هم بهره‌مند شوند.


فرزانه توضیح داد: سرای نوآوری با بهره‌مندی از امکانات مرتبط با کارآفرینی از قبیل مرکز رشد واحدهای فناور، شتاب‌دهنده فناوری و نوآوری، دوره‌های آموزشی عمومی و تخصصی، امکانات بی‌نظیر کارگاهی و آزمایشگاهی، امکان حمایت از تیم‌های فناوری، تجاری‌سازی نمونه‌های آزمایشگاهی و دستاوردهای نیمه‌صنعتی و بورسیه دانش‌بنیان پذیرای دانشجویان علاقه‌مند به کارآفرینی است تا با دیدگاهی بدیع و متفاوت دانشجویان جدید را به سمت خلق ارزش و ثروت‌های مادی و معنوی سوق دهد.


وی یادآور شد: تحقق تمدن نوین اسلامی به‌عنوان حرکت عظیم در مقیاس جهانی، نیازمند تربیت و تأمین نیروی انسانی شایسته است. مقام معظم رهبری قشر جوان و فرهیخته را هسته اصلی در ایجاد این تمدن می‌دانند. دانشجویان به‌دلیل ظرفیت بالا برای تولید علم و تکنولوژی، الگوسازی و ترویج اخلاقیات، فرهنگ‌سازی، شورآفرینی و جریان‌سازی، می‌توانند موتور محرکه این جریان در متن جامعه باشند.


دبیر شورای سرمایه‌گذاری و اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل تشریح کرد: از این رو، دانشگاه‌ها در صف مقدم تمدن‌سازی اسلامی و رشد علوم و تولید فناوری و فرهنگ قرار دارند؛ البته آنها فقط در شرایطی می‌توانند وظیفه پرورش دانشجویانی تمدن‌ساز را به‌درستی انجام دهند که برنامه‌های روشنی در این زمینه در دست داشته باشند.


این مسئول یادآور شد: بر این اساس، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در راستای تقویت دانشجویان تمدن‌ساز از طرح‌ها، ایده‌ها و فعالیت در این حوزه‌ها حمایت می‌کند و بخشی از تلاش دانشجویان علاقه‌مند به همکاری با این دانشگاه در حوزه‌های یادشده با تخفیف شهریه جبران خواهد شد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب