رهنمای رودپشتی: نمیتوانیم نسبت به سرنوشت دانشگاه بیتفاوت باشیم/ نگران هویت دانشگاه هستیم
به گزارش خبرنگار آنا، دکتر فریدون رهنمای رودپشتی در همایش تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان به میزبانی حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با بیان اینکه سهم دانشگاه در بحث اشتغال و سخت افزاری و نرم افزاری مشخص است، اظهار کرد: دانشگاه در مسیر توسعه است و اقتدار علمی توسعه و پیشرفت را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه جاده پر فراز و نشیبی را پیش رو داریم، گفت: رگ دانشگاه آزاد اسلامی با برخی مصوبات زده شد.
این مسئول با گرامیداشت هفته پژوهش و قدردانی از پژوهشگران تصریح کرد: پژوهش کاری ماندگار و سخت است و پژوهشگران دانشگاه سهم متفاوتی دارند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: آموزش، پژوهش، تحقیق، کارآفرینی و ثروت آفرینی در یک زنجیره قرار دارند.
رهنمای رودپشتی تصریح کرد: سالانه شش هزار مقاله در دانشگاه آزاد اسلامی تولید میشود؛ هرم علمی دانشگاه آزاد اسلامی باید نوسازی شود و با توجه به ظرفیتهای موجود، هوشمندانه نسبت به ترمیم آن اقدام کرد، منطقی باید گام برداشت چرا که ما نمیتوانیم نسبت به سرنوشت دانشگاه بیتفاوت باشیم و نگران هویت دانشگاه هستیم که سرمایه کشور است.
وی با بیان اینکه آموزش و پژوهش در مسیر خود فناوری و ثروت آفرینی در اقتصاد دانش بنیان نیز گام برداشته است، تصریح کرد: حوزه علوم انسانی میتواند رفتارهای مردمی را تحلیل کند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دهه سوم فعالیت دانشگاه دهه کیفیت و دهه چهارم عرصه رقابت بین المللی است و نمیتوان در اتاق شیشهای نشست و دنبال رقابت بود.
وی با بیان اینکه سند آمایش دانشگاه و افق ۱۴۰۴در راستای تولید علم با کیفیت است، تصریح کرد: پژوهش باید با باور پژوهشی انجام شود زیرا کار پژوهش باید در دست پژوهشگران باشد و باید جایگاه خود را در این فرایند پیچیده پیدا کنند.
رهنمای رودپشتی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید سازههای آموزشی و پژوهشی خود را در بحث تولید علم محکم کند، اظهار کرد: بخش عمده اقتصاد دانشگاه آموزش است و کسب و کار را تحت شعاع قرار میدهد.
وی ادامه داد: کسب و کار باید رقابتی باشد تا بتوان اقتصاد دانشبنیانی را ترسیم کرد و تدوین سند آمایش را در این مسیر در دستور کار خود قرار داده و باید مبنای کار قرار بگیرد تا مشکلات ما در بحث علمی را برطرف کنیم.
رهنمای رودپشتی با بیان اینکه سهم استان باید در حوزه تحصیلات تکمیلی بالای چهار درصد باشد، ابراز کرد: باید نهادهای پژوهشی را در شرکتهای دانش بنیان فعال کنیم و با پژوهش فشار را باید در حوزه آموزش کم کنیم.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بزرگترین بازار مصرف را در دست داریم، تصریح کرد: واحد رشت در فهرست واحدهای تک رقمی قرار گرفته که خوشایند است و استانهایی مانند گیلان باید در بحث تولید علم با شاخصهای مربوطه در لیست استانهای صاحب سهم تک رقمی باشند.
وی با تأکید بر اینکه باید مجله بین المللی داشته باشیم، ادامه داد: گیلان هم باید در این فهرست باشد و به طور خودکار سهم تولید علم را فراهم میکند.
رهنمای رودپشتی با بیان اینکه استان باید انضباط مالی را در دستور کار قرار دهد، ابراز کرد: استاد واحد رشت، لاهیجان و دیگر شهرستانها را باید اساتید دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان برشمرد و باید یادبگیریم فرا شهرستانی در استانها مانند گیلان کار کنیم.
وی با بیان اینکه نباید جزیرهای در مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی در استان عمل کرد، اظهار کرد: باید همکاری بین شهرستانها وجود داشته باشد و اگر نباشد اموزش عالی کشور نیز دچار مشکل میشود و بهره گیری از خیرین از ماموریتهای مهم دانشگاه آزاد است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت خیران بسیار مهم است و گیلان در این حوزه از ظرفیتهای خوبی برخوردار است، گفت: نشستهایی باید با خیرین دلشته باشیم و در برنامههای استان باید مورد توجه قرار بگیرد.
رهنمای رودپشتی ادامه داد: نباید بودجه را مانند پول خرد تقسیم کنیم بلکه باید پژوهشگران را مورد حمایت قرار دهیم تا ظرفیت تولید علم در دانشگاه افزایش یابد امروز برنامه ریزی بیشتر احساس میشود و باید دست به دست هم دهیم تا به جایگاه استان اقتدار بیشتری بدهیم.
انتهای پیام/