انتشار سند فوق محرمانه درباره ترور سردار سلیمانی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از میدل ایست نیوز، پایگاه خبری «الفرات نیوز» سندی «فوق محرمانه» درباره گزارش کمیته تحقیق درباره حادثه ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس منتشر کرد.
این کمیته در تاریخ 8 ژانویه 2020 به دستور نخستوزیر عراق تشکیلشده و اعضای 8 نفر به ریاست «یاسین الیاسری»، وزیر کشور وقت، و عضویت جانشین فرمانده ستاد عملیات مشترک و فرمانده نیروی دفاعی و مدیر دستگاه اطلاعات ارتش و مدیر امنیت الحشد الشعبی و مقاماتی از دیگر نهادهای امنیتی عراق بودهاند.
در این گزارش تأکید شده که برای تدوین آن از کارمندان موجود در فرودگاه و 6 کارمند شرکت هواپیمایی «اجنحة الشام»، 2 کارمند بخش خدمات خطوط هوایی العراقیه، 2 کارمند شرکت بر دبی، 9 کارمند شرکت امنیتی جی فور اس، و 6 کارمند دستگاههای امنیتی فعال در فرودگاه بغداد بازجویی شده و همه تصاویر و فیلمهای ضبطشده در دوربینهای مداربسته و همچنین گزارشهای دستگاههای گوناگون ازجمله سازمان هوانوردی، سازمان اطلاعات ملی، شرکت امنیتی جی فور اس را بررسی کرده است.
در جزئیات این حادثه، در این گزارش تأکید شده که در ساعت 26 دقیقه بامداد هواپیمای شرکت هوایی اجنحة الشام از مبدأ دمشق در بغداد به زمین نشسته و همزمان خودروی شرکت امنیتی جی فور اس طبق روال معمول کنار پلکان هواپیما حاضرشده است.
در ساعت 28 دقیقه بامداد دو مقام تشریفات الحشد الشعبی با دو خودرو به کنار پلکان هواپیما رفته و از 5 نفر استقبال کردهاند که دو نفر از آنها نسبتاً مسن بودهاند و بر صورتشان ماسک زده و کلاه به سر داشتهاند که آن دو در یک خودرو و بقیه در خودروی دیگری سوار شدهاند.
در ساعت 31 دقیقه این دو خودرو از فرودگاه خارجشده و بعد از 2 دقیقه بقیه مسافران هواپیما اجازه خروج از هواپیما را یافتهاند.
در ساعت 37 دقیقه بامداد صدای سه انفجار در اطراف فرودگاه به گوش رسیده و در ساعت 45 دقیقه بامداد اولین دستگاههای امنیتی خود را به محل حادثه رساندهاند و بعد از بررسیها مشخصشده که همهکسانی که در هر دو خودرو بودهاند به شهادت رسیدهاند که ازجمله آنها شهید سلیمانی بوده است.
این گزارش افزوده که 5 شهید از طریق گذرنامههایشان شناساییشدهاند.
در این گزارش همچنین تأکید شده که از چند روز قبل از حادثه و در پی حمله هوایی به پایگاه نظامی القائم مجوزهای پرواز هواپیماهای ائتلاف بر فراز مناطق ممنوعه (بغداد، کربلا، بابل) ممنوع شده بود و دسترسی ائتلاف به رادارها نیز قطعشده بود.
این گزارش در بخش پیشنهادها، پیشنهاد کرده که تیم تحقیقاتی مشترکی میان عراق و سوریه و لبنان و ایران برای بررسی این حادثه شکل بگیرد و دستگاه اطلاعات ملی عراق مأمور همکاری با دیگر نهادهای امنیتی کشورهای خارجی برای دریافت اطلاعات بیشتر دراینباره شود.
از دیگر پیشنهادها بهروزرسانی دوربینهای مداربسته فرودگاه، تقویت توان پدافند هوایی عراق، اقدامات لازم حقوقی در سطح بینالمللی برای پیگیری حادثه، عدم تمدید قرارداد با شرکت جی فور اس و استفاده از نیروهای عراقی بهجای آن، عدم تمدید قرارداد شرکت خدماتی سرکو بوده است.
در این گزارش تأکید شده که صرفاً گزارشی اولیه برای ارائه تصوری دقیق از حادثه است و موضوع به تحقیقات تکمیلی نیاز دارد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/