دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

از حذف کمیته ملی المپیک در اساسنامه فدراسیون فوتبال تا هیاهو در مجامع بین‌المللی

حذف کمیته ملی المپیک از اساسنامه فدراسیون فوتبال جنجال عجیبی در ورزش ایران به وجود آورد در صورتی که با یک بررسی ساده و در فضایی آرام و دوستانه اختلاف‌نظر‌ها قابل حل بود.
کد خبر : 554280
156828173.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، پس از اینکه مهدی تاج دی‌ماه سال گذشته به دلیل مشکل قلبی از سمت خود کنار رفت، تصمیم بر این شد که انتخابات فدراسیون اسفندماه سال گذشته برگزار شود؛ اما ایرادهای فیفا به اساسنامه فدراسیون فوتبال سبب شد که انتخابات فدراسیون به تعویق بیفتد و کمیته‌ای هم برای اصلاح اساسنامه تشکیل شد. اساسنامه فدراسیون فوتبال در یک راه پرپیچ‌وخم از تأییدیه فیفا گذشت و همه چیز برای برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال فراهم شد و در نهایت قرار بر این شد که انتخابات این فدراسیون در دهم اسفندماه سال جاری برگزار شود.


اساسنامه اصلاحی فدراسیون فوتبال با تغییرات بسیار زیادی مواجه شد؛ تعداد اعضای مجمع افزایش پیدا کرد و به عدد 89 رسید. از طرفی تعریف حقوقی فدراسیون به نهاد مستقل،‌ غیرانتفاعی و غیردولتی تغییر پیدا کرد که البته سروصدای زیادی هم داشت. نقش‌های وزیر و معاون وزیر در مجمع به اعضای افتخاری تغییر شکل پیدا کردند و وزارت ورزش دیگر در مجمع حق رأی ندارد. در میان همه این تغییرات حذف کمیته ملی المپیک از اساسنامه نهایی فدراسیون فوتبال سروصدای زیادی به پا کرد به طوری که کار به مراجع بین‌المللی کشید و صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک به اینفانتنیو، رئیس فیفا نامه نوشت تا کمیته ملی المپیک به اساسنامه فدراسیون فوتبال برگردد.


رئیس کمیته ملی المپیک در این رابطه عنوان کرده بود: «در همه کشورها کمیته عضو مجمع همه فدراسیون‌هاست و بعضاً ریاست مجمع را هم بر عهده دارد. این‌جا بی‌تدبیری صورت گرفته است. من نامه اعتراض به اینفانتینو نوشتم و منتظر پاسخ هستم.»


صالحی‌امیری معتقد بود کمیته ملی المپیک باید در اساسنامه فدراسیون فوتبال نماینده داشته باشد و حتی طبق نامه‌نگاری صورت‌گرفته اعلام کرد رئیس فیفا از حضور کمیته ملی المپیک در مجمع فدراسیون فوتبال استقبال کرده است. اما نکته قابل توجه این است که فیفا در پاسخ به نامه کمیته ملی المپیک اعلام کرده بود این کمیته می‌تواند نماینده‌ای به‌عنوان ناظر در مجمع انتخابات فدراسیون فوتبال داشته باشد، اما حق رأی ندارد و تنها به عنوان ناظر می‌تواند حضور داشته باشد.



فدراسیون فوتبال هم پس از اظهارات رئیس کمیته ملی المپیک در یک بیانیه‌ای عنوان کرد، کمیته ملی المپیک حتی طبق اساسنامه قبلی هم در مجمع حضور نداشته است و پاسخ فیفا هم الزامی نیست و جنبه اختیاری دارد.


با یک بررسی ساده به‌راحتی می‌توان فهمید که در هیچ کشوری کمیته ملی المپیک در مجمع فدراسیون فوتبال حق رأی ندارد و در بعضی از کشورها حضور کمیته ملی المپیک جنبه تشریفاتی و افتخاری داشته است و این کمیته بدون حق رأی نماینده در مجمع انتخابات فدراسیون فوتبال حضور داشته است، حال اینکه چرا این موضوع در داخل ایران تا به این اندازه جنجال به پا کرده و کار به مراجع بین‌المللی کشیده شده است نکته‌ای که مسئولان ارشد ورزش ایران را نشانه می‌گیرد که به جای حل و فصل اختلاف نظر‌ها آن را به بیرون می‌کشاند که قطعاً جنبه خوبی ندارد.


ضمن اینکه طبق صحبت‌های کفاشیان که در سال 86 در یک مقطعی به صورت همزمان هم رئیس فدراسیون فوتبال و هم دبیر کمیته ملی المپیک بوده است در هیچ زمانی این کمیته در مجمع فدراسیون فوتبال حضور نداشته و حتی در همان سال کفاشیان تلاش بسیار زیادی کرده است که کمیته ملی المپیک در اساسنامه فدراسیون فوتبال گنجانده شود، اما این موضوع مورد موافقت فیفا قرار نگرفته است.


رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در این رابطه گفته است: «سال ۱۳۸۶ و زمانی که رئیس فدراسیون فوتبال شدم، همزمان برای چند ماه دبیر کل کمیته ملی المپیک هم بودم. آن موقع خیلی تلاش کردم کمیته المپیک را وارد مجمع فوتبال کنم، ولی پاسخی که فیفا داد این بود که در اساسنامه هیچ فدراسیون فوتبالی در دنیا کمیته المپیک وجود ندارد. سیاست فیفا این بود که کمیته المپیک در اساسنامه نباشد. در بعضی جاها افرادی عضو افتخاری هستند که به درد نمی‌خورد. این‌طور نیست که قبلاً کمیته المپیک در مجمع بوده و الان نباشد. البته قبل از سال ۱۳۸۶ در اساسنامه مشترکی که تمام فدراسیون‌ها داشتند، کمیته المپیک در مجمع فوتبال هم بود. اما بعد از جدا شدن اساسنامه فوتبال، کمیته المپیک خارج شد. سال ۱۳۸۶ فیفا نه زیر بار حضور کمیته المپیک و نه زیر بار حضور وزیر ورزش در اساسنامه نمی‌رفت. البته در بحث وزیر ورزش پافشاری شد و فیفا در نهایت قبول کرد. می‌خواهم بگویم سال ۱۳۸۶ من همین نامه صالحی‌امیری را به فیفا نوشتم و اعلام کردم چون تیم امید زیر نظر کمیته المپیک است و به دلایل دیگر، این کمیته باید در اساسنامه باشد، اما در نهایت مورد قبول فیفا قرار نگرفت.»



موضوع حذف کمیته ملی المپیک از اساسنامه فدراسیون فوتبال به یک چالش بزرگ در ورزش ایران تبدیل شد، صالحی‌امیری معتقد بود سوءمدیریت و بی‌تدبیری صورت گرفته است به این خاطر که فدراسیون فوتبال عضو مجمع کمیته ملی المپیک است و تیم فوتبال امید را داریم که متعلق به ما است.


با یک بررسی ساده در خصوص حضور کمیته ملی المپیک در اساسنامه فدراسیون‌ فوتبال در سال‌های گذشته، کاملاً مشخص است این جنجال‌ها برای هیچ است و هیچ زمانی کمیته ملی المپیک در مجمع اساسنامه فدراسیون فوتبال نبوده است، اما چرا باید این موضوع تا به این حد جنجال پیدا کند و آیا بهتر نبود مسئولان ارشد ورزش ایران و فدراسیون فوتبال در یک فضای دوستانه این موضوع را حل و فصل می‌کردند.


معاون اسبق سازمان تربیت بدنی هم در خصوص حذف کمیته ملی المپیک از اساسنامه فدراسیون فوتبال معتقد است: «ذات این کمیته میانجیگری است و ما باید خیلی از اختلاف‌نظرها را در داخل ایران با حمایت کمیته ملی المپیک حل می‌کردیم. اینکه بگوییم فیفا از جای دیگر تحریک می‌شود اتهام سنگینی است، چرا که نشان می‌دهد فیفا آلت دست شده است و ثابت کردن این موضوع کار سختی است و کار به جاهای باریک کشیده می‌شود. بهتر بود رئیس کمیته ملی المپیک حداقل از طریق IOC این موضوع را پیگیری می‌کرد.»


کمیته ملی المپیک یکی از متولیان اصلی ورزش ایران است و در سال منتهی به المپیک به عنوان یک نهاد رسمی نقش حمایتی برای رشته‌های المپیکی دارد و می‌تواند شرایط را برای آن‌ها هموار کند، اما جهت‌گیری و جنجال‌های که در نهایت برای ورزش ایران آورده‌ای ندارد از سوی یک نهاد رسمی چهره خوشایندی ندارد و بهتر بود در فضای آرام و در داخل کشور این موضوع حل و فصل می‌شد تا اینکه در مجامع بین‌المللی آن را مطرح کنند. البته قبل از آن هم نیاز به برگزاری یک جلسه با اهالی فوتبال داشتند تا حداقل از جزئیات امور مطلع شوند.


انتهای پیام/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب