دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 دی 1399 - 09:17
رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های افغانستان در گفتگو با آنا:

سیاست کلی دولت افغانستان بر مبنای توسعه روابط با ایران است/ سند جامع راهبردی تهران-کابل در آستانه نهایی شدن

رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های افغانستان گفت: با وجود برخی اظهارنظرهای موافق و مخالف، چیزی که در عمل تحقق پیدا می‌کند، دیدگاهی است که بر مبنای آن روابط ایران و افغانستان باید گسترش یابد و سیاست کلی کابل نیز بر این مبناست.
کد خبر : 554001
_MID3115.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، توسعه مناسبات ایران و کشورهای همسایه به‌عنوان یکی از راهبردهای سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه در دوران تحریم‌های یک‌جانبه و ظالمانه آمریکا مورد توجه قرار گرفته است، هرچند به باور برخی فعالان منطقه‌ای به‌دلیل آماده نبودن بسترهای لازم تهران نتوانسته است عملکرد مؤثری داشته باشد.


پیش‌تر «سیدعباس عراقچی»، معاون وزیر امور خارجه در نشست «سند جامع همکاری ایران و افغانستان» در مشهد با تأکید بر حل بسیاری از موضوعات میان تهران و کابل در جریان مذاکرات سند جامع همکاری راهبردی میان دو کشور ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک این سند امضا شود. وی همچنین از حسن نیت دو طرف در امضای سند همکاری خبر داد و گفت: کشورهای ایران و افغانستان با احترام بر اصل قانون اساسی دو کشور و احترام به حاکمیت‌های خود، آینده روشنی در همکاری‌های همه‌جانبه خواهند داشت.


«محمد رحمتی»، رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های افغانستان در گفتگو با خبرنگار حوزه آسیای گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا درباره روابط ایران و افغانستان و تلاش غرب و دشمنان دو کشور برای برهم زدن آن، گفت: افغانستان به لحاظ رسانه‌ای، آزادی‌ها و فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی جامعه‌ای متکثر است و  افراد دیدگاه‌های خود را ابراز می‌کنند. در کشورمان گسترش روابط تهران و کابل طرفداران بسیار جدی دارد که در اکثریت هستند، بر روابط بسیار خوب و قوی میان دو کشور تأکید می‌کنند و آن را ارزشمند می‌دانند.


بازدید انستیتو صلح و رسانه افغانستان از مرکز رسانه و نشر علمی دانشگاه آزاد اسلامی


وی در حاشیه بازدید از مرکز رسانه‌های دانشگاه آزاد افزود: به‌دلیل ارتباطات و اشتراکات گوناگون فرهنگی، دینی و تاریخی میان دو کشور، تعاملات اقتصادی و سیاسی گسترده‌ای وجود دارد؛ ولی گسترش روابط میان دو کشور منتقدانی نیز دارد و اشکالاتی وارد می‌کنند. این دسته از افراد نیز نظراتشان را ابراز می‌کنند که در راستای تکثر سیاسی، اجتماعی و مدنی در افغانستان است، ولی چیزی که در عمل تحقق پیدا می‌کند، دیدگاهی است که بر مبنای آن روابط دو کشور باید گسترش یابد و سیاست کلی دولت افغانستان نیز بر این مبناست.


رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های افغانستان عنوان کرد: مشکلات و موارد اختلاف‌برانگیز ممکن است به‌صورت طبیعی میان همه کشورها وجود داشته باشد؛ چالش‌هایی که ممکن است مبنای آن تفاوت دیدگاه‌ها یا موارد مشابه باشد که از لحاظ منافع ملی کشورها متفاوت است و می‌توان آن‌ها را با گفتگو و مذاکره میان مسئولان مربوط حل کرد.



نهادهای فرهنگی و مؤسسات خصوصی افغانستان از تعامل با ایران استقبال می‌کنند



رحمتی درباره روابط دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان و توافق‌نامه راهبردی میان دو کشور عنوان کرد: جزئیات توافق‌نامه راهبردی را باید مسئولان وزارت امور خارجه دو کشور اعلام کنند، ولی آنچه در رسانه‌های افغانستان اعلام می‌کنند، این است که روابط میان دو کشور به‌تازگی گسترش یافته و تماس‌های مقام‌های سیاسی افغانستان و ایران رو به افزایش است. این موضوع نشان‌دهنده اهمیت روابط دو کشور است و تهران و کابل مشغول بررسی و رایزنی توافق‌نامه راهبردی بلندمدت هستند. مذاکرات طولانی‌مدت در پنج سال اخیر میان کابل و تهران  انجام شده و چنان‌که مقام‌های وزارت امور خارجه دو کشور اعلام می‌کنند، به امضا نزدیک شده و تنها موضوعات بسیار جزئی باقی مانده است.


وی افزود: امضای توافق‌نامه راهبردی می‌تواند دورنمای نسبتاً خوبی را پیش روی ملت‌های ایران و افغانستان و دو دولت‌ باز کند که از ظرفیت‌های موجود در دو کشور به‌خوبی استفاده شود.




بیشتر بخوانید:


ایران و افغانستان سند جامع همکاری راهبردی امضا می‌کنند




رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های افغانستان به موضوع روابط فرهنگی و رسانه‌ای دو کشور پرداخت و با بیان اینکه ایران و افغانستان در این حوزه‌ها روابطی گسترده‌ دارند، درباره راه‌های تقویت این روابط عنوان کرد: مهم‌ترین راه تقویت روابط این است که تماس‌های عوامل و فعالان فرهنگی و رسانه‌ای دو کشور افزایش یابد و با انجام سفرهای متقابل با فرهنگی‌ها و رسانه‌های‌ دو کشور آشنا شوند. باید خبرنگاران ارشد، مدیران رسانه‌ها و فعالان فرهنگی ایران به افغانستان سفر کنند و با وضعیت آشنا شوند، زیرا رسانه‌های زیادی در افغانستان وجود دارند که از این تعاملات فرهنگی استقبال می‌کنند.


رحمتی گفت: طبعاً هر چه تماس فعالان فرهنگی و رسانه‌ای دو کشور گسترش یابد، زمینه‌های تقویت روابط فرهنگی فراهم می‌شود و مردم دو کشور به‌خاطر اشتراکات زبان، تاریخ و فرهنگ نسبت به دیگر کشورها قابلیت همکاری بیشتری دارند.


بازدید انستیتو صلح و رسانه افغانستان از مرکز رسانه و نشر علمی دانشگاه آزاد اسلامی


وی درباره اقداماتی که اتحادیه رادیو تلویزیون‌های افغانستان برای همکاری فرهنگی میان دو کشور فراهم کرده است، گفت: تا جایی که توانستیم زمینه تعاملات را فراهم کرده‌ایم. در گذشته هیئت بزرگ‌تری از اتحادیه رادیو تلویزیون‌های افغانستان به ایران سفر کرد و متقابلاً از اتحادیه رادیو تلویزیون‌های اسلامی و سایر رسانه‌ها مواردی بوده که به افغانستان رفتند و نشست‌ها و گفتگوهای مختلفی را آغاز کرده‌اند که همچنان ادامه دارد و نتیجه خوبی نیز داشته است.


رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های افغانستان درباره شیوع کرونا و تأثیر آن بر کاهش تعاملات بازرگانی میان دو کشور گفت: این موضوع تا حدی غیرقابل انکار است. مدت قابل توجهی شاید حدود چهار، پنج ماه در اوایل سال جاری به‌طور کلی پروازها و رفت و آمدها میان دو کشور لغو و مرزها بسته شده بود. با وجود این، به‌دلیل وجود فضای مجازی تعاملات و ارتباطات میان دو کشور در حوزه‌های مختلف وجود داشته است و چنین موضوعاتی نمی‌تواند روابط دو کشور را به‌طور کامل قطع کند.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب