دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 دی 1399 - 12:33
سرفصل‌های فراموش شده/1 | عربیان در گفتگو با آنا:

اساتید برخی از درس‌ها را عملاً حذف کرده‌اند/ عزم دانشکده حقوق و علوم سیاسی واحد علوم و تحقیقات برای به‌روزرسانی سرفصل‌ها

رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات گفت: دانشکده حقوق و علوم سیاسی واحد علوم تحقیقات به‌صورت تخصصی بر روی به‌روزرسانی سرفصل‌ها فعالیت می‌کند و امیدواریم تا 6 ماه آینده در این زمینه به نتیجه برسیم.
کد خبر : 553962
637451836673244442_lg.jpg

به گزارش خبرنگار آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با توجه به رشد فزاینده و پرشتاب علوم در حیطه‌های مختلف، بازنگری سرفصل‌های درسی در دانشگاه‌ها یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی است که همواره باید در دستور کار نهادهای مربوطه قرار داشته باشد. از آنجا که به لطف پیشرفت علم و دانش و تکنولوژی تغییر در علوم مختلف هر روزه اتفاق می‌افتد بازنگری در سرفصل‌های آموزشی کاری نیست که به‌یکباره و کوتاه‌مدت انجام شود و این امر نیازمند بررسی و فعالیت مداوم، هر روزه و همیشگی است.


در این باره خبرنگار آنا در مصاحبه‌هایی با عنوان «سرفصل‌های فراموش‌شده» سراغ برخی متخصصان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها رفته و نظر آنان را پرسیده است. در اولین مصاحبه نظر اصغر عربیان، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات را می‌خوانید.


اصغر عربیان، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات با اشاره به قدیمی شدن سرفصل‌های آموزشی در بسیاری از رشته‌های دانشگاهی علوم انسانی با بیان اینکه بسیاری سرفصل‌ها در رشته‌های مختلف قدیمی و منسوخ‌شده، اظهار کرد: در دانشکده حقوق و علوم سیاسی واحد علوم تحقیقات به‌صورت تخصصی بر روی به‌روزرسانی سرفصل‌ها فعالیت می‌شود.


وی ادامه داد: اختیاری که گروه‌های تخصصی در این زمینه‌ دارند محدود است و گروه‌های آموزشی این مسئله را به این شکل حل کرده‌اند که برخی درس‌ها ارایه نمی‌کنند.


عربیان گفت: در این دانشکده درس‌هایی تدریس می‌شود که موردنیاز است. اما چالش دیگر این که برخی از سرفصل‌های جدید به وجود آمده که باید اضافه شود.


وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در دنیا بین‌رشته‌ای‌های زیادی در دانشگاه‌ها اضافه شده است، افزود: در رشته حقوق، حقوق سلامت، حقوق حمل‌ونقل و حقوق نفت و گاز و… اضافه‌شده و ضروری است که این دروس در سرفصل‌های دروس دانشگاهی ما نیز وارد شود.


رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی واحد علوم تحقیقات اظهار کرد: به‌روزرسانی دروس دانشگاهی امر مهم و فوری است و باید همواره در دستور کار قرار داشته باشد.


وی از تلاش برای بازنگری برخی دروس در دانشکده حقوق و علوم سیاسی واحد علوم تحقیقات خبر داد و گفت: که در حال حاضر گروه‌های آموزشی ما در دانشکده این کار را انجام می‌دهند و تلاش زیادی در این زمینه شده است و امیدواریم این سرفصل‌ها به‌زودی به‌روز شود.


عربیان گفت: در رشته علوم سیاسی، درس شمال و جنوب مربوط به زمان شوروی است اما هنوز در سرفصل‌ها هست. کشور شوروی تجزیه‌شده است و تغییرات زیادی در آن اتفاق افتاده و در منطقه هم‌ تغییر و تحول زیادی در کشورها صورت گرفته، اما هنوز این سرفصل در دروس وجود دارد و دانشجویان ناچارند آن را مطالعه کنند اما اگرچه این سرفصل‌ها هست، اما استادان ما به‌ناچار آن را حذف کرده‌اند و در تدریس خود مطرح نمی‌کنند.


و با اشاره به اینکه در برخی اوقات نیاز به حذف سرفصل‌ها نیست و به عکس نیاز به اضافه شدن برخی مباحث است بیان کرد: برخی دروس مانند حقوق مدنی، حقوق ثبت و… قدیمی نمی‌شود اما نیاز به‌اضافه شدن سرفصل‌های جدید دارد و وقتی این سرفصل‌ها اضافه می‌شود تعداد واحدها افزایش پیدا می‌کند و ما ناگزیر باید از تعداد واحدهایی که قبلاً بوده است، کم کنیم.


وی تاکید کرد اضافه و کم شدن سرفصل‌ها و درس‌ها به اضافه و کم شدن واحد‌هایی درسی منجر می‌شود و این کار قطعا به به تعدیل تخصصی نیاز دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.


رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی واحد علوم تحقیقات تاکید کرد: در دانشکده حقوق و علوم سیاسی قبلاً هم پیشنهادهایی به دانشگاه در خصوص تغییر برخی سرفصل‌ها داده شده است و هم‌اکنون نیز دنبال جمع‌بندی هستیم که به واحد دانشگاه و سازمان مرکزی ارایه کنیم.


وی خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه‌های این دانشگاه برای تغییر سرفصل‌ها با ارایه پیشنهاد به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی احتمالا تا طی ۶ ماه آینده برخی درس‌ها در این دانشکده بازنگری خواهند شد.


در برخی از رشته‌ها آموزش ناکارآمد است. یعنی درس‌ها متناسب و مطابق با نیازهای روز جامعه و بازار کار داخلی و خارجی نیستند. یکی از دلایل این ناکارآمدی قدیمی شدن سرفصل‌های دروس دانشگاهی است که در بسیاری اوقات موجب ناکارآمدی دانشگاه برای آماده کردن دانشجویان به منظور اشتغال در جامعه می‌شود و موجب می‌شود که انگیزه تحصیل و مطالعه از دانشجویان گرفته شود.


با توجه به قدیمی شدن سرفصل‌های دروس آموزشی به نظر می‌رسد تغییر سرفصل‌های آموزشی باید به طور مداوم و پرسرعت همراه با سرعت رشد علوم در دنیا در دستور کار باشد و این امر مستلزم پیش‌بینی مسیری ساده و بدون نیاز به گذر از بوروکراسی‌های اداری است.


همچنین در نظر گرفتن مزایای آموزشی و شغلی برای ایجاد انگیزه در اساتید برای پیشنهاد و تلاش برای تغییر سرفصل‌ها از راهکارهایی است که به این امر کمک می‌کند.


انتهای پیام/۴۱۵۹/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب