دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

نسخه بازنشستگان فوتبالی در انتخابات فدراسیون پیچیده شد؟!/ صدور ممنوعیت از سوی وزارت ورزش

در حالی که فردا ثبت‌نام از نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال آغاز می‌شود بحث حضور بازنشستگان در انتخابات یکی از مهم‌ترین موضوعات این روزهای فوتبال ایران است.
کد خبر : 553654
unnamed (1).jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تنور انتخابات فدراسیون فوتبال پس از یک ‌سال بلاتکلیفی از فردا داغ می‌شود و نامزدهای پست ریاست این فدراسیون بلاتکلیف که‌ یک سال است با سرپرست اداره می‌شود، به مدت یک هفته وقت دارند تا برای حضور در عرصه انتخابات ثبت‌نام و مدارک خود را ارسال کنند؛ پس از آن هم پروسه تأیید صلاحیت‌ها و برگزاری انتخابات در دهم اسفندماه پیش‌رو است.


مهم‌ترین موضوع این روزها بحث حضور یا عدم حضور بازنشسته‌هاست، در حال حاضر حیدر بهاروند سرپرست فدراسیون فوتبال و اصفهانیان عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال بازنشسته هستند و سرپرست فدراسیون فوتبال در چند روز گذشته به صراحت اعلام کرد حضورش در انتخابات فدراسیون فوتبال بلامانع است و در صورتی که این دو نفر با منع قانونی روبه‌رو نشوند باید شاهد حضور آن‌ها و دیگر بازنشستگان فوتبال ایران در عرصه انتخابات باشیم.


حیدر بهاروند حتی در حاشیه برگزاری مجمع انتخابات فدراسیون فوتبال که در آذرماه برگزار شد اعلام کرد: «ملاک و معیار انتخابات فقط اساسنامه است و هیچ شخصی نمی‌تواند برای فوتبال تصمیم‌گیری کند؛ نه من و نه کس دیگری. اینکه افراد بیرون نظرشان را بگویند، برای ما محترم است اما فوتبال اساسنامه دارد.»


روز گذشته اما علی‌نژاد معاون وزارت ورزش و جوانان آب پاکی را روی دست بازنشستگانی که قصد حضور در انتخابات را داشتند، ریخت و گفت: «‌تأکید فیفا بود که شروط سنی در انتخابات فدراسیون فوتبال وجود نداشته باشد. طبق تعریف موقت در اساسنامه فعلی فدراسیون این مجموعه یک موسسه با یک شخصیت حقوقی مستقل است که بر اساس قوانین جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند. قوانین در مورد فدراسیون‌ها روشن است و فدراسیون فوتبال با تغییر قوانین در کشورمان یک نهاد عمومی غیر دولتی است. ریاست فدراسیون، یک شغل است و بازنشسته‌ها نمی‌توانند بیایند اما عضویت در هیئت‌رئیسه که یک کار موقت است و شاید در سال فقط ۹ بار جلسه‌اش تشکیل می‌شود. به همین دلیل در خود قانون این ظرفیت دیده شده است. برای کار تمام وقت و اجرایی مثل ریاست بازنشستگی مانع می‌شود، اما برای امور پاره وقت مثل سایر فدراسیون‌ها محدودیتی نیست. طبق قانون بازنشستگان نمی‌توانند رئیس فدراسیون فوتبال شوند اما برای مناصب دیگر محدودیتی وجود ندارد.»


با توجه به صحبت‌های علی‌نژاد به نظر می‌رسد وزارت ورزش و جوانان نسبت به گذشته موضع‌اش را تغییر داده است و در حال حاضر تنها با حضور بازنشستگان برای پست ریاست مخالف است و در سایر پست‌ها مشکلی برای حضور بازنشستگان ندارد.  باید دید در چند روز آینده عرصه انتخابات فدراسیون فوتبال به چه صورت خواهد بود؛ افرادی که بازنشسته هستند و قصد حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال را دارند اساسنامه فعلی فدراسیون فوتبال را مدنظر قرار داده‌اند که البته در اساسنامه هم شرایط سنی قید نشده است و به همین خاطر اعتقاد دارند حضورشان در انتخابات مانعی ندارد چرا که فوتبال اساسنامه دارد و مجمع این فدراسیون هم باید طبق آن پیش برود، اما در مقابل نمایندگان مجلس و حتی معاون وزارت ورزش و جوانان به صراحت اعلام می‌کنند بازنشستگان نمی‌توانند در انتخابات فدراسیون فوتبال شرکت کنند. البته بعید است بازنشستگان و به خصوص حیدر بهاروند که نزدیک به یک سال است سرپرستی فدراسیون فوتبال را برعهده گرفته است به همین راحتی عرصه را خالی کند، به خصوص اینکه در این چند روز اخیر مدام از عدم بازنشسته بودن خود صحبت کرده است.


اجرای قانون در فدراسیون فوتبال؟!


در آذرماه سال 97 قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در دستگاه‌های دولتی و از جمله فدراسیون‌های ورزشی اجرا شد؛ در آن مقطع زمانی خیلی از روسای فدراسیون‌های ورزشی که بازنشسته بودند و ریاست فدراسیون را هم برعهده داشتند از سمت خود کنار رفتند. در اساسنامه فدراسیون فوتبال که چند وقت پیش به تأیید فیفا رسیده است؛ شرط سنی نامزدهای انتخابات برداشته شده است.


در اساسنامه قبلی فدراسیون فوتبال، برای ثبت نام در بخش ریاست شرایط سنی حداقل ۳۵ و حداکثر ۶۵ سال وجود داشت. در همان اساسنامه، داشتن حداقل مدرک کارشناسی لازمه ثبت نام برای ریاست فدراسیون بود و نامزدها برای این نیاز به ۸ سال سابقه مدیریتی داشتند، اما در اساسنامه که مورد تأیید فیفا قرار گرفت؛ ممنوعیتی برای حضور افراد بازنشسته در بخش ریاست دیده نشده است اما این موضوع به تصمیم نهایی دولت و مجلس بستگی دارد.در صورتی که مجلس و دولت تعریف جدید فدراسیون فوتبال یعنی مؤسسه مستقل، غیر انتفاعی، غیر دولتی و دارای شخصیت حقوقی را بپذیرند، آن وقت بازنشستگان می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.


البته حیدربهاروند سرپرست فعلی فدراسیون فوتبال به تازگی در این رابطه گفته است: «ما طبق تبصره 2 ماده واحده قانون بازنشستگی در فدراسیون فوتبال به فعالیت خود ادامه دادیم. در اساسنامه فدراسیون و در ماده 34 به صراحت آمده که ‌هیئت‌رئیسه در سال 9 جلسه تشکیل می‌دهد. ضمن اینکه در تبصره 2 مورد نظر آمده که افراد با دریافت یک‌سوم حقوق می‌توانند در ماه 60 ساعت در دستگاه‌های دولتی فعالیت کنند.»


به نظر می‌رسد موضوع ثبت‌نام بازنشستگان در انتخابات فدراسیون فوتبال در چند روز آینده به یک چالش بزرگ برای فوتبال بدل شود و در صورتی که هر کدام از طرفین کوتاه نیایند پای فیفا به این موضوع باز خواهد شد، البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم معتقد هستندبه هیچ عنوان بازنشسته‌ها حق حضور در انتخابات را ندارند؛ علی‌نژاد هم به عنوان نماینده وزارت ورزش و جوانان روز گذشته در خصوص عدم حضور بازنشستگان در پست ریاست این فدراسیون به صراحت اعلام کرد که این افراد نمی‌توانند در انتخابات شرکت کند و حالا باید دید بازنشستگان باز هم اساسنامه را ملاک قرار می‌دهند و در صورت ثبت‌نام آیا کمیسیون تطبیق وزارت ورزش و جوانان آن‌ها را تأیید صلاحیت می‌کند یا خیر.


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب