اختلاف نظر در دولت آلمان بر سر استفاده از پهپادهای رزمی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، مسئله تجهیز ارتش آلمان به پهپادهای رزمی به موضوعی اختلافبرانگیز در دولت آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور بدل شده است.
در حال حاضر ارتش آلمان تنها اجازه دارد از پهپادهای شناسایی در مأموریتهایش استفاده کند.
آلمان در سال ۲۰۱۸ قرارداد اجاره ۵ پهپاد جدید از نوع «هرون تی پی» را با شرکت اسرائیلی «آی ای آی» امضا کرد، با این وجود استفاده دوگانه این پهپادها به موضوعی جنجالبرانگیز تبدیل شده است.
ائتلاف محافظهکاران و سوسیال دموکراتهای چپ میانه در آن زمان توافق داشتند که این پارلمان است که باید حرف آخر را درباره مسلح کردن پهپادها در آینده بزند.
موضوع دخالت و کنش نظامی همچنان مسئله حساسی در آلمان به شمار میرود، با این حال درخواستها برای اینکه آلمان بهعنوان یک کشور مهم اروپایی با جایگاه اقتصادی و سیاسی قابلتوجه، مسئولیت بینالمللی بیشتری در زمینه دفاع از امنیت جهانی را بر عهده بگیرد، در حال افزایش است.
محافظهکاران حاضر در دولت ائتلافی مرکل و همچنین برخی اعضای حزب سوسیال دموکرات آلمان از مسلح کردن پهپادها حمایت میکنند. همچنین حزب لیبرال دموکرات و اپوزیسیون راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» نیز حامی این پروژه هستند.
اما سبزها و چپهای رادیکال آلمان به طور جدی مخالف استفاده از پهپادهای رزمی هستند.
این موضوع اختلافبرانگیز در میانه ماه دسامبر به بحث میان نوربرت والتر بوریانز از رهبران حزب سوسیال دموکرات و رولف موتسنیش از گروه پارلمانی همین حزب که بطور غیرمنتظره علیه مسلح کردن پهپادها اعلام موضع کرد، تبدیل شد. بوریانز بر این نکته تاکید کرد که خط تمایز بین دفاع از جان سربازان و کشتن با ابزار کنترل از راه دور بسیار باریک است. موتسنیش هم خواستار یک بحث اخلاقی درباره «کشتن از راه دور یا کشتن خودکار» شد و گفت که نیمی از آلمانیهای مخالف مسلح کردن پهپادها هستند.
در پی این مناقشه، کرامپ-کارنباوئر، وزیر دفاع آلمان و از متحدان نزدیک مرکل، شرکای دولت ائتلافی را به بزدلی متهم کرد. وی افزود: «ما اصول عملیاتی را تنظیم کردهایم که طبق آن پهپادهای رزمی فقط توسط ارتش آلمان (بوندسوهر) و برای محافظت از مردم مان مورد استفاده قرار بگیرد.»
این بحث اختلافبرانگیز پای ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را نیز به میان کشده است. او در این زمینه با اشاره به استفاده از این فنآوری علیه گروههای جهادی در سوریه و عراق گفته است: «این پهپادها می توانند از نیروهای ما در روی زمین حمایت کنند و همچنین تعداد خلبانانی که در معرض خطر قرار می گیرند کاهش می یابند.»
اعضای ناتو از جمله فرانسه و ترکیه از جمله کشورهایی هستند که پیش از این از هواپیماهای بدون سرنشین رزمی استفاده کردهاند. همچنین پهپادهای اسرائیلی و ترک در جنگ اخیر قرهباغ از سوی جمهوری آذربایجان علیه ارمنستان مورد استفاده قرار گرفت. پیامدهای چنین استفادهای به بحثهای اخلاقی در این زمینه دامن زده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/