راهاندازی تعاونیهای زنان در مجتمعهای مسکونی/ امضای توافق با دانشگاه آزاد اسلامی به منظور گسترش تعاونیهای دانشجویی
حمید کلانتری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد حضور زنان در عرصه مدیریت و تعاون اظهار کرد: متاسفانه با وجود اینکه زنان جمعیت 50 درصدی جامعه را تشکیل میدهند اما توجه کافی به حضور آنان در تمام عرصههای سیاسی و اجتماعی و صنعتی صورت نگرفته است و هنوز تا رسیدن به جایگاه مطلوب حضور زنان در اجتماع بسیار فاصله داریم. وقتی در جلسات حاضر می شویم با جمعیت در حدود 20 مرد و یک خانم مواجه میشویم که این موضوع نشان می دهد اکثریت کارآفرینان را مردان تشکیل میدهند اما در زمینه تحصیلات دانشگاهی و آموزش و پرورش جمعیت زنان و مردان برابری میکند.
وی افزود: در حوزه تعاون تلاش میکنیم که سهم زنان افزایش یابد. امروز 10درصد تعداد تعاونیها و 10 درصد اعضای تعاونیها را زنان تشکیل میدهند به طوری که 10هزار تعاونی مربوط به زنان در کشور فعال است، همچنین تعاونی زنان به آن دسته از تعاونیهایی اطلاق میشود که 70 درصد آن را زنان تشکیل میدهند.
کلانتری یادآور شد: اخیرا از راه اندازی جمعیتی به عنوان یک سازمان غیر دولتی مردم نهاد به نام «جمعیت زنان تعاونگر» حمایت کردهایم که این جمعیت در وزارت کشور نیز به ثبت رسیده است و از تعاونیهای زنان حمایت میکند. تعاونی زنان از حوزه زنان روستایی، زنان سرپرست خانوار تا زنان نخبه و پژوهشگر را در بر میگیرد که این زنان نخبه و علمی میتوانند برای راه اندازی تعاونیهای دانش بنیان از حمایتهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برخوردار خواهند شد. همچنین تعدادی از فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاهها میتوانند با هم گروه تعاونی های هفت نفره دانش بنیان را راه اندازی کنند و نسبت به ایجاد تعاونیهای تولیدی، تحقیقی، مشاوره ای، صنعتی، کشاورزی، خدمات و صنایع دستی اقدام کنند.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اخیرا ایدهای را مطرح کردهایم که زنان در مجتمعهای مسکونی خود نیز دارای تعاونی شوند زیرا در مجتمعهای مسکونی بخشی از وقت روزانه زنان خانه دار تحصیل کرده، میگذرد. همچنین در اکثر مجتمعهای مسکونی بیش از 100 تا 200 خانوار زندگی میکنند که به راحتی میتوانند با راه اندازی تعاونی، به زندگی و اشتغال خود برسند. ما پیشنهاد راه اندازی تعاونی در برج ها و مجتمع های مسکونی را ارائه کردیم تا افراد در ساعت آزاد روزانه با حضور در تعاونی با هم نسبت به همفکری و مشورت برای فروش و تولید محصولات جدید اقدام کنند.
کلانتری تصریح کرد: اخیرا توافق نامهای را به منظور گسترش تعاونیهای دانشجویی در مراکز وابسته با دانشگاه آزاد اسلامی امضاء کردیم که دانشجویان دختر میتوانند در دوران تحصیل خود نیز با ایجاد تعاونیها، کار کردن را تمرین کنند و حتی برخی از خدمات اداری از قبیل تایپ و تکثیر و مدیریت خوابگاههای دانشجویی را میتوان به تعاونیهای دانشجویی واگذار کرد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد تسهیلات تشویقی برای کارآفرینی و ایجاد تعاونی از سوی بانوان گفت: صندوق کارآفرینی امید از تعاونیهای زنان حمایت میکند و همه بانوانی که برنامه و پروژهای داشته باشند میتوانند از تسهیلات این صندوق استفاده کنند.
انتهای پیام/