توافق سرمایهگذاری چین و اروپا زیر سایه منتقدان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، چین و اتحادیه اروپا پس از نزدیک به هفت سال مذاکره در آستانه عقد توافقنامه حمایت متقابل از سرمایهگذاری هستند که میتواند به سالها تبعیض اعمال شده علیه کارآفرینان و سرمایهگذاران اروپایی فعال در بازار چین پایان دهد.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز دوشنبه با اعلام حمایت سیاسی از محتوای توافقنامه سرمایهگذاری که بر مبنای مذاکرات بروکسل و پکن حاصل شده، راه را برای نهایی شدن این توافق بین بزرگترین بلوکهای اقتصادی جهان باز کردند؛ توافقی که بر مبنای ۳۵ جلسه مشترک که از سال ۲۰۱۳ آغاز شده، در آستانه تایید و تصویب نهایی قرار گرفته است.
تلاش اتحادیه اروپا از انعقاد این توافقنامه برقراری تجارت آزاد با چین نیست بلکه هدف تضمین شرایط عادلانه و شفاف فعالیت کارآفرینان به هنگام سرمایهگذاری در اتحادیه اروپا و چین است.
اتحادیه اروپا از طریق این توافقنامه قصد دارد، چین را وادار کند تا در قبال کارآفرینان و سرمایهگذاران اروپایی رفتاری مشابه با آن چه با کارآفرینان و سرمایهگذاران چینی در اروپا میشود، در پیش بگیرد. همچنین در متن این توافقنامه از چین خواسته شده تا مالکیت معنوی شرکتهای اروپایی را تضمین کند، انتقال اجباری فناوری توسط سرمایهگذاران و کارآفرینان اروپایی را ممنوع کرده، قوانین شفافی برای پرداخت یارانه به شرکتهای دولتی وضع کند و نسبت به حفاظت از محیط زیست نیز متعهدتر باشد.
بروکسل همچنین از پکن خواسته تا هر هشت کنوانسیون «حقوق بنیادین نیروی کار» که توسط سازمان بینالمللی کار(ILO) تصویب شده، به رسمیت بشناسد. هر چند چین تا کنون چهار کنوانسیون را تصویب کرده ولی اتحادیه اروپا به طور خاص بر منع کار اجباری و تضمین آزادی فعالیت اتحادیههای کارگری در چین اصرار دارد.
در مقابل، چین نیز همزمان با ادامه جنگ تجاری با ایالات متحده، در صدد جذب اروپاییان به اردوگاه خود است. همچنین پکن از عدم حمایت اروپاییان از حضور شرکتهای چینی در در بخشهای «استراتژیک» ناراضی است. این نارضایتی با مخالفت بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا با فعالیت شرکت هواوی در بازار تجهیزات اینترنت نسل پنجم(5G) به اوج خود رسیده است.
بنابراین پکن خواستار تضمین دسترسی به بازارهای عمومی در اتحادیه اروپا و بخشهایی استراتژیک مانند ارتباطات از راه دور و زیرساختهای انرژی است.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/