عدم شفافیت مالی، میراث ماندگار پیوندی در هلال احمر/ وقتی هلال با مشکلات مالی فراوان ادعای کمک میلیاردی به بهزیستی دارد!
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا-میثم خاکپور؛ دوازدهم آذر 1398 بود که علی اصغر پیوندی رئیس سابق سازمان هلال احمر کشور بازداشت و سپس به ۱۲ سال حبس تعزیری، رد مال و پرداخت حدود ۱۴۰ هزار یورو و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شد.
دریافت کارانه غیرقانونی، تحصیل نامشروع از سازمان تدارکات هلال احمر و بیمارستان هلال احمر در دوبی و همچنین تصرف غیرمجاز از وجوه هلال مهمترین اتهامات وارده به پیوندی بود.
پس از کش و قوسهای فراوان و حاشیهسازیهای مختلف سرانجام کریم همتی در اواسط فروردین ماه امسال سکان هدایت این سازمان را برعهده گرفت و از آنجاییکه اخبار همهگیری کرونا نیز در آن زمان به تازگی داغ شده بود تا حدودی توجه و تمرکز رسانهها از این سازمان پرحاشیه برداشته شد.
همتی رئیس جدید هلال احمر کشور که از شرایط بحرانی و حاشیهسازیهای خبری این سازمان آگاه بود در نخستین روزهای انتصابش مهمترین اولویت کاری خود را شفافیت مالی و پاکدستی عنوان میکند و میگوید که با نیت بازسازی اعتماد عمومی قدم به ساختمان هلال احمر گذاشته و برای رسیدن به این مهم مقابله با فساد و شفافیت دو برنامه مهم او است.
علیرغم این اظهارات برخی از خبرها حاکی از آن است که پیوند عدم شفافیت مالی با هلال احمر همچنان گسسته نشده و تا رسیدن به شفافیت در عملکرد مالی این سازمان و جلب اعتماد عمومی راه درازی مانده است.
رئیس سازمان هلال احمر در تاریخ دوم دی ماه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری سازمان بهزیستی و سازمان جمعیت هلال احمر از کمک 500 میلیارد ریالی به بهزیستی سخن به میان آورده و عنوان میکند که هلال احمر در 2 سال گذشته بیش از 500 میلیارد ریال به افراد آسیبدیده تحت پوشش و حمایت سازمان بهزیستی کمک کرده است.
نکته جالب توجه اینکه این مقام مسئول چند روز بعد یعنی در هفتم دی ماه در نشست خبری خود از کسری بودجه این سازمان میگوید.
همتی در این نشست اذعان میکند که هلال احمر 6 هزار میلیارد ریال فقط برای تکالیفی که به این نهاد محول شده است و نه فعالیتهای توسعهای، کسری بودجه دارد.
رئیس جمعیت هلال احمر نیاز جدی این سازمان به دستگاهها و تجهیزات برای نجات افراد در زمان بحران سازههای بزرگ را از دیگر مشکلات جدی این سازمان در تهران میداند.
حال سؤال اینجاست که چگونه سازمانی (هلال احمر) که خود از لحاظ بودجهای دچار کسری میشود و در بحث تأمین تجهیزات خود هم در مضیقه است میتواند به سازمان دیگری کمک میلیاردی کند؟
مگر نه اینکه بهزیستی بهعنوان یک سازمان حمایتی بدون هیچگونه درآمدزایی و فعالیت اقتصادی از لحاظ بودجهای وابسته به دولت است و منبع دیگری را برای تأمین اعتبار ندارد پس چگونه از هلال احمر برای کمک به مددجویانش بودجه دریافت میکند؟
علاوه بر موارد فوق بهتر است به این اظهارات همتی در هفتههای اول انتصابش نیز اشاره کرد که گفت: ما هیچ درآمدی نداشتهایم و در پرداخت حقوق کارکنانمان نیز مشکل داریم.
در این میان شاید بتوان حضور وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور در زمانیکه در سازمان جوانان جمعیت هلال احمر بوده را مزید علت این کمک خیرخواهانه هلال به بهزیستی هم دانست.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/