ترس با شما چه میکند؟
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری آنا، نتایج یک نظرسنجی درباره میزان بیاعتمادی مردم به آمریکا بیانگر نفرت ۸۵ درصدی است. جالب اینکه یک نظرسنجی دیگر نشان میداد که ۴۵ درصد مردم با مذاکره ولو با ترامپ موافقند. چرا؟
۲/ هشتگ میزد: واکسن بخرید.گفتم چرا؟ گفت من نانآور خانهام. اگر کرونا بگیرم از بیماری نمیرم، از فقر میمیرم.
3/نفر جلویی من در بقالی یکباره تصمیمش عوض شد و بجای یک لیتر روغن، ۵ لیتر خرید؛ او از فروشنده شنید که روغن هفته آینده گران می شود.
4/همه دار و ندارش را فروخت و بدون کمترین اطلاعی از سهامداری رفت بورس. واقعا برخی چطور دست به چنین ریسک خیره کنندهای می زنند؟
نخ تسبیح این مثال هاچیست؟
ما یک خرده روایت داریم و یک ابرروایت. خرده روایت بازنمایی رویدادها است. اینکه شما چطور یک رویداد را فهم میکنید. ابرروایت چیست؟ مهمترین متغیر موثر برای فهمیدن خرده روایت. مثلا وقتی شما سر شوک بنزین به دولت بیاعتماد شدید، اگر بگوید قیمت گازوئیل هیچ وقت افزایش نمییابد، میگویید خبر دروغ ست.
اما ابرروایت فقط یک خبر پیشینی نیست. خیلی وقتها ابرروایت به ویژگیهای شخصیتی شمامرتبط است.
مثلا آدم غیرتی با آدم بیرگ توئیتهای ترامپ علیه ایران را متفاوت میفهمد. شخصیت شما در روایت شما از رویداد موثر است. مثلا اگر ترسو باشید، صحنه را از سرترس روایت میکنید.
در ماجرای تعارض نفرت از آمریکا با تمایل به مذاکره، کلید این تناقض در ترس است. وقتی جامعه در دوگانه مرگ و زندگی قرار می گیرد به ترامپ دیوانه هم ممکن است دل ببندد.
در ماجرای هشتگ واکسن بخرید هم ماجرا ترس است. در موضوع خرید روغن نیز ترس از کمیابی. اقدام متهورانه برای ورود به بورس هم؛ ترس از دست دادن ارزش دارایی.
منبع: جهت
انتهای پیام/
انتهای پیام/