مکملهای غذایی را با نظر پزشک مصرف کنید
علی میلانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد استفاده از مکملهای غذایی در رژیم گفت: بسیاری از افراد تصور میکنند اگر روزی چند قرص کلسیم بخورند، مشکلشان به طور کلی حل میشود و هیچوقت دچار پوکی استخوان نمیشوند و کمبودی از این نظر نخواهند داشت.
وی افزود: علاوه بر اینکه شیر منبع خوبی برای تامین کلسیم است، نباید این نکته را نیز نادیده بگیریم که همراه با مصرف یک لیوان شیر از مواد مغذی دیگری مانند فسفر، ویتامین B2 و پروتئین نیز استفاده خواهیم کرد.
این متخصص تغذیه بیان کرد: به همین دلیل نیز هیچ زمانی قطع مصرف مواد غذایی و مصرف مکملها به تنهایی توصیه نمیشود. مصرف ویتامینها و املاح در شرایطی خاص میتواند بسیار مفید و موثر باشد، اما هریک از افراد در موقعیتهایی خاص باید براساس نظر پزشک معالج یا متخصص تغذیه از مکملها کمک بگیرند تا نیاز آنها تامین شود.
وی ادامه داد: افرادی که دچار کمخونی و فقر آهن هستند، با مصرف مقدار زیاد گوشت، حبوبات و آجیل که منبع خوبی از آهن است، نمیتوانند کمبود خود را جبران کنند. این افراد باید براساس نظر پزشک از مکملها و قرصهای مورد نیاز کمک بگیرند تا مشکل رفع شود. گاهی نمیتوانیم با مصرف مواد غذایی نیاز بدن را تامین کنیم و ناچاریم از مکملها استفاده کنیم.
متخصص تغذیه گفت: نباید مکملها را خودسرانه و بدون تجویز پزشک یا متخصص تغذیه مصرف کنید، زیرا استفاده از مکملها میتواند عوارضی در بر داشته باشد مثلا افراد زیادی برای درمان و کنترل ریزش مو از مکملهای روی استفاده میکنند و باور دارند این مکمل برای حل این مشکل مفید است. برخی دیگر از افراد فکر میکنند مصرف مکملهای روی به رشد قدی فرزندشان کمک خواهد کرد غافل از اینکه مصرف بیرویه و بیش از حد مجاز مکمل روی میتواند با ایجاد اختلال در جذب آهن موجب بروز کمخونی و فقر آهن شود.
میلانی گفت: کودکانی که بدون تجویز پزشک از این مکملها استفاده میکنند به خصوص زمانی که زمینه کمخونی و فقر آهن نیز داشته باشند، مشکلشان تشدید خواهد شد. مصرف مکمل کلسیم نیز در صورتی که فرد دچار کمبود کلسیم نباشد، همین وضع را ایجاد خواهد کرد و میتواند موجب بروز اختلال در جذب آهن و در نتیجه کمخونی و فقر آهن شود.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/