سرانجام پروندههای شکایت در مورد خشونت خانگی چه میشود؟
مهرناز کشاورزینژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که آیا شکایتها در مورد خشونت خانگی نتیجهبخش است؟ گفت: خشونت خانگی به دو دسته کلامی و فیزیکی تقسیم میشود. منظور از خشونت کلامی توهین، تهدید و مواردی از این قبیل است. خشونت فیزیکی هم شامل ضرب و جرح میشود.اگر زوج یا زوجه در خصوص خشونت کلامی شکایت داشته باشد، قابلیت اثبات آن شکایت بسیار پایین است چراکه وقتی زن و شوهری با یکدیگر بحث میکنند شاهدی وجود ندارد که شهادت بدهد زوج یا زوجه مورد خشونت کلامی قرار گرفته است.
وی افزود: البته در صورتی که صدای مشاجره میان زوج بالا برود و همسایهها صدای مشاجرات را بشنوند، به دلیل اینکه معمولا آنها حاضر به شهادت دادن، نیستند، باز هم امکان اثبات شکایت کلامی پایین است. بنابراین معمولاً شکایتها در مورد خشونت کلامی به خاطر فقر دلیل نتیجهای ندارد. گفتنی است در بسیاری از آراء دادگاه صدای ضبط شده طرف مقابل، به عنوان مدرک مورد استناد قرار نمیگیرد چراکه وقتی صدا بدون رضایت شخص ضبط شده باشد، اثر قانونی ندارد.
این حقوقدان در توضیح روند شکایت به دلیل خشونت فیزیکی و اثر آن تصریح کرد: شاکیان این نوع خشونت معمولا زنان هستند. ضمن اینکه پروسه شکایت خشونت فیزیکی دشوارتر است. در حقیقت زوجه یا زوج برای اثبات این خشونت باید به مراجعی نظیر پزشکی قانونی مراجعه کند و گواهی بگیرد. به طور معمول قرار تأمینی که برای طرف مقابل صادر میشود به این صورت است که از طریق وثیقه یا قرار کفالت آزاد میشود. در این شرایط اگر شاکی زن باشد، آزادی طرف مقابل برای زن خطرناک است چون شوهر بعد از آزادی به سمت انتقامجویی میرود. بنابراین معمولاً زنان به خاطر ترس از عاقبت، یا شکایت نمیکنند و یا اگر به این سمت بروند در نیمه راه به دلیل ترس از رفتارهای پیشبینی نشده همسر، رضایت میدهند.
کشاورزینژاد در پایان یادآور شد: البته به تازگی نقاهتگاهی برای حمایت از زنانی که مورد خشونت خانگی قرار گرفتند، در نظر گرفته شده است. در نهایت زنانی که مورد خشونت خانگی قرار میگیرند شاید به سمت شکایت از همسر بروند اما در اکثر موارد به دلیل ترس از زوج رضایت میدهند.
انتهای پیام/۴۰۷۶/
انتهای پیام/