دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 دی 1399 - 15:32
عیسی علیزاده:

سردار شهید سلیمانی خود نوعی رسانه است

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در رویداد ملی دانشجویی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با تأکید بر اینکه پاسداشت شخصیت ایشان نباید به برنامه‌ها و فعالیت‌های تبلیغی منحصر باشد، گفت: شهید سلیمانی، خود یک رسانه بود و موفق شدند اهداف، آرمان‌ها و ارزش‌های جمهوری اسلامی را به دنیا معرفی کنند.
کد خبر : 551567
1925455_135.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نشست خبری رویداد ملی - دانشجویی بزرگداشت سیدالشهدای مقاومت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی امروز شنبه ششم دی به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی با حضور عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در محل سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در این نشست با گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، اظهار کرد: معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی از سال‌های دور نسبت به معرفی ابعاد شخصیتی و فعالیت‌های شخصیت‌ها و مفاخر دینی و ملی اهتمام داشته و تلاش کرده به فراخور ظرفیت‌هایی که داشته برنامه‌هایی را در این حیطه تعریف و تدوین کند. سال گذشته و در پی شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، شورای سیاستگذاری در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی تشکیل و تأکید شد که می‌توان از ظرفیت دانشجویی برای تبیین ابعاد مختلف شخصیتی ایشان بهره‌مند شد.
علیزاده ادامه داد: بر این اساس رویداد ملی - دانشجویی بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در دو بخش علمی - پژوهشی و ادبی - هنری تبیین شد و هدف از برگزاری این رویداد معرفی صحیح شخصیت سردار شهید سلیمانی به جامعه دانشگاهی و دانشجویی بود و نیز به دنبال به‌کارگیری هنر در جهت معرفی ابعاد شخصیتی ایشان بوده‌ایم. در همین راستا و همزمان با برگزاری نشست‌های تخصصی گوناگون، فضای مجازی این امکان را نیز فراهم کرده که بتوانیم در این برنامه‌ها و نشست‌ها از حضور اساتید مطرح داخلی و خارجی استفاده کنیم. بخشی از این رویداد نیز به ارائه مقاله‌های دانشجویی با رویکرد جامعه‌محور که بسیاری از فعالیت‌ها و اقدامات مؤثر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با این محوریت بوده، اختصاص پیدا می‌کند.
وی افزود: اگر معرفی صحیحی پیرامون شخصیت سردار شهید سلیمانی به عنوان الگویی دینی و ملی به جامعه دانشجویان انجام پذیرد، تأثیرات مثبتی در سبک زندگی صحیح دانشجویان در حوزه‌های مختلف خواهیم داشت. اگر چه به خوبی نتوانسته‌ایم از عرصه‌های هنری برای معرفی شخصیت‌های ملی و دینی به دانشجویان استفاده کنیم اما به واسطه این رویداد‌ها چه در جهاددانشگاهی چه در مجموعه‌های دیگر می‌توان به ظرفیت‌های هنری توجه بیشتری داشت و از آن بهره‌مند شد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی همچنین درباره همکاری با سایر مجموعه‌ها در گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: از مشارکت سایر مجموعه‌ها در اجرای هر چه بهتر برنامه‌ها استفاده می‌کنیم. در عین حال معتقدیم نباید موازی‌کاری در فعالیت‌ها و برنامه‌ها و رویدا‌های فرهنگی انجام پذیرد و لذا استقبال می‌کنیم که سایر مجموعه‌ها علاقه‌مند باشند برنامه و طرحی مشابه هر یک از بخش‌های این رویداد اجرا کنند و ما می‌توانیم در کنار آن‌ها باشیم.
وی افزود: همه فعالیت‌ها نباید به برنامه‌ها و فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی منحصر باشد و در عین حال صرفاً یک بازه زمانی خاص نمی‌تواند منجر به معرفی صحیحی از شخصیت سردار باشد و در این راستا نیازمند برنامه‌های ملی و فراملی و فراتر از فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی هستیم.
عیسی علیزاده با بیان اینکه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، خود یک رسانه هستند، بیان کرد: ایشان موفق شدند اهداف، آرمان‌ها و ارزش‌های جمهوری اسلامی را به دنیا معرفی کنند و بدون ادعا در این راستا کوشیده‌اند. از سوی دیگر، بُعد اجتماعی شخصیت ایشان و علاقه دانشجویان به این عرصه، به عنوان یک فرصت می‌تواند محور برنامه‌ریزی‌های فرهنگی ما باشد. همچنین پرداخت و ورود این رویداد به عرصه ادبی و هنری که تا پیش از این کمتر مورد توجه برنامه‌های شخصیت‌محور بوده، می‌تواند جرقه‌ای برای کمک به فعالیت و حضور سازندگان آثار هنری در این عرصه باشد. امیدواریم با برگزاری این رویداد بتوانیم سهم کوچکی در پاسداشت شخصیت عظیم ایشان ایفا کنیم.


مهدی عباسی، سرپرست سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، نیز در این مراسم ضمن ارائه توضیحاتی بیان کرد: شهادت سردار سلیمانی واقعه‌ای تاریخی و تأثیرگذار نه‌تنها در فضای سیاسی بلکه در فضای فرهنگی کل منطقه بود. از این‌رو معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی به ویژه سازمان دانشجویان تصمیم گرفت در نخستین سالگرد شهادت این سردار بزرگ، مجموعه فعالیت‌های فرهنگی علمی و‌ پژوهشی پیرامون شخصیت ایشان ورود کند. مخاطب اصلی این برنامه دانشجویان و اعضای علمی دانشگاهی هستند.


عباسی ادامه داد: این رویداد در بخش علمی پژوهشی دارای دو برنامه علمی دانشجویی با مشارکت مراکز آموزش عالی و سخنرانی و ارائه مقاله ۱۰ دانشجوی محقق در روز ۱۳ دی‌ماه خواهد بود. بازه زمانی از شهادت تا اربعین شهادت سردار سلیمانی را با برنامه‌های متنوع علمی فرهنگی هنری ادبی دنبال خواهیم کرد و روز شهادت ایشان آغازگر برنامه‌های ما خواهد بود.


وی افزود: همایش علمی پژوهشی نیز روز ۲۱ بهمن‌ماه با حضور جمعی از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها برگزار می‌شود و حدود ۳۰ مقاله طی دو روز همایش ارائه خواهد شد. گفتمان مقاومت و مؤلفه‌های آن، دکترین مقاومت، آینده‌پژوهی مقاومت، مواجهه با جریانات اندیشه‌ای و تبیین دکترین سردار سلیمانی، سیره مدیریتی و اجرایی سردار سلیمانی، اسطوره‌شناسی مقاومت، گفتمان هویت و مقاومت‌سازی، محبوبیت و مقبولیت جریان مقاومت و سردار سلیمانی، الگوی سبک زندگی سردار سلیمانی، نقش سردار سلیمانی در مواجهه با مدیریت و طرح‌های منازعات منطقه‌ای، وصیت‌نامه سردار سلیمانی که می‌تواند محور جدی بسیاری از برنامه‌ها باشد، مبانی انسان شناختی، جامعه شناختی و هستی شناختی مکتب مقاومت، به‌عنوان مهمترین محورهای این همایش در نظر گرفته شده‌اند.


سرپرست سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی با بیان اینکه در شورای علمی این رویداد افتخار میزبانی از حضور چهره‌های به‌نام دانشگاهی و اساتید مطرح را داشته‌ایم و محورهای استخراج‌شده، حاصل کار جمعی این افراد است، گفت: بخش دیگر برنامه‌های مرتبط با این رویداد، فراخوان آثار ادبی و هنری است. این بخش در چهار حیطه مختلف شعر و داستان کوتاه که دبیرخانه آن در جهاددانشگاهی استان زنجان واقع شده، بخش طراحی، نقاشی و عکاسی که دبیرخانه آن در جهاددانشگاهی استان خراسان جنوبی واقع گردیده، بخش تولیدات چند رسانه‌ای شامل نماهنگ، پوستر، اینفوگرافیک، پادکست و ... است که دبیرخانه آن نیز در جهاددانشگاهی استان فارس است و بخش تولیدات فضای مجازی شامل طراحی اپلیکیشن و تهیه پویانمایی است که دبیرخانه آن در جهاددانشگاهی واحد دانشگاه شهید بهشتی واقع شده است. تلاش کرده‌ایم اکثریت واحدهای جهاددانشگاهی در سراسر کشور با محوریت دبیرخانه بزرگداشت سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که در سازمان دانشجویان مستقر است، درگیر برگزاری این رویداد شوند و به همین دلیل تعداد برنامه‌ها و رویدادها در قالب این برنامه، دارای گستردگی است و بیش از ۳۰ برنامه در سطح کشور و در سطح ملی برگزار خواهد شد.


عباسی با اشاره به بعضی برنامه‌های قطعی که در این رویداد مقرر است برگزار شود، تصریح کرد: در استان آذربایجان شرقی، با محوریت جهاددانشگاهی استان، مسابقه کتابخوانی از کتاب «من قاسم سلیمانی هستم، سرباز ولایت»، در استان مرکزی مسابقه‌ای با محوریت وصیت‌نامه الهی - سیاسی سردار سلیمانی و همچنین مسابقه دلنوشته با موضوع «قهرمان من» برگزار خواهد شد. همچنین نشستی با حضور یکی از فرماندهان سپاه و مدافعان حرم در این استان خواهیم داشت. در استان خراسان جنوبی علاوه بر اینکه دبیرخانه فراخوان آثار هنری طراحی، نقاشی و عکاسی مستقر است، شب شعر «سردار دل‌ها» روز ۹ دی‌ماه با حضور جمعی از شاعران برگزار خواهد شد و نیز نشست تخصصی با موضوع «سردار سلیمانی و آینده خاورمیانه» در این استان برگزار خواهد شد.


وی ادامه داد: به همت جهاددانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی که علاوه بر وجود دبیرخانه تولیدات فضای مجازی در این واحد، برنامه گفت‌وگویی بین دانشجویان پیرامون «ابعاد مقاومت در سطح بین‌الملل با محوریت سردار سلیمانی» برگزار خواهد شد. در استان زنجان و به همت واحد جهاددانشگاهی این استان، هفت برنامه در نظر گرفته‌ایم که بیشتر با محوریت اشعاری است که در این زمینه سروده شده و شاعرانی از سایر کشورهای اسلامی از جمله پاکستان، افغانستان و چند کشور دیگر با محوریت این واحد در حسینیه اعظم زنجان برنامه خواهند شد، همچنین نمایشگاه آثار و اشعار هنرمندان و شاعران برپا می‌شود. علاوه بر این محصولات نمایشگاهی از اشعار شاعران برگزار خواهد شد. پیرامون شخصیت سردار شهید سلیمانی در استان فارس برنامه‌ریزی شده که شش برنامه از جمله نشست تخصصی «گفتمان جمهوری اسلامی در مقاومت و مبارزات فرامرزی»، نشست‌های مربوط به نقد و بررسی آثار، نوشته‌ها و فیلم‌های تولید و منتشر شده با موضوع سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، برگزار خواهد شد. همچنین برگزاری نمایشگاه‌های مجازی از جمله برنامه‌های این استان خواهد بود.


عباسی اظهار کرد: در استان کرمان و زادگاه سردار شهید سلیمانی، یادواره سردار مقاومت با محوریت نمایش آثار علمی، ادبی، هنری و دلنوشته و اجرای مسابقه کتابخوانی برگزار شده است. عصر شعر «ساعت دلتنگی» روز ۱۸ دی‌ماه به همت استان یزد و واحد جهاددانشگاهی این استان برگزار خواهد شد. همچنین تعدادی نشست تخصصی و علمی جهاددانشگاهی واحد استان گلستان نماهنگی با موضوع سردار دل‌ها در حال تهیه است و در کنار آن جشنواره سرو سرخ را برگزار خواهند کرد. در استان چهارمحال و بختیاری نشستی با حضور چهره‌های مقاومت استان و همرزمان شهید در روز ۱۰ دی‌ماه برگزار خواهد شد و از کتابی که در این زمینه نگارش شده، رونمایی خواهد شد. در استان کردستان نیز نشست‌های تخصصی که با محورهای گفته شده برگزار می‌شود. در استان گیلان نمایشگاه مجازی با موضوع «سردار بارانی» با محوریت آثار هنری و نشست‌های متعددی نیز در این استان برگزار خواهد شد.


وی افزود: مقرر شده است که در جهاددانشگاهی واحد هنر نیز مسابقه عکس «یادگاری با سردار» برگزار شود. جهاددانشگاهی و‌ مجموعه‌های مختلف کشور در این زمینه بسیار قوی وارد شده‌اند و با تعدد برنامه‌هایی روبرو هستیم که در تبیین شخصیت سردار مؤثر خواهد بود.


سرپرست سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی گفت: معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی سامانه‌ای برای برگزاری رویدادهای فرهنگی راه‌اندازی کرده است که به نشانی https://roytab.ir/Default/Live است. علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را در بازه زمانی اعلام شده در این سامانه ارسال کنند. مهلت ارسال آثار هنری و ادبی تا پایان دی‌ماه است و اختتامیه این بخش در ۲۱ بهمن‌ماه و در دهه فجر برگزار خواهد شد. همچنین برای ارسال مقالات علمی و دانشجویی تا هشتم دی‌ماه فرصت باقی است.


منبع: خبرگزاری بین المللی قرآن


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب