هشدار بانک مرکزی به خریداران و فروشندگان رمز ارز
در این حال، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی از برنامه در دست اقدام برای جرم انگاری خرید و فروش رمز ارزها خبرداد و درباره مخاطرات زیاد معاملات در این حوزه از نظر نوسانات شدید و مخاطرات تحریمی هشدار داد. افزایش ارزش رمز ارزها در ماه های اخیر و به عنوان مثال رسیدن نرخ هر بیت کوین به رکورد تاریخی بیش از 23 هزار دلار، توجه سرمایه گذاران از جمله مردم عادی را به این حوزه جلب کرده است. در این میان، برخی با سوء استفاده از ناآگاهی عموم و تبلیغات اغواگرایانه، اقدام به کلاهبرداری از سرمایه گذاران خرد نیز می کنند. یک نمونه آن را دیروز خبرگزاری فارس گزارش داد.
بر این اساس، شرکت هایی از جمله آیماینر (iMiner) با سوءاستفاده از اطلاعات اندک مردم درباره استخراج رمزارزها و با تلقین سودآوری باورنکردنی برای سرمایهگذاران حوزه رمزارز، اقدام به کلاهبرداری در مقیاس گستردهای از فریب خوردگان و مال باختگان کرده اند که پروندهای متناسب با آن ها در دادسری جرایم رایانهای مفتوح و در حال رسیدگی است. این گزارش با اشاره به ادعای خلاف واقع شرکت مذکور مبنیبر کسب مجوزهای قانونی از وزارت صنعت، به تبلیغات گسترده غیرقانونی در شبکههای اجتماعی و موتورهای جستوجوگر اینترنتی آن پرداخته است.
2 هشدار بانک مرکزی به خریداران و فروشندگان رمز ارز
در این حال، معاون اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی در گفت وگو با خبرگزاری مهر، دو هشدار مهم به معامله کنندگان رمز ارز در کشور داد.محمدرضا مانییکتا با بیان این که بر اساس مقررات فعلی و به صورت مشخص مصوبه سال 98 هیئت وزیران، مبادلات رمز ارز در کشور ممنوع است، افزود: هم اکنون در تعامل با مجلس محترم در حال پیگیری موضوع جرم انگاری فضای رمز ارزها هستیم. به گفته وی، جرایم معاملات رمز ارز در قوانین به روشنی تبیین نشده و این تنها دلیلی است که ضابطان محترم قضایی و انتظامی، تاکنون مقابله کاملی با این پدیده نداشتهاند.
یکتا درباره مخاطرات ورود به این حوزه نیز به مردم هشدار داد و افزود: بیشتر رمزارزهای جهان روا، به دلیل پشتوانه نامشخص، نوسانات ارزشی گسترده دارند و حتی درخصوص برخی از رمزارزهای مطرح همچون «تتر» که به دلیل برابری ارزش آن با دلار بسیار پرطرفدار است، مسدود سازی وجوه رمزارزی اشخاص امکانپذیر است و با توجه به محدودیتهای ایجاد شده برای هموطنان بر اساس تحریمهای ظالمانه، در صورت شناسایی صاحب کیف پول رمز ارزی «تتر» به عنوان یک شخص ایرانی، مخاطرات جدی به موجودی رمزارزی شخص وارد خواهد شد.
از جمله نوسانات شدید رمز ارزها می توان به نرخ بیت کوین در سال 2018 اشاره کرد. بر این اساس و در سال 2018 میلادی، قیمت رمزارز بیتکوین که در سطحی بالاتر از 19 هزار دلار جا خوش کرده بود، تا ژانویه سال 2019 میلادی با عقبنشینی 75 درصدی، به محدوده 4 هزار دلاری سقوط کرد.
برنامه بانک مرکزی برای «کریپتو ریال»
معاون اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی همچنین از پیاده سازی بسترهای فنی برای انتشار ریال دیجیتال در قالب «کریپتو ریال» خبر داد. موضوعی که البته به دلایل مختلف فنی، اقتصادی، قانونی و نظارتی مانند سایر ارزهای دیجیتال بانک های مرکزی دنیا در مراحل بررسی قرار دارد.
مانی یکتا با بیان این که این رمزپول از نوع قابل استخراج نیست توضیح داد: این ابزار از نوع رمزینه داراییهای با پشتوانه ثابت است که بانکهای مرکزی با پشتوانه مشخص و اغلب مبتنی بر واحد پول ملی کشورها منتشر می کنند. وی افزود: این موضوع در سایر کشورها در قالب طرحهای مطالعاتی در حال انجام است و سایر بانکهای مرکزی دنیا بیشتر اقدامات مطالعاتی خود را از ابتدای ۲۰۲۱ آغاز خواهند کرد. در این میان صرفاً در کشور چین، انتشار یوآن دیجیتال در چهار استان به صورت آزمایشی پیادهسازی شده تا تاثیر آن بر اقتصاد این کشور مورد بررسی قرارگیرد.
یکتا در باره زمان ورود رمز پول بانک مرکزی به اقتصاد ایران تصریح کرد: موضوع اصلی آن است که این شکل جدید از پول اگر در مرحله ثبات وارد چرخه اقتصادی شود و در همین مرحله ثبات اقتصادی با فرهنگسازی مناسب مورد کاربرد قرار گیرد، در مقاطعی که به هر دلیل اقتصاد با چالشهایی همراه شود، تابآوری خود را در کنار سایر انواع پول در جامعه حفظ می کند. بنابراین نگرانی اصلی ما پس از ملاحظات اجرایی و اقتصادی، شناسایی زمان مناسب برای اجرای این طرح است.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/