جنگندههای سوخو-۵۷ روسی در آسمان منطقه مانور میدهند/ نگرانی آمریکا از جنگنده پیشرفته روسی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از تاس، یگان هوایی حوزه نظامی جنوب روسیه از این پس شاهد مانور نظامی و عملیات بهوسیله جنگندههای سوخو-۵۷ خواهد بود. نخستین فروند از جنگنده مذکور به ارتش روسیه تحویل داده شده است و چهار جنگنده دیگر در سال ۲۰۲۱ تحویل ارتش روسیه میشود.
منابع نظامی روسیه خبر دادند جنگنده سوخو-۵۷ که تحویل ارتش شده است، در مرکز آزمایشهای هوایی «آختوبینسک» آزمایش میشود و سپس در عملیاتهای نظامی مورد استفاده قرار میگیرد.
کارخانه تولید سوخو-۵۷ در شرق روسیه قرار دارد. این جنگنده پیشرفته از سری هواپیمای جنگی جدید روسیه و نسل پنجم متفاوت با الگوی ساخت دیگر جنگندههای روسی بهشمار میرود و چندمنظوره است.
منابع نظامی روسیه درباره ویژگیهای سوخو-۵۷ گفتند 5 هزار و ۵۰۰ کیلومتر بُرد پروازی دارد و بهوسیله مهندسان سوخو طراحی شده است. این هواپیمای تیزپرواز نظامی رادارگریز است و میتواند اهداف مدنظر را در زمین، هوا و سطح دریا با توان تجهیزاتی ازجمله موشکهای هوا به هوا، هوا به زمین، بمبها و راکتهای قدرتمند نابود کند.
برنامه ساخت سوخو-۵۷ از سال ۲۰۰۱ در دستور کار روسیه قرار گرفت که تا ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر بر ساعت سرعت دارد، با ارتفاع ۳۳ متر بر ثانیه اوج میگیرد و همچنین ۱۰ تن مهمات حمل میکند.
این جنگنده که علاوه بر سوختگیری در حال پرواز، قدرت بالای کشف پرندههای دشمن و توان مانورهای ناگهانی بهدلیل ویژگیهای آیرودینامیکی دارد، میتواند همزمان در شعاع ۴۰۰ کیلومتری ۶۰ هدف را رهگیری کند و ۱۶ نقطه پرخطر را با انواع تسلیحات، هدف قرار دهد؛ ویژگیهایی که در دیگر جنگندههای روسی کمتر دیده شده است.
سوخو-۵۷ با طول ۲۰ متر و عرض نوک تا نوک بال ۱۵ متر، مجهز به سامانه هدایت مجازی بهعنوان همکار خلبان جنگنده است و میتواند شتاب و توان ضربه زنی در جنگ هوایی را افزایش دهد.
برتری سوخو-57 روسی بر اف-35 آمریکایی
اسپوتنیک گزارش کرد جنگنده سوخو-۵۷ بسیار برتر از جنگنده مشهور جدید اف-22 آمريکایی است؛ حتی نظامیان ارشد آمریکایی نیز به برتری جنگنده روسی اعتراف کردهاند و معتقدند این جنگنده روسی در جنگ نزدیک، فرصتی برای اف-22 نخواهد داد.
کارشناسان نظامی چین درباره قابلیتهای سوخو-۵۷ میگویند: بسیاری از معیارهای طراحی اف-22 از چند دهه قبل شکل گرفت و سوخو-۵۷ در سالهای اخیر بسیار بهینه تر شده است. علاوه بر این، در صورت برخورد جنگنده آمريکایی با جنگنده روسی در فضا، جنگنده آمریکایی قادر نخواهد بود نیم ساعت در هوا بماند.
پنتاگون قصد دارد 750 جنگنده اف-22 را خریداری کند، اما هزینه بالای این جنگندهها منجر به این شد که ارتش آمریکا تصمیم به خرید 184 ناو جنگی بگیرد.
سوخو-۵۷ به پرتابگر ویژهای برای شلیک موشکهای دارای کلاهک هوشمند مجهز شده و این پرتابگر برخلاف جنگندههای آمریکایی حتی در شرایط بار زیاد نیز میتواند شلیک کند.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/