جهتگیری جدید در حوزه اقتصاد دانشبنیان انجام میشود/ ایجاد و تقویت «سرای نوآوری» در دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سورنا ستاری امروز در ستاد اقتصاد مقاومتی لرستان با بیان اینکه این استان در حوزههای مختلف پتانسیلهای بالایی دارد، اظهار داشت: حرکات خوبی در سالیان اخیر در حوزه شرکتهای دانش بنیان انجام شده اما واقعاً ظرفیت استان خیلی بالاتر از این مسائل است.
ضرورت ایجاد «سرای نوآوری» در دانشگاه آزاد
وی با تأکید بر اینکه یک دیدگاه و فرهنگ جدید در حال حاکم شدن است که کمک میکند بسیاری از منابع بخش خصوصی و یا دانشگاهها در این حوزه به کار گرفته شود، افزود: دانشگاهها به دنبال این هستند که مراکز نوآوری ایجاد کنند، اساتید را کمک کنند که شرکت دانشبنیان ایجاد شود، این روش در دانشگاهها امتحان خود را پس داده و در دانشگاههای لرستان نیز پیاده سازی شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه عملاً دانشگاههای لرستان، دانشگاههای جوانی حساب میشوند، گفت: حسن این کار، این بوده که اکوسیستم جوانی وجود دارد و میتوان آن را نسبت به دانشگاههای قدیمی تغییر داد.
ستاری، تأکید کرد: این امر وظیفه ما را هم سنگین میکند که این حمایتها را داشته باشیم، حوزههایی که لرستان در آنها مزیت نسبی دارد را به صورت جدی باید پیگیری کنیم، دانشگاهها ورود پیدا کردهاند که مشکلات جدی در استانها را حل کنند.
وی با اشاره به اینکه در این راستا حمایتهای لازم را از دانشگاهها خواهیم داشت و ایجاد و تقویت «سرای نوآوری» در دانشگاههای آزاد در دستور کار قرار گرفته است، گفت: دانشگاه آزاد به این نگرش باید برسد که با پول شهریه نمیتواند دانشگاه را اداره کند، نیاز دارد که منابع دیگری را داشته باشد و «سرای نوآوری» در این رابطه مورد توجه قرار گرفته است.
«کارخانه نوآوری» در لرستان ایجاد شود
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تأکید بر اینکه زیرساختهای لرستان در حوزه دانش بنیان واقعاً مسئله دارند و در پارک علم و فناوری استان خیلی جوان است و باید به آن کمک شود، ادامه داد: در این راستا واگذاری زمینهای پارک و علم و فناوری به شرکتها باید تسریع پیدا کند.
ستاری با بیان اینکه از محل واگذاری زمینها میتوان بسیاری از زیرساختها را تأمین اعتبار کرد، ادامه داد: ما هم در این زمینه حمایت میکنیم.
وی در ادامه سخنان خود، بیان داشت: بحث «کارخانه نوآوری» یکی از تأکیدات جدی رئیس جمهور است و در استانها باید ایجاد شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه «کارخانه نوآوری» را بخش خصوصی ایجاد میکند، در استان به خاطر محرومیتهایی که وجود داشته بخش خصوصی قوی ندارد، ما در این رابطه کمک میکنیم و خواهش من این است که از همین امروز ایجاد این «کارخانه نوآوری» در دستور کار قرار بگیرد.
ستاری با تاکید بر اینکه در این رابطه نیز حمایتهای مالی را خواهیم داشت، ادامه داد: این امر در استان شروع و تا اردیبهشت و خرداد ماه به اتمام برسد، در این رابطه پیمانکار و مشاور سریع انتخاب شود.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی باید پای کار آورده شود چرا که سرمایه گذاری در این رابطه یک مکانیزم «برد برد» است، ادامه داد: همچنین صندوق نوآوری در لرستان به تازگی ایجاد شده و احتمالاً مبلغ قابل توجهی و تا ۹ برابر سرمایه آن میتواند از صندوق نوآوری خط اعتباری بگیرد.
سرمایه صندوق پژوهش لرستان افزایش پیدا کند
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، تصریح کرد: صندوقهای پژوهش و فناوری یکی از جاهای پرسود برای سرمایه گذاری بخش خصوصی است، اگر در این رابطه درست اطلاع رسانی شود بسیار از شرکتهای داخل استان به طور حتم آمادگی دارند که در افزایش سرمایه صندوق سرمایه گذاری کنند و سهام بخرند.
ستاری با اشاره به اینکه صندوق نوآوری بهراحتی میتواند صندوق استان را حمایت کند، ادامه داد: در داخل استان هم باید حمایت داشته باشند و در این راستا سریع باید افزایش سرمایه صندوق استان در دستور کار قرار بگیرد و زمینه مشارکت بخش خصوصی در آن فراهم شود.
وی، تأکید کرد: ما هم خیلی زود پیگیری میکنیم که خط اعتباری آن تخصیص پیدا کند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به حمایت از پروژههای دانشگاههای استان، گفت: همچنین مراکز نوآوری مورد حمایت قرار میگیرد و انتظار این بوده که رئیس دانشگاه نیز از محل بودجه نوآوری در این رابطه کمک کند.
ستاری با بیان اینکه ۱۳۰ خدمت به شرکتهای دانشبنیان ارائه میشود و از خطوط اعتباری صندوق در این رابطه کمک خواهیم کرد، ادامه داد: برنامهریزی صورت گیرد که پروژههای تحقیقاتی و…تا پایان دولت به اتمام برسند.
انتهای پیام/4129/پ
انتهای پیام/