تشکیل کارگروه جهادی در دادگستری تهران برای ایجاد اتقان در آراء
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدجواد حشمتی، رئیسکل دادگستری استان تهران طی نشستی مجازی از طریق ویدئوکنفرانس با حضور معاونان آمار و فناوری اطلاعات، منابع انسانی، مالی و پشتیبانی و سرپرستان و قضات مجتمعهای قضائی شهید بهشتی و عدالت به بررسی عملکرد این دو واحد قضائی پرداخت.
وی در این نشست گفت: ما برای حل مسائل و مشکلات همکارانمان در شعب دادگاه در حال تلاش فراوانیم و علاقمندیم در شرایط فعلی شیوع کرونا حداقل با ارتباط تصویری بتوانیم ضمن تشریکمساعی و تبادلنظر، پیگیر رفع مشکلات و معضلات واحدهای قضائی باشیم.
وی افزود: شأن قوه قضائیه، قضا و قضاوت است و بار اجرایی آن نیز بر عهده قضات قرار گرفته که در پروندهها رأی صادر و به دعاوی رسیدگی میکنند و از این حیث تمامی معاونان و ستاد دادگستری استان تهران باید در خدمت قضات و پیگیر مشکلات آنان باشند و تأکید بنده به همه حوزه و معاونتها این بوده که باید کمک و مساعدت کنند تا مشکلات همکاران عزیز در محل کار خودشان حلوفصل شود.
رئیسکل دادگستری استان تهران اظهار کرد: بر اساس وظیفه و تکالیفی که رئیس محترم قوه قضائیه برای رفع اطاله دادرسی به دادگستریهای سراسر کشور ابلاغ فرمودند و ما نیز از این موضوع مستثنی نیستیم و دادگستری تهران هم پایتخت کشور اسلامی ماست و پروندههای مهم و فراوانی از نظر کمی و کیفی در آن مطرح میشود؛ تلاش داشته تا مشکلات پیش رو را بیش از پیش برطرف کنیم و این موضوع تکلیف ما را سنگینتر میکند.
حشمتی اعلام کرد: کاهش موجودی یک چهارم پروندههای قضائی در سطح کشور در دادگستری تهران اتفاق افتاده و از میزان ۷۰۰ هزار موجودی پرونده در حال حاضر به میزان تقریباً ۵۹۰ هزار پرونده رسیدهایم و این میزان در حال کاهش است و بر اساس دستور ریاست قوه قضائیه و همچنین برنامههای تحولی باید معوقهها و پروندههای سنواتی را تا پایان سال تعیین تکلیف کنیم.
رئیسکل دادگستری استان تهران گفت: ما در کنار موضوع اطاله دادرسی، موضوع اتقان آرا را مد نظر داریم و در این مورد کارگروه جهادی توسط معاون برنامهریزی، آمار و فناوری اطلاعات ایجاد شده که در تمام ایام هفته و حتی تعطیلات در سطح استان تهران به شعباتی مراجعه میکنند که پروندهها در آنها متراکم شده است تا ضمن همکاری در رسیدگی به این پروندهها در مسیر اجرای قانون کاهش مجازات حبس که مسئولیت و بار سنگینی بوده در قالب کار تیمی انجام پذیرد و تأکید و تذکر ما بر این است که در مبانی، مقررات و صدور حکم مستدل و متقن که از وظایف ما است باید دقت بیشتر داشته باشیم.
حشمتی با بیان اینکه دادگاه تجدید نظر مرجع بالاتر و یک فیلتر برای بررسی مجدد آرا است، افزود: ضرورت دارد قبل از اینکه طرفین پروندهها تقاضای اعاده دادرسی و فرجام خواهی داشته باشند، خود این مرجع هم پروندهها را با دقت بررسی کند و این رویه را نیز سرپرستان مجتمعهای قضائی بهشتی و عدالت و سایرین به انجام برسانند و این نگرانی مردم عزیز با وجود تخصص و دانش همکاران قضائی خوب ما مرتفع شود.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که باعث ارتقا شأن و احترام دادگستری تهران و قضات میشود، همین آرا متقن و استدلال در آن است و امیدواریم با مساعدت و دانش قضات و سرپرستان واحدهای قضائی به مرحلهای برسیم که وقتی اسم مجتمع قضائی شهید بهشتی و یا عدالت میآید؛ مردم خوشحال باشند و از آنها به نیکی یاد کنند.
رئیسکل دادگستری تهران تصریح کرد: قضات برای بنده واقعاً ارزش فوق العادهای دارند و تمام سرمایه ما اشخاصی هستند که قلم میزنند و خیلی هم حواسمان باید جمع باشد که شاهد لغزش این عزیزان نباشیم؛ چرا که ما وظیفه حفظ سلامت نیروها را در واحدهای قضائی بر عهده داریم.
وی شناسایی استعداد کارکنان را مهم برشمرد و عنوان کرد: باید از توان و دانش نیروها و زیر مجموعه خودمان حداکثر استفاده را کنیم و با ظرفیت سازی به استعداد همکاران توجه داشته باشیم.
رئیسکل دادگستری استان تهران با اشاره به اهمیت کاهش ورودی پروندهها، گفت: باید تلاش کنیم تا در کنار کاهش موجودی و ورودی پروندهها به شعب فرصتی ایجاد کنیم تا قضات بتوانند آرا مستدل و متقن صادر کنند و افزون بر این در مجتمعهای قضائی نقطه نظرات و ایدههای انسانهای خوش فکر و توانمند و فعال جهت بهره برداری جمع آوری و منعکس شود.
حشمتی تأکید کرد: رضایت و خرسندی مردم برای ما خیلی مهم است و باید آنان را مورد احترام و تکریم قرار بدهیم؛ چرا که مردم، ولی نعمت ما هستند و خواسته و احوال آنان را حداقل در برخوردها، گفتار و راهنمایی مراعات کنیم.
رئیسکل دادگستری استان تهران در پایان گفت: ما باید به نحوی از این دو مجتمع قضائی حمایت کنیم که با وجود قضات با سابقه و متخصص که در آن مشغول هستند مانند نگین در تهران بدرخشند و مردم با اعتماد کامل به آنجا مراجعه کنند.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/