تلاش کور برای متهم جلوهدادن مقاومت در حمله راکتی به سفارت آمریکا/ حمله به پایگاههای نظامی آمریکا، هدف مشروع مقاومت
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد که تحت تدابیر شدید امنیتی قرار دارد، یکشنبه شب هدف حمله راکتی قرار گرفت. گفته میشود بیش از 11 راکت به این منطقه شلیک شده است. بلافاصله پس از آن حمله پدافند هوایی مستقر در سفارت آمریکا (C-RAM) برای رهگیری و هدف قرار دادن راکتها وارد عمل شد، اما موفق عمل نکرد خسارتهای مالی زیادی برای ساختمانهای مسکونی اطراف سفارتخانه به بار آورده است.
سفارت آمریکا در بغداد بلافاصله بیانیهای صادر کرد و به حمله راکتی واکنش نشان داد. در این بیانیه آمده است: راکتهای شلیکشده به منطقه سبز با پاسخ سامانههای دفاعی سفارتخانه مواجه و خسارتهای اندکی به بخشی از سفارت وارد شده است.
در عین حال سفارت آمریکا در بیانیهای اعتراف میکند گزارشهایی درباره خسارت به مناطق مسکونی نزدیک سفارت آمریکا و احتمال زخمی شدن برخی شهروندان عراقی دریافت کرده است.
سفارت آمریکا که در پشتپرده بسیاری از تحرکات علیه امنیت ملی عراق قرار دارد، عنوان کرد: حملات به تأسیسات دیپلماتیک نقض قوانین بینالمللی و تجاوز مستقیم به حاکمیت عراق است. از تمام رهبران سیاسی و دولتی عراق میخواهیم تدابیری را برای جلوگیری از اینگونه حملات و بازخواست عوامل آن اتخاذ کنند.
واشنگتن پیشتر نیز به عراق هشدار داده بود در صورت مشاهده نشدن اقدام قاطع از سوی دولت برای خاتمه دادن به حملات راکتی «شبهنظامیان وابسته به ایران»، این کشور سفارت خود را در بغداد تعطیل خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
کسانی که مصوبه اخراج آمریکا را دور بزند، بازخواست میشوند
یورونیوز در گزارشی تلاش میکند نگرانی آمریکاییها را از این حملات به همزمانی با سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارتباط دهد و جمهوری اسلامی ایران را در پس حملات نشان دهد.
این ادعا در حالی از سوی رسانههای غربی و نیز مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا مطرح میشود که سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی خود حمله راکتی به منطقه سبز بغداد و سفارت آمریکا را محکوم کرد و گفت: نوع و زمان این حمله و بیانیه وزیر امور خارجه آمریکا علیه ایران مشکوک است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین به آمریکا هشدار داد بهدنبال آتش افروزی و متشنج کردن اوضاع در این روزها نباشد.
حمله به یک مکان دیپلماتیک در عراق علاوه بر اینکه اقدامی غیرقانونی است، موضوعی نبود که گروههای مقاومت مسئولیت آن را بپذیرند و عراقیها در برابر آن همچون گذشته موضعگیری کردند. «مقتدا صدر»، رئیس جریان صدر عراق نخستین شخصیتی بود که به حملات راکتی واکنش نشان داد و با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: در اختیار داشتن سلاح باید به چهارچوبهای دولت محدود شود و از دولت میخواهم با کمک ارتش از غیرنظامیان و مراکز دیپلماتیک حمایت کند.
وی با اعلام آمادگی برای همکاری در این زمینه، از مجلس عراق خواست تا با سفارت آمریکا درباره پایان دادن به اشغالگری و دخالت در امور داخلی عراق گفتگو کند. صدر همچنین استفادهکنندگان از سلاح را که خارج از چهارچوب حکومت فعالیت میکنند، «تروریست» و «قانونگریز» توصیف و به سفارت آمریکا توصیه کرد به حملات راکتی پاسخ نظامی و امنیتی ندهد و امور را به حکومت عراق واگذار کند.
گردانهای حزبالله (از شاخههای مقاومت اسلامی عراق) نیز به حمله راکتی به سفارتخانه آمریکا در بغداد واکنش نشان داد و با محکوم کردن آن اعلام کرد: بمباران بیهدف منطقه سبز تهدید جدی برای جان شهروندان است.
گروههای مقاومت عراق از نهادهای ذیربط انتظار دارند عاملان حملات راکتی به مکانهای دیپلماتیک را شناسایی و بازداشت کنند.
«قیس الخزعلی»، دبیرکل جنبش عصائب اهل حق دراینباره گفت: تصمیم هیئت هماهنگکننده مقاومت اسلامی عراق از ابتدا بر آن بود که سفارت آمریکا را مورد هدف قرار ندهند، اما هدف گرفتن پایگاههای آمریکایی حقی است که برای خود محفوظ میدانیم.
وی افزود: ما تا زمان آزادی وطن و گرفتن انتقام شهدا از این حق دست نخواهیم کشید؛ زمان پاسخ به دشمن هنوز نرسیده است، اما آن روز دور نیست.
«بهاء الاعرجی»، معاون نخستوزیر اسبق عراق در واکنش به حمله راکتی شب گذشته به سفارت آمریکا گفت: مقاومت و جهاد عنوانهای بزرگی هستند که هدف آنها آزادسازی کشور برای بازگرداندن حاکمیت و قدرت است، ولی هدف قرار دادن مراکز بینالمللی و دیپلماتیک نتیجهای جز انزوا و تضعیف عراق ندارد و دولت را در تنگنا قرار میدهد.
وی تأکید کرد اینگونه اقدامات و حملات نمیتواند برخاسته از ارادهای ملی باشد؛ بلکه وابستگی در آن کاملاً آشکار است.
حمله به سفارت آمریکا بار دیگر موضوع اخراج آمریکاییهای اشغالگر را در عراق داغ کرد و مقامها و مسئولان این کشور با تأکید بر لزوم اجرای مصوبه مجلس در این زمینه از تعلل دولت «مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق انتقاد کردند. «احمد الاسدی»، رئیس فراکسیون پارلمانی «السند الوطنی» در سخنانی به دولت عراق درباره تلاش برای دور زدن مصوبه پارلمان برای برنامه زمانبندی خروج نیروهای خارجی از کشور هشدار داد.
وی با بیان اینکه بیشتر اعضای مجلس عراق به اخراج نیروهای خارجی از کشور رأی دادهاند، گفت: هرگونه تأخیری در جدول خروج نیروهای خارجی از کشور، دور زدن مصوبه پارلمان به حساب میآید و پارلمان چنین اجازهای نخواهد داد.
انتهای پیام/4106/پ
انتهای پیام/