دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 دی 1399 - 08:00
هفته پژوهش در ایام کرونا/ 94 شریف در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

تکثیر 7 «موتانت مگس سرکه» در دستور کار محققان دانشگاهی/ ابزارهای دستیابی به فناوری نوین چیست؟

رئیس مرکز تحقیقات و خدمات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم تکثیر 7 «موتانت مگس سرکه» را از برنامه‌های این مجموعه دانست و گفت: آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها از مهم‌ترین ابزارهای دستیابی به فناوری‌های نوین و کاربردی هستند.
کد خبر : 550263
637321540778406233_md.jpg

محبوبه‌سادات شریف در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قم با بیان اینکه پژوهش‌های کاربردی و فناوری که در صنایع کاربرد دارند، منجر به تولید و توسعه پایدار کشور می‌شوند، اظهار کرد: آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها از مهم‌ترین ابزارهای دستیابی به فناوری‌های نوین و کاربردی بوده و همواره نیازمند تجهیز، به‌روزرسانی و نظارت کمی و کیفی هستند.


وی افزود: پژوهش‌های صرفاً تئوری و بنیادی نمی‌تواند راهکار مناسبی برای تحقق شعار هفته پژوهش یعنی «پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید» باشد و مقام معظم رهبری نیز یکی از مهم‌ترین دستاوردهای امور پژوهشی را کاربردی شدن آن در صنایع و حل مسائل مختلف کشور می‌دانند و همواره به عملی شدن پژوهش‌ها تأکید داشته و معتقدند که پژوهش و تحقیق باید به میدان عمل وارد شود و از کنج کتابخانه‌ها بیرون بیاید.


آزمایشگاه واحد قم


رئیس مرکز تحقیقات و خدمات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم گفت: معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه درباره استانداردسازی آزمایشگاه‌های واحد دانشگاهی قم و رسیدن به استانداردهای 17025 گام‌های مؤثری برداشته است.


شریف اضافه کرد: اخذ استاندارد 17025 ISO یکی از راهکارهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه آزمایشگاهی و کارگاهی برای رسیدن به استاندارهای مطلوب آزمایشگاه‌ها بوده که از مزایای اخذ این مجوز به‌روزآوری روش‌های آزمون و توصیه در به‌کارگیری روش‌های استاندارد، بهبود در صنعت تجهیزات آزمایشگاه، شایستگی کارکنان و انطباق آن با خواسته‌های روش‌های آزمون و ... است.


فعالیت 400 واحد دانشگاهی در مجموعه ساها


وی ادامه داد: نتایج کار در آزمایشگاه‌های دارای استاندارد 17025 ISO مورد تأیید مراجع ملی و بین‌المللی بوده و منجر به همکاری این آزمایشگاه‌ها با سایر نهادها می‌شود که در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی استان قم نیز به اخذ این مجوز اقدام کرده و اقدامات اولیه درباره همکاری با دو سازمان در حال انجام است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم با بیان فعالیت مجموعه ساها (سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد) در عرصه آزمایشگاهی کشور مطرح کرد: دانشگاه‌ها امروزه فقط محلی برای یادگیری، آموزش و انجام پروژه‌های تحقیقاتی نیستند و باید تلاش کرده ظرفیت لازم برای تربیت افراد برای ورود به بازار کار و محیط‌های کسب‌وکار را ایجاد کنند.


شریف خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای این هدف، طرح ساها یا همان سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد را اجرا کرده که استفاده از تجهیزات آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های 400 واحد دانشگاهی در سراسر کشور برای پژوهشگران ممکن شده است.


وی در پاسخ به این سؤال که پژوهشگران و محققان چگونه می‌توانند از ظرفیت‌های آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم استفاده کنند، تشریح کرد: نیاز مبرم به دستگاه‌های پیشرفته روز دنیا در کشور در راستای اهداف پژوهشی و برای پژوهش‌های بنیادی، کاربردی و تولید محصول احساس شد و این واحد دانشگاهی با خرید دستگاه‌های پیشرفته بستر مناسبی برای ورود محققان داخل و خارج دانشگاه به بخش تحقیقات ایجاد کرد.


شاخص‌ترین امکانات آزمایشگاهی واحد قم


آزمایشگاه واحد قم


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم درباره شاخص‌ترین امکانات آزمایشگاهی این واحد دانشگاهی توضیح داد:  دستگاه‌هایی مانند دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا(HPLC)، جذب اتمی و کروماتوگرافی گازی(GC)، طیف‌سنجی زیر قرمز(FT-IR) برای گروه‌های شیمی و صنعتی و دستگاه‌های پیشرفته میکروپلیت ریدر پیشرفته، شیکرانکوباتور، سانتریفوژ یخچال‌دار با دوز بالا برای تحقیقات بیولوژی، بیوشیمی و ژنتیک در این مجموعه گردآوری شده است.


شریف ادامه داد: انواع تحقیقات در زمینه تولید پروبیوتیک‌ها، متابولیت‌های ضدمیکروبی، خالص‌سازی اسیدآمینه‌های خاص و انواع آنزیم‌ها با وجود این دستگاه‌ها در آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی قم قابل اجرا و یا در حال اجراست.


ورود به عرصه تولید و کمک به درآمدهای غیرشهریه‌ای


رئیس مرکز تحقیقات و خدمات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم اخذ مجوز آزمایشگاه همکار سه سازمان در استان قم، برگزاری دوره‌های آموزشی مدون پس از اخذ همکار آموزشی با اداره کل استاندارد و سازمان غذا و داروی استان قم و ایجاد مرکز تخصصی برای مشاوره‌های صنعتی را از برنامه‌های مجموعه آزمایشگاهی این واحد دانشگاهی برای ورود به عرصه تولید و کمک به درآمدهای غیرشهریه‌ای عنوان کرد.


شریف تولید دو محصول ضدعفونی‌کننده سطوح و معرف‌های شیمیایی توسط کارشناسان و تکثیر هفت موتانت مگس سرکه را از دیگر برنامه‌های مجموعه آزمایشگاهی این واحد دانشگاهی برای ورود به عرصه تولید و کمک به درآمدهای غیرشهریه‌ای برشمرد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب