دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1399 - 00:02
واشنگتن چگونه در برابر هجمه‌های اینترنتی خلع سلاح شد؟

آماده‌باش امنیتی در آمریکا پس از حملات بی‌سابقه سایبری / هکرها از ماه‌ها قبل مشغول جاسوسی اطلاعاتی بوده‌اند

اخبار منتشره در خصوص حمله گسترده سایبری به نهادها و سازمان‌های آمریکایی و تبعات مخرب این حمله آن‌قدر جدی است که باعث شده مقامات دولتی این کشور آماده‌باش امنیتی اعلام کنند.
کد خبر : 549413
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، حمله به نهادها، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی آمریکایی تقریباً از اسفندماه سال گذشته با رخنه کدی مخرب به سیستم به‌روزرسانی شناخته‌شده‌ای که شبکه‌های کامپیوتری این مراکز را رصد می‌کرد آغاز شد. این نرم‌افزار به روزرسانی از سوی هزاران سازمان مورد استفاده قرارگرفته و به همین دلیل است که رخنه به آن باعث نگرانی بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها در سراسر جهان شده است.


حال که مقامات آمریکایی از حمله سایبری به شبکه‌های اینترنتی زرادخانه هسته‌ای و سازمان ملی امنیت هسته‌ای این کشور خبر داده‌اند، دولت‌ها و شرکت‌های بزرگ در سرتاسر جهان در حال بررسی این مسئله هستند که آیا آن‌ها نیز قربانی این عملیات شده‌اند؟



دامنه نفوذ هکرها بسیار گسترده‌تر از گمانه‌زنی‌هاست


کارشناسان امنیت سایبری از دامنه نفوذ بسیار فراتر از گمانه‌زنی‌های این بدافزار سخن گفته‌اند. این بدافزار بر روی محصول ساخت شرکت آمریکایی سولار ویندز تأثیر می‌گذارد. در ابتدا شرکت امنیت سایبری فایرآی متوجه شد که هک شده است.


بن بوچانان یکی از متخصصان جاسوسی سایبری گفته است هنوز مدرکی دال بر اینکه این هک به منظور تخریب باشد یافت نشده است اما دامنه این عملیات سایبری را فراگیر، شگفت‌انگیز و هشداردهنده توصیف و آن را با عملیات هک به ادعای وی چینی‌ها از اداره مدیریت کارکنان آمریکا در سال 2015 مقایسه کرد. هک سال 2016 باعث شد سوابق 22 میلیون کارمند فدرال به سرقت برود.


سهام شرکت سولار ویندز هم که تولیدکننده سیستم بروز رسانی شبکه‌های کامپیوتری است که بدافزار به آن رخنه کرده با 17 درصد کاهش روبرو شده است. این شرکت به هزاران سازمان در سراسر جهان سرویس می‌دهد. شرکت سولار اعلام کرده است که تلاش کرده با 33 هزار مشتری سیستم به‌روزرسانی هک شده‌اش تماس برقرار کند تا به آنان مشاوره امنیتی ارائه کند اما نه این شرکت نه مقامات امنیت سایبری ایالات‌متحده هنوز به‌صورت آشکار نگفته‌اند که کدام سازمان‌ها هدف حمله قرار گرفته‌اند اما تلویحاً گفته‌اند که سازمان‌هایی که دارای اطلاعات بسیار مهم هستند احتمالاً در اولویت هکرها باشند زیرا هک کردن برای هکرها گران تمام می‌شود و بنابراین باید محلی را هک کنند که ارزش این کار را داشته باشد. از طرفی این احتمال وجود دارد که اگر هکرها به هر محلی رخنه کنند سریع‌تر ردیابی شوند.




بیشتر بخوانید:


پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا نیز مورد حمله سایبری قرار گرفتند


نفوذ هکرها به وزارت امنیت داخلی آمریکا




مقامات شرکت سولار ویندز اعلام کرده‌اند که به گفته مقاماتی که نامش فاش نشده یک کشور خارجی با بدافزار به سیستم این شرکت رخنه کرده است اما نام شرکت را ذکر نکرده‌اند. بعضی از مقامات امنیتی هم ادعا کرده‌اند که هکرهای روسی در این عملیات دست دارند اما دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین این اتهامات را رد کرده است.


بوچانان در یکی از اظهارنظرهایش در این خصوص گفته است هکر‌ها در پیدا کردن ضعف سیستمی و ماه‌ها بهره‌برداری بی‌سروصدا از آن مهارت داشتند.


هکر


وخامت اوضاع باعث برگزاری جلسه اضطراری شورای امنیت ملی در کاخ سفید شد


«میت رامنی» سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی در تازه‌ترین اظهارنظر در این خصوص، سکوت کاخ سفید در برابر حملات سایبری به نهادهای دولتی کشور را به باد انتقاد گرفته است.


کار به‌جایی رسیده است که دو کمیته «نظارت» و «امنیت داخلی» مجلس نمایندگان آمریکا هم پا به میدان گذاشته‌اند و دستور شروع تحقیقات مشترک درباره حمله سایبری به نهادهای دولتی این کشور را ابلاغ کرده‌اند. پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) نیز تحقیقات خود برای ردیابی هکرها را آغاز کرده است.


روز سه‌شنبه «رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی کاخ سفید خود به کشورهای اروپایی را نیمه‌کاره رها کرد و به کشور بازگشت تا در این زمینه با دیگر دستگاه‌های ذی‌ربط همکاری کند زیرا این عملیات سایبری آن‌قدر جدی است که شورای امنیت ملی در کاخ سفید جلسه اضطراری برگزار کرد.


به گفته کارشناسان امنیتی هک وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، اداره اطلاعات و ارتباطات ملی، زرادخانه هسته‌ای، وزارت خزانه‌داری برای امنیت ایالات متحده تهدیدی بسیار نگران‌کننده است.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب