وبینار بیماریهای مشترک انسان و دام برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از جهرم، عباسعلی رضائیان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم و حسین فتاحی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون در وبینار زئونوز(گروهی از بیماریهای عفونی هستند که بهطور طبیعی بین حیوانات و انسانها قابل انتقال هستند) بیماریهای مشترک انسان و دام که توسط انجمن علمی زیستشناسی و باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون برگزار شد، با طرح این پرسش که آیا کرونا ویروس یک زئونوز است؟ به ارائه مطلب پرداختند.
در این وبینار مطرح شد که زئونوز یا بیماریهای مشترک حیوان و انسان شامل بیماریهای عفونی ناشی از باکتریها، ویروسها و انگلهاست که میان حیوانات و انسانها گسترش مییابد.
عادات غذایی مردم کشور چین که شامل خامخواری، زندهخواری و مصرف گوشت حیوانات وحشی زمینی و دریایی بوده، باعث شده است تا برای بیماری کووید -۱۹، عاملی حیوانی در نظر گرفته شود و آن را در ردهبندی بیماریهای زئونوز قرار دهد، با این وجود هنوز هم برای اعلام قطعی این ادعا زود است؛ زیرا دانش فعلی بشر در مورد منابع اصلی عفونتها محدودیت دارد.
بر اساس موارد مطرح شده در این وبینار، سرعت فراگیری کووید -۱۹ در سراسر جهان بار دیگر حیوانات را به عنوان منابع اصلی بیماریهای زئونوز و نیز احتمال بالای ظهور بیماریهای نوپدید و قابل انتقال میان حیوان و انسان معرفی کرد؛ حتی اگر شواهد حاکی از نامحتمل بودن وجود منشأ حیوانی برای کووید -۱۹ باشد، باز هم نمیتوان از نقش میزبانان واسطهای همچون پنگوئن، مار، خفاش، مورچهخوار و سایر حیوانات وحشی به عنوان میزبانهای طبیعی ویروسهای متعدد کرونا در گذشته نظیر سارس و مرس چشمپوشی کرد.
به این ترتیب با وجود نیاز به بررسیهای بیشتر، اکنون کووید -۱۹ بهعنوان هفتمین کرونا ویروس آلودهکننده انسان با منشأ حیوانی محسوب میشود
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/