دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آذر 1399 - 10:45

کلید خوردن رقابت میان نامزدهای جانشینی آنگلا مرکل

سه نامزد اصلی جانشینی «آنگلا مرکل» برای ریاست حزب دموکرات مسیحی آلمان رقابت سیاسی خود را در بحبوحه موج جدید همه‌گیری کرونا در این کشور آغاز کرده‌اند.
کد خبر : 548889
6.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، گمانه‌زنی‌ها در مورد نامزدهای احتمالی ریاست حزب دموکرات مسیحی آلمان (CDU) با ورود سه چهره شناخته‌شده این حزب به عرصه رقابت سیاسی، سرانجام روندی جدی به خود گرفته است.


رسانه‌های آلمانی ازجمله خبرگزاری د.پ.آ. با اشاره به نخستین مناظره انتخاباتی «فردریش مرتس»، «آرمین لاشت» و «نوربرت روتگن» چهره‌های مطرح این حزب برای جانشینی مرکل نوشتند که یکی از این سه نفر از ۱۶ ژانویه (۲۷ دی) ریاست حزب را به دست خواهد گرفت.


در اولین دور رسمی مناظره نامزدها در مرکز حزب در برلین، شباهت بسیاری ازنظر محتوای برنامه‌ها بین مرتس به‌عنوان رئیس پیشین گروه پارلمانی حزب، لاشت نخست‌وزیر ایالت نوردراین وستفالن و راتگن سیاستمدار مسائل خارجی مشاهده شد. آن‌ها تنها در موارد اندکی مانند سیاست‌های آموزشی و مسئله سازگاری خانواده اختلاف‌نظر داشتند.


این مناظره تلویزیونی که در اینترنت نیز به‌صورت مستقیم پخش شد، آغاز مبارزات انتخاباتی رسمی داخلی برای تعیین رهبری حزب بود. بیش از ۷۰۰ عضو از طریق ویدئو، ایمیل یا پیام صوتی سؤالات خود را از آنان مطرح کرده بودند و هر نامزد به‌نوبت پاسخ‌های خود را به این سؤالات می‌داد.


لاشت به مقامات حزبش هشدار داد که فقط به حزب سبزها به‌عنوان شرکای احتمالی ائتلاف در کارزار انتخاباتی آینده نگاه نکنند. وی به تجربه خود در تشکیل دولت ائتلافی محلی با حزب دموکرات آزاد (FDP) در ایالت نورد راین وستفالن به‌عنوان یک نمونه خوب اشاره کرد و گفت: «این حزب شریکی است که خصوصاً به ما نزدیک است. طبق بررسی‌ها احتمال ائتلاف با مشارکت FDP در حال حاضر وجود ندارد. اما من فکر می‌کنم تنها تمرکز روی سبزها اشتباه است.»


بااین‌حال روتگن خواستار یک کارزار انتخاباتی مستقل شد و گفت: «یک کارزار انتخاباتی ائتلافی اشتباهی است که نباید مرتکب شویم. حزب دموکرات مسیحی در سیاست‌های اقلیمی به اعتبار نیاز دارد و باید این را باصلاحیت خود در اقتصاد بازار که به آن شهره است، ترکیب کند.» مرتس نیز با تأکید بر ویژگی‌های این حزب یادآور شد: ما باید اطمینان حاصل کنیم که در همه مسائل، احزاب سیاسی دیگر خود را در برابر ما بسنجند و ما خود را در برابر آن‌ها بسنجیم".


پیش‌ازاین اعلام‌شده بود کنگره حزبی در تاریخ مقرر برگزار خواهد شد اما همه‌گیری کرونا موجب شده در میان رهبران CDU بحث در مورد به تعویق انداختن مجدد برای انتخاب رئیس جدید مطرح شود. طبق اطلاعات نشریه 'بیلد'، آنگلا مرکل صدراعظم (CDU) روز دوشنبه در هیئت‌رئیسه حزب در این مورد به رایزنی پرداخته و ۱۶ ژانویه به‌عنوان تاریخ برگزاری این گردهمایی دیجیتال مشخص‌شده است.


در حال حاضر «آنه گرت کارن باوئر» ریاست حزب را به عهده دارد، اما او در ماه فوریه از این سمت کناره‌گیری کرده و به شکل موقت تا انتخاب رئیس جدید به اداره امور می‌پردازد. در کنگره حزبی علاوه بر رئیس حزب، معاونین و سایر اعضای نهادهای مدیریتی نیز انتخاب می‌شوند. اما روند انتخاب رئیس و دیگر اعضای هیئت‌مدیره با شرایط کنونی کمی پیچیده شده است. آنچه تاکنون مشخص‌شده این است که دست‌کم هیچ کنفرانس حضوری برگزار نخواهد شد.


از آنجا که یک رأی دیجیتالی اطمینان قانونی کافی برای انتخاب رهبر جدید حزب را ارائه نمی‌دهد، سران حزب به یک مدل مرکب رسیده‌اند: ابتدا ۱۰۰۱ نماینده باید به‌صورت آنلاین رأی دهند و سپس نتیجه را کتباً تأیید کنند.


نظرسنجی‌ها نشانگر پیشتازی مرتس نسبت به دو رقیبش است و پس از او روتگن و لاشت قرار دارند. مرتس رهبر پیشین گروه پارلمانی اتحادیه دموکرات مسیحی در همه نظرسنجی‌ها درباره رهبری حزب در جایگاه نخست قرار دارد. وی با سیاست‌های مشخص و اقتصاد آزاد قطب قدرتمندتری نسبت به دو رقیب خود ایجاد کرده است. در این میان آرمین لاش در بدترین وضعیت است. نخست‌وزیر نوردراین-وستفالن نه‌تنها با وضعیت بحرانی کرونا در ایالت خود دست‌وپنجه نرم می‌کند، بلکه چندین اشتباه نیز مرتکب شده است. اخیراً، وی با بستن یک قرارداد چند میلیون یورویی با یک تولیدکننده ماسک محافظ، خبرساز شد.


این در حالی است که طرفداران مرتس در این حزب می‌ترسند که حضور لاشت در رقابت، درنهایت وزنه را به‌سوی او بچرخاند. آن‌ها می‌گویند نباید لاشت را دست‌کم گرفت؛ تا اندکی قبل از انتخابات گذشته در این ایالت، به‌سختی کسی فکر می‌کرد که او شانس جدی داشته باشد اما امروز نخست‌وزیر است.


در این میان از چهره‌هایی مانند «ینس اشپان» وزیر بهداشت که جاه‌طلبی خود را برای رسیدن به ریاست حزب، پنهان نکرده به‌عنوان گزینه‌های دیگر یاد می‌شود. در این میان «مارکوس زودر» نخست‌وزیر ایالت بایرن و رئیس حزب سوسیال مسیحی (CSU) خواهرخوانده حزب حاکم آلمان، از مهره‌های صاحب نفوذ در بحث تعیین جانشین مرکل است. ناظران می‌گویند بعید است که او با رئیس جدید CDU در مورد صدارت اختلاف پیدا کند. اما این به شرطی است که گزینه ضعیفی برای ریاست انتخاب نشود.


دولت مرکل زمان برگزاری انتخابات سراسری پارلمان این کشور را که تعیین‌کننده صدراعظم آینده است، روز یکشنبه ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۱ (۴ مهر ۱۴۰۰) تعیین کرده است. به‌طور سنتی در آلمان رئیس حزب پیروز انتخابات مأمور تشکیل دولت می‌شود. آنگلا مرکل اعلام کرده که قصد ندارد در این دوره از انتخابات حضور یابد و سرانجام پس از ۱۶ سال ریاست دولت، از سیاست کناره‌گیری می‌کند.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب