دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آذر 1399 - 10:40
آیت‌الله طبسی:

آشکارشدن نشانه‌های ظهور دلیل بر مقارنت با ظهور نیست

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فلسفه ظهور امام عصر(عج)، آشکارشدن نشانه‌های ظهور را دلیل بر مقارنت ظهور ندانست و گفت: ممکن است برخی از نشانه‌های ظهور به وقوع بپیوندد در حالی که آن اتفاق دلیل بر مقارنت ظهور نباشد.
کد خبر : 548847
18182aa0-9a4a-4c81-afee-ac808f14df2b.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بندرعباس، آیت‌الله نجم‌الدین طبسی در نشست هم‌اندیشی اساتید که در راستای دانش‌افزایی استادان دانشگاه‌های استان هرمزگان به همت بسیج اساتید این استان و به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: علامیت غیر از قداست است و آنچنان که می‌دانید در روایت علامات مختلفی در ارتباط با ظهور امام زمان(عج) بیان شده است؛ اما صرف علامت‌بودن دلیل بر مقدس‌بودن این علامت نیست.


وی با اشاره به اسناد تاریخی این جریان افزود: به‌طور مثال یمانی، سید حسنی یا سید خراسانی به‌عنوان علامت ظهور در روایات معرفی شده‌اند که این دلیل بر قداست آنان نیست. برخی خراسانی را به رهبری تطبیق می‌دهند در حالی که در تتبع ناقصی که داشته‌ام هزار خراسانی، قلامت ظفر (ناخن چیده شده) انگشت رهبری نمی‌شوند.


علامیت و مقارنت لازمه هم نیستند


طبسی بیان کرد: علامیت و مقارنت نیز لازمه هم نیستند. ممکن است چیزی به‌عنوان علامت در روایات آمده باشد و حتی محقق هم شود؛ اما دلیل بر مقارنت با ظهور نیست.


این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: در  روایت صحیح داریم که سقوط عباسیان علامت ظهور است، عباسیان در سال 656 سقوط کردند و اکنون سال 1442 است و چند صد سال از این موضوع گذشته است؛ ولی ظهور محقق نشده است.


وی یادآور شد: علامت و مقارنت دو مسئله متفاوت هستند، مگر اینکه در روایت مقارنت علامت با ظهور تصریح شده باشد.


برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی اساتید نوعی هم‌اندیشی دینی و انقلابی است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان هم در این جلسه با اشاره به اهمیت جلسات هم‌اندیشی اساتید عنوان کرد: برگزاری جلسات تخصصی هم‌اندیشی علاوه‌بر ارتقای سطح علمی استادان در حوزه‌های دینی و فرهنگی موجب هم‌افزایی در انتقال مفاهیم به جامعه جوان کشور خواهد شد.


احسان کامرانی خواستار استمرار این کارگاه‌ها  با موضوعات متنوع برای دانشجویان شد و اضافه کرد: حضور جوانان دانشجو در این کارگاه‌ها بدون شک می‌تواند نقش قابل توجه جوانان را در ترویج اندیشه‌های دینی و انقلابی توسعه بخشد.


رئیس بسیج اساتید استان هرمزگان با قدردانی از همه دست‌اندرکاران این جلسات، برگزاری این کارگاه‌ها را نوعی هم‌اندیشی دینی و انقلابی خواند و بر استمرار این کارگاه‌ها تأکید کرد.


استقبال از سلسله نشست‌های هم‌اندیشی با موضوعات مختلف


معاون نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز در ابتدای این جلسه گزارشی از برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های معرفت‌افزایی استادان در سطح استان هرمزگان ارائه کرد و گفت: کارگاه‌های متفاوت و متنوعی با موضوعات مختلف برگزار شده که هدف از آن معرفت‌افزایی، ارتقای سطح علمی و فرهنگی استادان با موضوعات مطرح‌شده در جامعه است.


حجت‌الاسلام اسماعیل پاک‌نژاد با اشاره به برگزاری سلسله نشست‌های هم‌اندیشی استادان به‌صورت مجازی اظهار کرد: علاوه‌بر برگزاری کارگاه‌های معرفت‌افزایی که به‌صورت ویژه و تخصصی برای استادان برگزار شده است، سلسله نشست‌های هم‌اندیشی نیز با موضوعات مختلف در حال برگزاری است که از استقبال خوبی نیز برخوردار شده است.


وی ابراز امیدواری کرد برگزاری این  نشست‌ها، کارگاه‌ها و دوره‌ها بتواند دانشگاه را در رسیدن به اهداف عالی انقلاب همراهی کند.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب