دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آذر 1399 - 14:00
ایجاد مطالبه عمومی برای برخورد با رابطان روح‌الله زم؛

پرونده «زم» بسته شد، «پرونده زم» نه/ از یاران داخلی «نیما» چه خبر؟

با توجه به مطالبه عمومی معرفی آدم‌های مرتبط با روح ‎الله زم، باید منتظر ماند و دید آیا این پرونده با اعدام زم مختومه اعلام می‌شود یا نه.
کد خبر : 547916
637171105441857722_lg.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- فرشته صائمی؛ 22 مهر 1398 بود که خبر بازداشت روح‌الله زم توسط سازمان اطلاعات سپاه، در رسانه‌ها منتشر شد و حالا در 22 آذر 1399 خبری تحت عنوان «زم اعدام شد» روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت.


روح‌الله زم که سرشبکه کانال تلگرامی آمدنیوز بود و با نام مستعار «نیما» در لوای خبرنگار فعالیت می‌کرد، حالا نامش هم به محل مناقشه تبدیل شده است؛ خودی‌هایی که از او با نام نیما یاد می‌کنند و ناخودی‌هایی که وی را روح‌الله می‌خوانند.


این اولین بار نبود که روح‌الله زم دستگیر می‌شد، او پیش از این نیز در جریان حوادث 1388 دستگیر شده بود که به بهانه مرخصی چندروزه از زندان بیرون آمد و به خارج از کشور رفت و به فرار متهم شد. بلافاصله پس از خروج از کشور زم راه مخالفت با نظام جمهوری اسلامی را پیش گرفت چنانکه پدرش، محمدعلی زم، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به روح‌الله از او خواسته بود که توبه کرده و راهش را جدا کند.


زم ضمن پشت گوش انداختن نصیحت‌های خیرخواهانه پدر، کانال تلگرامی آمدنیوز را راه‌اندازی کرد، کانالی که بنا به گفته بسیاری با مخلوط کردن اخبار درست و غلط در راه براندازی نظام تلاش می‌کرد. او تلاش‌های خود را با پررنگ کردن اختلافات میان مسئولان آغاز کرد که انتشار خبر درگیری لفظی احمد توکلی و صادق لاریجانی در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمونه‌ای از این تلاش‌ها محسوب می‌شد. خبری که صحت آن توسط احمد توکلی تأیید شد و در توضیح آن گفت «اختلاف نظری در نحوه اداره جلسه بین بنده و آقای رییس پیش آمد که امری داخلی است. سایت دروغ‌پردازی به اقتضای ذاتش اباطیلی بافته که ارزش پاسخ ندارد.» این توضیح لازم بود تا سایت‌های آبرومند در این دروغ‌پردازی همراه نشوند.  


پس از انتشار خبر درگیری توکلی و لاریجانی و اظهارنظر احمد توکلی در مورد آن بود که انگشت اتهام درباره ارتباط با آمدنیوز به سمت نزدیکان احمدی‌نژاد گرفته شد.


علاوه بر این آمدنیوز با انتشار اخباری نظیر افشای جزییات پرونده شکایت تعدادی از نوجوانان قاری قرآن از سعید طوسی، طرح موضوع ۶۳ حساب قوه قضاییه، برملا کردن جزییات پرونده اکبر طبری، گزارشی درباره سابقه وزیر جوان و مواردی از این قبیل نشان داد که در انتشار این اخبار افراد ذی‌نفوذ در داخل او را حمایت می‌کنند.


بر همین اساس بود که روح‌الله زم در اولین اعترافاتش در تلویزیون اعلام کرد که محمدحسین رستمی با وی همکاری کرده است. زم با قرار گرفتن مقابل دوربین صداوسیما ضمن ابراز پشیمانی نسبت به کارهایی که تاکنون کرده، گفت متوجه شده رستمی سطح دسترسی بالایی به اطلاعات و اخبار امنیتی دارد و  او دو سه بار از طریق صرافی برای رستمی پول فرستاده است.



افشای نام محمدحسین رستمی به عنوان یکی از همکاران روح‌الله زم در تولید محتوای کانال آمدنیوز و از طرفی انتشار اخبار امنیتیِ مستند در این کانال، حاکی از همکاری فهرستی از آگاهان امنیتی با روح‌الله زم است که به نظر می‌رسد با اعدام زم این پرونده مختومه نیست،که بسیاری از عوامل آن هنوز به پای میز محاکمه نیامدند.


بر همین مبنا با انتشار خبر اعدام زم موجی از مطالبه‌گری عمومی در فضای مجازی به راه افتاد به این ترتیب که بسیاری از فعالان فضای مجازی از طریق ترند کردن #مطالبه_گری اعلام کردند که خواهان مجازات عناصر داخلی مرتبط با زم، در قالب مطالبه‌ای عمومی هستند.


در مواجهه با فضای شکل‌گرفته در راستای مجازات عوامل مرتبط با زم این پرسش مطرح می‌شود که با اعدام روح‎الله زم آیا پرونده آمدنیوز نیز بسته خواهد شد؟ و نهادهای امنیتی کار شناسایی عواملی داخلی مرتبط با زم را متوقف می‌کنند؟


در همین رابطه محمدتقی نقدعلی، نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس به خبرنگار حوزه قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: اعدام زم نشان‌دهنده عمق استراتژیک نظام جمهوری اسلامی بود. مجرمان و تباهکاران بدانند هر جا باشند و مخفی بمانند، دیر یا زود به چنگال عدالت سپرده و مجازات می‌شوند.


وی افزود: اما امیدوارم شاهد مجازات «زم»پرورها و رابطان زم باشیم. انتشار اطلاعات به‌روز و دقیق بعضی از مراکز حاکمیتی در کانال آمدنیوز بیانگر ارتباط وی با عناصر داخلی بود و بر همین اساس بعداً گزارش شد که وی با عناصری ارتباط داشته است.


این نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن مطالبه مجازات افراد مرتبط با زم خاطرنشان کرد: با عدالت و پیگیری که از رییس قوه قضاییه سراغ داریم، انتظار می‌رود که این پرونده مختومه اعلام نشود و افرادی که زم را ساپورت اطلاعاتی می‌کردند و خوراک برای کانال وی فراهم می‌کردند، مجازات شوند.


همچنین موسی غضنفرآبادی رییس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار حوزه قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا بر مجازات عناصر داخلی مرتبط با زم و آمدنیوز تأکید کرد.


غضنفرآبادی یادآور شد: این مطالبه‌گری وجود دارد باید با کسانی که ضمن حضور در نهادها با زم یا هر فرد دیگری همکاری می‌کنند، برخورد شود.


در مجموع با توجه به مطالبه عمومی شکل گرفته در رابطه با پرونده آمدنیوز، بسیاری از صاحبنظران معتقدند به صلاح است که قوه قضائیه و نهادهای امنیتی درباره رسیدگی به این پرونده نیز بدون هیچ‌ ملاحظه‌ای عمل کنند و عوامل مرتبط با آن را پای میز محاکمه بکشانند. 


بسیاری از آگاهان سیاسی و فعالان اجتماعی معتقدند نباید سرانجام پرونده آمدنیوز با اعدام زم مختومه شود زیرا قطعاً دست‌های بسیاری پشت پرده ارایه اطلاعات امنیتی به زم بوده و او به‌تنهایی آن هم در خارج از کشور کاری از پیش نمی‌برد.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب