دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آذر 1399 - 14:45
هفته پژوهش در ایام کرونا/ 20 با حضور معاون رئیس‌جمهور انجام شد؛

گشایش بازار فناوری و نوآوری شهید سلیمانی در دانشگاه آزاد اسلامی اراک/ مأموریت‌های ۶ سرای نوآوری چیست؟

بازار فناوری و نوآوری شهید قاسم سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک توسط معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گشایش شد.
کد خبر : 547749
17.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اراک،  آیین گشایش بازار فناوری و نوآوری شهید قاسم سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی اراک بعد از ظهر امروز شنبه 22 آذر 99 با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و جمعی از مسئولان استانی و دانشگاهی برگزار شد.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور ۲۰ هزار مترمربع از فضای بازار فناوری و نوآوری شهید قاسم سلیمانی وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک شامل ۸ هزار مترمربع فضای بهسازی و نوسازی شده(ساختمان سرای نوآوری تکنولوژی نساجی، ساختمان مرکز پرستاری درمان در منزل، ساختمان ستاد مرکزی بازار نوآوری و مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات) و ۱۲ هزار مترمربع از محوطه بهسازی شده این مجموعه را افتتاح کرد.



استقرار ۶۰ شرکت و دفتر R&D در دانشگاه آزاد اسلامی مرکزی


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در حاشیه این مراسم با بیان اینکه در بازار فناوری و نوآوری شهید قاسم سلیمانی واحد اراک ۶ سرای نوآوری تعریف شده است، اظهار کرد: امروز ساختمان کار سرای نوآوری تکنولوژی نساجی و دفتر مرکزی سراهای نوآوری سلامت کار، بازیافت و انرژی‌های نو، صنایع خلاق فرهنگی و هنری، صنایع شیمیایی و فلزی و سرای محصولات زراعی و باغی گشایش یافت و فعالیت آنها آغاز شد.


حسین کلانتری اضافه کرد: در این مجموعه ۱۸ شرکت و دفتر تحقیق و توسعه تاکنون فعال و با برنامه‌ریزی انجام‌شده در آینده در هر سرا ۱۰ شرکت و دفتر تحقیق و توسعه شرکت‌ها و سازمان‌ها شکل می‌گیرد و با توجه به اینکه ۶ سرا پیش‌بینی شده جمعاً ۶۰ شرکت و دفتر R&D مستقر خواهند شد که با فعالیت استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی بازار فناوری و نوآوری مناسبی با توجه به مزیت‌های نسبی شهر اراک شکل خواهد گرفت.


وی عنوان کرد: به‌عنوان نمونه در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی انجمن تحقیق و توسعه صنایع و معادن استان مرکزی، شتاب‌دهنده شنوا، شرکت تن‌پوش آریایی، شرکت مهپا، شرکت ویهان طب آریایی مرکزی، شرکت دانش‌بنیان آتیه حکمت و هسته فناور کندیس مستقر شده‌اند و آزمایشگاه‌های تخصصی این سرا خدمات آزمایشگاهی به این شرکت‌ها ارائه می‌کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اراک گفت: در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی سه بخش مکانیکی با هدف طراحی و تولید دستگاه‌ها، ماشین‌آلات آزمایشگاهی و کارگاهی نساجی، فعالیت شیمی نساجی با هدف فناوری تولید مواد شیمیایی و بخش سوم فعالیت در تولید البسه خاص ضد آتش و ضد باکتری تعریف شده است.


مأموریت سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی مرکزی



کلانتری ادامه داد: در سرای نوآوری خلاقیت‌های فرهنگی و هنری مأموریت‌های خوبی با توجه به مزیت‌های نسبی استان تعریف شده که در آینده طراحی‌های هنری، تبلیغات گرافیکی، طراحی معماری، تولید انیمیشن، طراحی لباس، تولید بازی، طراحی صنعتی، تولید زیورآلات و محصولات و کیت‌های آموزشی با وجود شرکت‌ها ایجاد خواهد شد.


وی مطرح کرد: سرای نوآوری سلامت کار با مأموریت تولید فناوری‌های کاهنده مخاطرات، ارائه روش‌های افزایش ایمنی و بهینه‌سازی شرایط کار، ایجاد فناوری‌های مدیریت و کنترل سلامت کارکنان ادارات و شرکت‌ها با توجه به صنعتی بودن استان ایجاد شده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اراک تبیین کرد: در این سرا وسایل حفاظت فردی هوشمند، بسته‌های آموزشی چندرسانه‌ای ایمنی و بهداشت، فرآوری داروهای گیاهی و اینترنت اشیاء در حوزه سلامت و کار ایجاد خواهد شد.


کلانتری درباره سرای نوآوری بازیافت و انرژی‌های نو توضیح داد: در این سرا با توجه به ظرفیت‌های شهر اراک در حوزه صنعتی و تولید پسماندهای صنعتی، کشاورزی و خانگی، بازیافت پلیمرها، بازیافت کانی‌های معدنی، بازیافت پسماندهای کشاورزی، بازیافت پسماندهای شهری و خانگی و الکترونیکی برنامه‌ریزی شده است.


فعالیت‌های مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات واحد اراک


وی درباره سرای نوآوری محصولات باغی و زراعی تشریح کرد: مأموریت این سرا ایجاد هلدینگ تخصصی در راستای جهش تولید محصولات زراعی و باغی با تأکید بر تکنولوژی نوین و فعال‌سازی استارت‌آپ‌های بومی استان است.


دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی درباره سرای صنایع شیمیایی و فلزی عنوان کرد: مأموریت این سرا در راستای ورود به بازار تولید قطعات پلیمری خودرو و قالب‌های مورد نیاز، تولید کاتالیست‌ها، آمیزه‌های پلیمری برای استفاده در تولید قطعات و تولید غشاهای جداسازی شکل‌گرفته و فعالیت خواهد کرد و  با توجه به شناسایی نیازمندی‌های صنایع داخل استان چشم‌انداز بسیار روشنی برای فعالیت این سرا ترسیم شده است.



کلانتری اضافه کرد: هدف نهایی این سرا بالابردن بازدهی قطعات خودرو، کاهش هزینه تمام‌شده، محصول باکیفیت، استفاده بهینه از نیروی متخصص داخلی و ایجاد کار برای فارغ‌التحصیلان این دانشگاه است.


وی ادامه داد: مرکز خدمات پرستاری درمان در منزل یکی دیگر از مراکز است که امروز به بهره‌برداری رسید و خدمات لازم به بیماران، ویزیت در منزل، تزریقات، پانسمان و مراقبت از سالمندان و بیماران در منزل را عهده‌دار است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی درباره مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: این مرکز در زمینه طراحی سامانه‌ها، محتوای الکترونیکی، اپلیکیشن‌های تلفن همراه، سامانه‌های کنترل شهری(شهر هوشمند)، امنیت فضای تبادل اطلاعات و ارائه خدمات ICT به سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی فعالیت می‌کند. تعداد ۴۰ هسته فناور در این دانشگاه داریم که ۱۵ واحد آن مورد بازدید معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور قرار گرفت.


انتهای پیام/4121/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب