دادگاه آلمان ادامه فعالیت بزرگترین حزب راست افراطی این کشور را بررسی میکند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از «صدای آلمان»، شورای ایالتهای آلمان (بوندس رات) در دسامبر ۲۰۱۳ میلادی (آذرماه 1392) از دادگاه حفاظت از قانون اساسی خواست فعالیت حزب ناسیونال دموکرات آلمان (Nationaldemokratische Partei Deutschlands) را ممنوع اعلام کند.
شورای ایالتهای آلمان در شکایت خود از حزب ناسیونال دموکرات آلمان به دادگاه حفاظت از قانون اساسی نوشت که این حزب با قانون اساسی آلمان ضدیت دارد و فعالیت آن برای دموکراسی آلمان خطرآفرین است.
رسانههای آلمان گزارش کردهاند این پرونده بهزودی در دادگاه حفاظت از قانون اساسی آلمان به جریان میافتد و نخستین نشست بررسی این پرونده در روزهای دوم و سوم ماه مارس ۲۰۱۶ برگزار میشود.
با توجه به مقدمات دادرسی بویژه گذشت سه سال از شکایت شورای ایالتهای آلمان، این احتمال افرایش یافته است که در نهایت فعالیت این حزب دستراستی ممنوع اعلام شود زیرا اگر دادگاه حفاظت از قانون اساسی دلایل ارائهشده برای بررسی شکایت شورای ایالتهای آلمان را غیرکافی میدانست، باید مدتها پیش این شکایت را رد میکرد.
دادگاه حفاظت از قانون اساسی عالیترین نهاد قضایی در آلمان است. قانون اساسی آلمان این حق را به این دادگاه واگذار کرده است که اگر تشخیص دهد مصوبهای هر چند قانونی، خلاف قانون اساسی است، اجرای آن را متوقف کند.
فرایند شکایت و دادرسی در این دادگاه با شکایت رئیس جمهوری، مجلس فدرال، شورای فدرال، دولت فدرال یا بخشهایی از آنها آغاز میشود.
پیش از این تلاش دولت «گرهارد شرودر» در سال ۲۰۰۱ میلادی برای ممنوعیت فعالیت حزب ناسیونال دموکرات آلمان به شکست انجامید. دادگاه حفاظت از قانون اساسی آلمان در سال ۲۰۰۳ میلادی با ناکافی دانستن دلایل ارائه شده، پرونده را بست.
حزب ناسیونال دموکرات آلمان دارای گرایشهای تند ملیگرایانه و ضدخارجی است و بهتازگی در پی رخدادهای تروریستی بیست و دوم آبانماه پاریس که به کشته شدن 130 نفر انجامید، فعالیت خود را علیه خارجیان بویژه پناهجویانی که از خاورمیانه و شمال آفریقا خود را به پشت مرزهای آلمان رساندهاند، بیشتر کرده است.
بر پایه گزارش صدای آلمان به نقل از رسانههای آلمان، دستکم دو نفر از اعضای این حزب در ترورهای مخفیانه اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی در آلمان دست داشتهاند.
در این ترورها ۱۱ نفر به قتل رسیدند که بیشتر آنان شهروندان ترکتبار آلمان بودند.
انتهای پیام/