درآمد 2 هزار میلیاردی دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور از جامعه و صنعت
محمد سعید سیف در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: ارتباط دانشگاهها با جامعه و صنعت موضوعی است که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. آمارهای موجود در خصوص قراردادهای ارتباط صنایع و دستگاههای اجرایی با دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور خوشبختانه رشد مناسبی داشته است.
وی افزود: همچنین در سالهای اخیر تفاهمنامههایی میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی امضا شده که نتیجه آن واگذاری پروژههای تحقیقاتی به مراکز علمی، دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور بوده است. اعضای هیئتعلمی بهعنوان مجری اصلی این پروژهها نقش تأثیرگذاری در به حرکت درآوردن چرخه ارتباط با صنعت و اقتصاد کشور ایفا میکنند.
مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم ادامه داد: اما در این میان باید به این موضوع توجه داشت که با در نظر گرفتن تعداد دانشجویان و اعضای هیئتعلمی در دانشگاهها هنوز تعداد قراردادهای کلان دانشگاهها اندک است. بهعبارتدیگر هنوز از پتانسیل دانشگاهها بهاندازه کافی در کشور استفاده نشده است.
وی درباره برنامههای راهبردی وزارت علوم در این باره گفت: تدوین و ابلاغ طرح تحول همکاری دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و فناوری با جامعه و صنعت، شناسایی و مستندسازی دستاوردهای ویژه و منحصر به فرد دانشگاهها در حوزه ارتباط با صنعت و دانشگاه، توسعه و ساماندهی دورههای مهارتآموزی دانشگاهها ازجمله اقدامات وزارت علوم در این زمینه است.
سیف ادامه داد: در حال حاضر 8 هزار و 427 قرارداد جاری در دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور وجود دارد و بهصورت متوسط برای هر 3 عضو هیئتعلمی یک قرارداد میتوان در نظر گرفت. انتظار میرود که دانشگاهها و پژوهشگاهها وابستگی خود را از بودجه دولت کاهش دهند و با ارائه خدمات پژوهشی و تحقیقاتی درآمدهای لازم را کسب کنند.
وی افزود: آخرین بررسیها نشان میدهد که دانشگاهها و پژوهشگاهها در سال 98، 400 میلیارد تومان از طریق قرارداد با جامعه و صنعت درآمد جذب کردهاند که البته نیاز دارد به میزان قابلتوجهی افزایش یابد. پیشبینی میشود که درآمد دانشگاهها و پژوهشگاهها در سال جاری به 2 هزار 137 میلیارد تومان برسد.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/