برای حضور کاراته در المپیک باید قوانین IOC را بدانیم/ دانشگاه آزاد سهم بهسزایی در راهیابی ملیپوشان به المپیک دارد
احمد صافی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره حذف کاراته از المپیک فرانسه گفت: به نظر من کاراته به اندازه کافی جذابیت دارد که بودن یا نبودن این رشته ورزشی درصد کوچکی به خانواده این رشته فشار بیاورد. اگر شما به میزان علاقهمندی مردم در سراسر دنیا توجه کنید، میبینید که اقبال عمومی برای پیوستن به هنرهای رزمی و از جمله کاراته بسیار زیاد است. بنابراین این رشته چه در المپیک حضور داشته باشد و چه حذف شده باشد، علاقهمندان خود را دارد. از طرفی در رشته کاراته به قدری تنوع زیاد است که هر کسی با هر سنی میتواند به این رشته بپیوندد حتی اگر کسانی که علاقهمند به هنرهای رزمی نباشند، به خاطر اینکه بیشتر فعالیتها با دست و پا است، طیف زیادی میتوانند به این رشته روی بیاورند.
حذف کاراته از المپیک ضعف فرانسویها بود
وی اظهار کرد: بنابراین بودن این رشته در المپیک یا نبودنش باعث نمیشود که شمار زیادی از علاقهمندان به این رشته کاهش پیدا کند. المپیک 2024 در کشور فرانسه برگزار میشود و همانطور که میدانید کشور فرانسه از نظر قدمت، فن و تکنیک نسبت به همه کشورها پیشتاز است. ضمن اینکه رئیس فدراسیون جهانی کاراته به مدت 20 سال فردی از کشور فرانسه بود و من فکر میکنم حذف این رشته از المپیک 2024 در واقع یک نوع کوتاهی از خود فرانسویها بود چرا که آنها به مدت بسیار طولانی ریاست فدراسیون جهانی کاراته را برعهده داشتند و حتی در یک مقطعی بهطور همزمان رئیس کمیته بینالمللی المپیک هم از کشور فرانسه بود.
کاراته هنوز در المپیک ورود نکرده در لیست خروج قرار گرفت
مربی کاراته کشورمان تأکید کرد: بنابراین به اعتقاد من فدراسیون ملی کاراته فرانسه و همینطور فدراسیون جهانی در این خصوص کوتاهی کردند و نتوانستند در دو سال گذشته مسئولان IOC را برای حضور کاراته در المپیک بعدی متقاعد کنند. آنها باید تلاش میکردند که مسئولان کمیته بینالمللی المپیک راجع به کاراته زود تصمیمگیری نکنند. به اعتقاد من این ضعف از سوی آنها بوده که کاراته هنوز ورود به المپیک نکرده، در لیست خروج قرار گرفت.
استقبال تماشاگردان از یک رشته اهمیت زیادی ندارد
سرمربی تیم کاراته دانشگاه آزاد در پاسخ به این سؤال که برای IOC استقبال تماشاگران از یک رشته ورزشی اهمیت زیادی دارد و چرا کاراته با وجود این استقبال اما حذف شد، عنوان کرد: شما اگر چند دوره مسابقات جهانی کاراته را تماشا کنید، به خصوص زمانی که کشورهای اروپایی یا ژاپن میزبان بودند، استقبال بیشمار تماشاگران را میبینید که سالنها مملو از علاقهمندان به رشته کاراته میشد. بنابراین من فکر نمیکنم موضوع استقبال تماشاگران چندان اهمیتی داشته باشد.
باید افراد پرنفوذ در IOC برای ماندن کاراته مذاکره کنند
صافی گفت: مسائل پشت پرده که در سازمان جهانی و کمیته بینالمللی المپیک است شاید باعث حذف برخی رشتهها میشود. از طرفی برخی رشتههای پرنفوذ نگران ورود رشتههای پر استقبال به المپیک هستند چرا که باعث میشود خودشان از لیگ خارج شوند. اگر قبل از اینکه المپیک توکیو به تعویق بیفتد توجه میکردید، تمام بلیتهای مربوط به بازیهای کاراته فروخته شد. بنابراین این رشته استقبال تماشاگران را دارد اما از نظر IOC شاید مسائل دیگری مطرح است. من فکر میکنم در شرایط فعلی کشورهایی چون آذربایجان، مصر، آلمان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، ایران و حتی کویت که افراد پرنفوذی در کمیته بینالمللی المپیک دارد، باید مذاکره کنند و طبق یک استراتژی حساب شده برای حضور کاراته در المپیک تلاش کنند. البته کار خیلی سخت است. اگر آنها از المپیک توکیو شروع کرده بودند و مسئولان IOC را متقاعد کرده بودند، شاید میتوانستند کاری انجام دهند.
برای رایزنی در مورد کاراته باید قوانین را بدانیم
وی تأکید کرد: افرادی که برای رایزنی با IOC پیشقدم میشوند باید قوانین المپیک را بلد باشند و بدانند در چه صورت تصمیم IOC شکسته میشود و آیا این تصمیم نهایی شده یا ممکن است با رایزنی و مذاکره حل و فصل شود. بنابراین یکی از مواردی که کشورها باید به آن توجه ویژهای داشته باشند، قوانین بینالمللی المپیک است. به عنوان مثال کمیته ملی المپیک کشور ایران باید بک فایل جداگانه برای رشتههای مختلف باز کند تا طبق قوانین از آن رشته دفاع کند. وقتی رشتهای از لیست بازیهای المپیک خارج میشود، خیلی مهم است که ما قوانین IOC را بدانیم و حتی به این موضوع واقف باشیم که چه زمانی وقت اعتراض داریم.
مربی کاراته کشورمان یادآور شد: در هر حال امیدوارم که برای کاراته اتفاقهای خوبی رقم بخورد. ما در کاراته خیلی قدرتمند هستیم و متأسفانه حذف این رشته در المپیک فرانسه اتفاق تلخی بود. از طرف دیگر ممکن است همین موضوع ضربات روحی روانی زیادی به ورزشکاران و کشورها وارد کند. ممکن است داوریها برای کشورهایی که نفوذ داشته باشند، به گونهای دیگر رقم بخورد و با تصمیماتی که داور وسط میگیرد، شرایط به کل تغییر کند و با توجه به اینکه المپیک بعدی هم وجود ندارد، ورزشکاران آسیب زیادی میبینند.
کاراته ایران توانایی رسیدن به مدال المپیک را دارد
صافی در مورد شرایط کاراته ایران در المپیک توکیو اظهار کرد: به نظر من کاراته فریاد خفته یک جامعه است که تواناییها و استعدادهای خود را علنی میکند. در حال حاضر المپیک توکیو پیش روی کاراتهکاها است تا بتوانند در این میدان قدرتنمایی خود را به دنیا نشان دهند. کاراته ایران برای چند سال اخیر واقعاً تحت فشار زیادی بود. مسابقات گزینشی سختی برگزار شد تا برخی ملیپوشان به سهمیه المپیک برسند. اگر الان بهمن عسگری سهمیه المپیک را در اختیار دارد، در واقع از یک ماراتن خیلی سخت گذشته و به اینجا رسیده است. دیگر ملیپوشان کاراته از جمله ذبیحالله پورشیب و سجاد گنجزاده علاوه بر اینکه باید با حریفان خود مبارزه کنند، رقابت تنگاتنگی هم با یکدیگر برای کسب سهمیه المپیک دارند. در بخش بانوان هم حمیده عباسعلی موفق به کسب سهمیه شده و در فرصتی که برای او پیش آمد میتواند خود را بازسازی کند. عباسعلی نزدیک به مدال المپیک است و امیدوارم این اتفاق برای او بیفتد.
بیتوجهیها به رشته کاتا ضربه میزند
وی افزود: در کنار عباسعلی باید از سارا بهمنیار و روزیتا علیپور هم نام ببریم که آنها هم شانس کسب سهمیه دارند، ضمن اینکه امیر مهدیزاده فوقالعاده ملیپوش باهوشی است و در کنار آسیابری و دیگر ملیپوشان، توانایی بسیار بالایی دارد. تیم ملی کاراته ما پتانسل بسیار زیادی دارد و در المپیک پیش رو میتواند بهترین عملکرد را داشته باشد اما اگر ما به دنبال این هستیم که کاراته همیشه در اوج موفقیت باشد، نباید رشته کاتا را نادیده بگیریم. سال گذشته ابوالفضل شجری قهرمانی جهان را به دست آورد. فاطمه صادقی در کاتای ساحلی به مدال رسید. مهسا افسانه و دیگر ورزشکاران این رشته را نباید فراموش کنیم. آنها میتوانند ما را امیدوار کنند اما به این شرط که جدی گرفته شوند. متأسفانه در هیچ دورهای به کاتا توجهی نمیشد و همیشه در حاشیه بوده است.
دانشگاه آزاد قطب ورزش ایران است
سرمربی تیم کاراته دانشگاه آزاد در مورد وضعیت این تیم و برگزاری مسابقات لیگ هم گفت: به اعتقاد من دانشگاه آزاد قطب ورزش ایران است و خیلی خوشحالم کسانی که مورد حمایت این دانشگاه بودهاند، همگی ملیپوش هستند و در میدان المپیک حضور پیدا خواهند کرد. ورزشکارانی مثل سجاد گنجزاده، بهمن عسگری و ذبیحالله پورشیب در تیم دانشگاه آزاد حضور دارند و توانستند قدرت کاراته ایران را در مسابقات مختلف به دنیا نشان دهند و از آنها باید به عنوان دانشگاهیان ملیپوش یا ملیپوشان دانشگاهی نام برد. امیدوارم باشگاههای دیگر هم در رشتههای مختلف سرمایهگذاری کنند و تنها برای فوتبال هزینه نکنند. خوشبختانه دانشگاه آزاد نشان داد دید عمیقی به ورزش دارد و در رشته کاراته ورزشکارانی را پرورش داد که الان میتوان آنها را در میدان المپیک مشاهده کرد.
در دو ماه پایانی سال میتوانیم مسابقات لیگ را برگزار کنیم
وی در مورد زمان برگزاری مسابقات لیگ عنوان کرد: جلسه هیئت رئیسه باید در مورد آن تصمیم بگیرد. ما باید طبق پروتکلهای بهداشتی برنامهریزی کنیم و در نهایت امیدوارم مسابقات به صورت فشرده و در یک بازه زمانی کوتاهمدت برگزار شود. مدیریت فدراسیون کاراته تا به امروز نشان داده که با منطق پیش رفته و به خاطر شرایط فعلی هم فعلاً صبوری کردهاند. در نهایت امیدوارم با یک استراتژی بهتر و آسیب صفر درصدی، مسابقات لیگ را برگزار کنیم. به این خاطر که سلامتی از همه چیز مهمتر است و نباید ورزشکاران در شرایط فعلی صدمه ببینند. فکر میکنم با برنامهریزیهای صورت گرفته بتوان در دو ماه پایانی سال شاهد برگزاری مسابقات لیگ باشیم.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/