دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 آذر 1399 - 00:02
روایتی از آمریکای لاتین؛

مقاومت در ونزوئلا دوباره پیروز شد/ باخت سنگین غرب در برابر کاراکاس

نتیجه انتخابات پارلمانی اخیر ونزوئلا نشان داد که جبهه مقاومت از غرب آسیا تا آمریکای لاتین همچنان می‌تواند با تکیه‌بر آرای مردمی در مقابل سردمداران کاخ سفید و دست‌نشاندگانشان پیروز شود.
کد خبر : 547031
2.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «حزب سوسیالیست متحد» که حزب نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا است با کسب ۶۷ درصد از کرسی‌های پارلمان در انتخابات روز یکشنبه توانست بار دیگر عزم جبهه ضد استکباری و مقاومت در مقابل سیاست‌های سلطه طلبانه آمریکا را به رخ بکشد.


«خوان گوایدو» (سرکرده مخالفان موردحمایت غرب در ونزوئلا) این انتخابات را تحریم کرده بود اما ائتلافی از مخالفان دولت تنها توانستند 18 درصد از کرسی‌های پارلمان را به خود اختصاص دهند.


ونزوئلا آمریکا


چرا اتحادیه اروپا نماینده‌ای برای نظارت بر انتخابات به ونزوئلا نفرستاد؟


۱۴ هزار و ۴۰۰ نامزد از ۱۰۷ سازمان و نهاد سیاسی در این دوره انتخابات به رقابت پرداختند تا از بین آن‌ها 277 نماینده برای پنج سال به مجلس ملی راه یابند.


از همان ابتدا مشخص بود که دوستان و دشمنان داخلی و خارجی کاراکاس به پیروزی حزب چپ‌گرای حاکم واکنش نشان می‌دهند زیرا این انتخابات از ماه‌ها قبل موردبحث و مناقشه بود. پیروزی مقاومت ضدآمریکایی در این انتخابات به صدارت نمایندگانی پایان می‌دهد که به گفته رئیس‌جمهور مادورو در خلال پنج سال گذشته جاده‌صاف‌کن فشارهای بی‌امان و تحریم‌های بی‌اندازه واشنگتن علیه دولت و ملت ونزوئلا بود.


 


نیکلاس مادورو و همفکرانش از قبل می‌دانستند که در صورت پیروزی در این انتخابات با رگباری از ادعاهای تقلب در انتخابات از سوی دشمنان داخلی و خارجی روبرو خواهند شد، به همین دلیل در اقدامی هوشیارانه دولت مادورو از اتحادیه اروپا دعوت کرد که ناظرانی را برای نظارت بر روند انتخابات به کاراکاس اعزام کند اما در پاسخ، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجه این اتحادیه درخواست ونزوئلا را رد کرد و بدون ذکر دلیل منطقی خواستار به تعویق افتادن انتخابات شد.


از قاره آمریکا کشورهایی همچون کانادا، شیلی، کلمبیا و برزیل که همگی از هم‌پیمانان واشنگتن هستند رأی مردم ونزوئلا را نادیده گرفتند و نتیجه انتخابات را نپذیرفتند اما کوبا با سابقه چندین دهه مقاومت در مقابل زورگویی‌های آمریکا این پیروزی را به مردم و دولت ونزوئلا تبریک گفت.




بیشتر بخوانید:


تدابیر مقابله با کرونا در انتخابات پارلمانی ونزوئلا




اتحادیه اروپا که دربرگیرنده قدرتمندترین کشورهای قاره سبز است به بهانه عدم رعایت حداقل استانداردهای بین‌المللی انتخاباتی و فقدان آزادی سیاسی نتیجه انتخابات را مردود و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی شفاف و آزاد را ضروری دانست. لازم به ذکر است که اتحادیه اروپا نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا در سال 2018 را نیز به رسمیت نمی‌شناسد.


تنها فردی که از کشورهای اروپایی هم‌پیمان آمریکا خواست که با اندیشه بیشتری به انتخابات در ونزوئلا نگاه کند خوزه لویس زاپاترو نخست‌وزیر سابق اسپانیا بود که از کشورهای عضو اتحادیه خواست که در رویکردشان در قبال ونزوئلا تجدیدنظر کنند.


در نقطه مقابل، «دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس در حساب توییتری خود نوشت: با توجه به پر عیب و نقص بودن انتخابات ششم دسامبر، لندن مشروعیت مجمع ملی جدید ونزوئلا را به رسمیت نمی‌شناسد! ما همچنان خوان گوایدو را به‌عنوان رئیس مجلس ملی و رئیس‌جمهور قانونی ونزوئلا می‌شناسیم.


وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه نوشت: همچنان «خوان گوایدو» (سرکرده مخالفان مورد حمایت غرب در ونزوئلا) را به‌عنوان رئیس مجمع ملی و رئیس‌جمهور موقت قانونی ونزوئلا به رسمیت می‌شناسیم!


در آمریکا هم اوضاع بهتر از اروپا نبود و «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا بدون ارائه هرگونه سند و مدرکی مدعی شد که در انتخابات پارلمانی ونزوئلا تقلب رخ داده است. این انتخابات تلاشی برای سرقت آینده دموکراتیک ونزوئلا بود. وی از کشورهای جهان خواست که این انتخابات را جعلی بدانند.


شکست دوباره سیاست‌های آمریکا در ونزوئلا


«خورخه ارئاسا» وزیر خارجه ونزوئلا در واکنش به اظهارات پمپئو تأکید کرد که سیاست آمریکا در ونزوئلا شکست‌خورده است.


«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز در بیانیه‌ای ادعای تقلب در انتخابات (۱۶ آذر) را رد کرد. وی تأکید کرد که ناظران شفافیت این انتخابات را تأیید می‌کنند.


نیکولاس مادورو


در این دوره انتخابات پارلمانی ونزوئلا ناظرانی از کشورهای ایران، ترکیه، برزیل، آرژانتین و اکوادور حضور داشتند.


البته خوان گوایدو از قبل اعلام کرده بود که نتیجه انتخابات هر چه باشد وی با مشورت با مردم نوعی همه‌پرسی برگزار می‌کند تا از مردم بپرسد که نتیجه انتخابات را قبول دارند یا نه.


درسی که پیروزی حزب مادورو در این انتخابات به مردم و دولت‌های مستقل در سراسر دنیا داد درس مقاومت در مقابل تحریم و فشار و نیز پایمردی تا دستیابی به پیروزی بود. هم‌اکنون دولت و مجلس ونزوئلا در اختیار هواداران طرز تفکری است که برای رفع مشکلات کشور نگاهش به بیرون نیست.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب