دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1399 - 12:47

تاریخ موسیقی و سبک های موزیک

تاریخ موسیقی شناختن مبدأ و منشأ موسیقی اهمیت بسیار دارد زیرا کشف این نکته به شناسایی ماهیت موسیقی کمک بسیاری می‌کند و به همین دلیل است که تاکنون دانشمندان و فلاسفه در این باره فرضیات متعددی ارائه کرده‌اند.
کد خبر : 546493
1-768x576.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، تاریخ موسیقی شناختن مبدأ و منشأ موسیقی اهمیت بسیار دارد زیرا کشف این نکته به شناسایی ماهیت موسیقی کمک بسیاری می‌کند و به همین دلیل است که تاکنون دانشمندان و فلاسفه در این باره فرضیات متعددی ارائه کرده‌اند، که از میان آن‌ها هربرت اسپنسر فریدریش نیچه زیگموند فون هاوزگر و یوهان گوتفرید فون هردر را باید نام برد.


در دوره‌های اخیر دانشمندان و محققان با تحقیق در احوال ملل ابتدایی وحشی و نیمه‌وحشی طریق مطمئن‌تری برای تحقیق در این زمینه برگزیده‌اند.


نخست ژان-ژاک روسو در اثر خود به نام فرهنگ موسیقی۱۷۶۷ و بعد از او دولابور در کتاب تحقیقی دربارهٔ موسیقی قدیم و جدید ۱۷۸۰ این بحث را پیش کشیدند. مردم سیاحت‌ پیشه انگلستان نیز پس از فرانسویان به تحقیق در این موضوع پرداختند و در این اواخر آلمانی‌ ها تحت عنوان علم موسیقی سنجشی به این تحقیقات رونق عمیق بسیاری بخشیدند.



 


چین
چینی‌ها خیلی پیش از این با موسیقی آشنایی داشتند. ۴۵۰۰ سال پیش از این پادشاه مقتدری به نام هائونک تی فرمان داد تا موسیقی را اختراع کنند و چهچهه مرغان و زمزمه جویباران را سر مشق دانایان و خردمندان کشور خویش قرار داد.


 


ژاپن
در ژاپن روزی و روزگاری الهه خورشید قهر کرد و به پناهگاه خود خزید مردم هر چه عقلشان را روی هم ریختند جز این حیله‌ای بخاطرشان نرسید که با سرودن الحان متوالی و پیوسته او را به بیرون آمدن تشویق کنند، حتی امروز نیز در ژاپن به هنگام وقوع کسوف مردم به خواندن آوازهای فوق‌العاده قدیمی متوسل می‌شوند.


 


ایران


از مهم‌ترین مهرنگاره‌ های خنیاگری موسیقی در جهان باید از آنچه که در چوغامیش خوزستان برجای مانده یاد کرد که در سال‌های ۱۹۶۱–۱۹۶۶ میلادی یافت شده‌است. این مهرنگاره ۳۴۰۰ ساله سیمایی از بزم رامشگران را نشان می‌دهد. در این بزم باستانی دسته‌ای خنیاگر دیده می‌شوند که هر کدام به نواختن‌سازی سرگرم هستند. چگونگی نواختن و نشستن این رامشگران نشان می‌دهد که آنها نخستین دسته خنیاگران جهان هستند. در این گروه رامشگران می‌بینیم که نوازنده‌ای چنگ و دیگری شیپور و آن دیگر تنبک می‌نوازد. چهارمین رامشگر در این میان، خواننده‌ای است که آواز می‌خواند.


موسیقی در اینترنت


اوائل هنرمندان موسیقی خود را در کنسرت ها پخش می کنند اما امروزه خواننده های در اینترنت موسیقی خود را بخش می کنند که طرفداران زیادی به خود جلب کرده است. که میتوانید در سرچ گوگل با نام دانلود آهنگ به آهنگ های مورد نظر خود دست پیدا کنید.


 


موسیقی و زمان


وقتی که مردم از حال عادی خارج و دست‌خوش احساسات می‌گردیدند صدای خود را بلند می‌کردند و به اصوات کشش و دوامی دلخواه می‌دادند.


در صحت این فرضیه تردید زیاد روا نباید داشت.


کارل شتومیف استاد سابق فلسفه دانشگاه برلین تاریخ شروع و آغاز موسیقی را از لحظه‌ای می‌داند که مردم ناگزیر شدند برای تفهیم وتفهم به اصوات متوسل شوند و به نظر او از همین اصوات است که علم موسیقی به معنای امروزی آن به وجود آمده‌است. مطالعه در موسیقی قبایل مختلف ممکن است ما را به کشف پیوستگی‌های نژادی که بین این قبایل موجود است راهنمایی کند.


سخن گفتن هنرپیشه‌ها روی صحنه در روزگار ما نیز به نوعی آواز می‌ماند.
تغییر لحن واعظ واتخاذ لحن تازه‌ای هم همان آواز است.
ملل قدیم نیز هنگامی که به نیایش خدایان می‌پرداختند مسلماً چنین می‌کردند.
آنان در حال عبادت سخت تحت تأثیر هیجان و شوریدگی وادارشان می‌ساخت چیزی را که کلمات یارای بیان آن را نداشت اظهار کنند.
استفاده از موسیقی برای هر فرد مجاز نبوده و حرفهٔ موسیقی دانی خاص کاهنان معبد، جادوگران و طبیبان گردید. اینان خواندن بسیاری از ترانه‌ها و نواختن برخی از سازها را به خود منحصر ساخته بودند. البته آشکار است که دیگران حق دسترسی به این سازها را نداشتند و حتی اگر چشم زنی به این سازها می‌افتاد واجب القتل شناخته می‌شد.
موسیقی نیز مانند خیلی از چیزهای دیگر در دست بعضی وسیله احراز تفوق و کسب امتیازات شد.
کشیشها می‌کوشیدند با انحصار موسیقی به خودشان سری میان سرها بیرون بیاورند و مقام و وضعی استثنائی برای خودشان ایجاد کنند. بدین طریق پای موسیقی نیز که روزگاری عطیه خدایان بود در نبردی که به خاطر کسب قدرت و امتیازات طبقاتی درگیر بود کشیده شد.


حرفه موسیقی


امروز خواننده های جدید به بازار امده است که صدای خوبی دارند و مشهور شده اند اما هنوز خواننده های قدیمی هم طرفداران زیادی دارند برای مثال : محسن چاوشی – محسن یگانه – سینا سرلک و … میتوانید با سرچ گلچین آهنگ به خواننده مورد نظر خود دست پیدا کنید و به راحتی دانلود کنید …


 



پیدایش سازهای موسیقی


طبیعی‌ترین وسیله آواز سینه و حلقوم طبیعی انسانی و ساده‌ترین وسیله ایجاد وزن، دست‌های آدمی است. انسان با برهم زدن دست‌ها وزن را نگاه داشته و نغمه‌ها و آهنگ‌ها را همراهی می‌کرده‌است. بعدها بشر از شاخ حیوانات و روئیدنیهایی که در دسترس داشت. سازهای بادی مانند بوق ونی اختراع کرد و با کمک حس شنوایی سوراخ‌هایی با توجه به معتقدات نجومی و اعداد مقدس در آن‌ها تعبیه نمود که اکنون به صورتهای گوناگون تکامل یافته‌است.


همچنین انواع طبل‌ها و سازهای ضربی را اختراع کرد و درتکامل آن‌ها کوشید.


در کاوش‌های باستان‌شناسی، سازهای بادی وزهی مانند چنگ ونی را یافته‌اند که تاریخ آن‌ها به چندین هزارسال قبل از میلاد می‌رسد. در محوطهٔ باستانی کول‌فره نیز نقوشی از دف و چنگ مربوط به تمدن عیلام وجود دارد. بشر با اختراع سازها وادوات موسیقی از الحان و نواهایی که در ذهن اوحالت مطبوع و دلپذیر ایجاد می‌کرد، تقلید نموده و پیوسته در راه تکامل آن گام برداشته‌است.


در سال ۲۰۱۲ میلادی فلوت‌هایی از جنس استخوان پرنده و عاج فیل، در غاری در جنوب آلمان کشف شد، دانشمندان با استفاده از روش تعیین عمر کربنی، نشان داده‌اند که این فلوت‌ها بین ۴۲ تا ۴۳ هزار سال قدمت دارند. این سازها قدیمی‌ترین ابزار کشف شده موسیقی در جهان محسوب می‌شوند. ولی امروزه با دستگاه های پیشرفته و امکانات بهتری برای انتشار دانلود آهنگ جدید در استدیو ها اقدام میکنند .


انواع سبک های موسیقی جهانی


موسیقی سنتی


موسیقی کودک


موسیقی کلاسیک


موسیقی امپرسیونیسم


موسیقی رمانتیک


موسیقی باروک


موسیقی مینی‌مال


موسیقی اصیل (ایرانی)


موسیقی پاپ


موسیقی راک (راک ایرانی)


موسیقی پانک


موسیقی متال


موسیقی کانتری (روستایی آمریکایی)


موسیقی الکترونیک


موسیقی اکسپریمنتال


انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب