دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1399 - 12:23

چرا دولت کویت استعفا کرد؟

پس از تشدید اختلافات بین دولت کویت با پارلمان این کشور کوچک حاشیه خلیج‌فارس، دولت کویت روز یکشنبه رسماً استعفای خود را تقدیم امیر کشور کرد که با موافقت وی روبرو شد.
کد خبر : 546465
امیر.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، استعفای روز یکشنبه شیخ صباح الخالد الاحمد الصباح نخست‌وزیر و وزرای کابینه وی با موافقت نواف الأحمد الصباح امیر کویت روبرو که در حکمی همین کابینه را به‌عنوان دولت پیشبرد امور تا تشکیل دولت جدید به کار گمارد.


به گفته تحلیلگران سیاسی آشنا به ساختار سیاسی و حکومتی کویت استعفای کابینه در این کشور امری تکراری و عادی شده است و زمانی که نمایندگان مجلس امت کویت (پارلمان) این کشور قصد استیضاح یک وزیر را دارند و یا اینکه قصد ندارند به وزیری رأی اعتماد دهند اتفاق می‌افتد.



شیخ صباح الخالد الاحمد الصباح نخست‌وزیر


رأی اعتماد امیر جدید کویت به دولت مستعفی نشان از نیاز وی به حمایت کابینه دارد


لازم به ذکر است که انتخابات پارلمان کویت یک روز قبل از استعفای دولت برگزار شد و نتایج آن صبح روز یکشنبه اعلام شد. این بار هم بهانه استعفای دولت اختلاف با پارلمان بیان شده است اما این بار صحبت‌هایی در خصوص انحلال پارلمان هم به گوش می‌رسد. امیر کویت به پارلمان دستور داده است که روز سه‌شنبه هفته آینده تشکیل جلسه دهد.


به گفته کارشناسان این بار دولت کویت می‌خواسته که قبل از اینکه مورد ارزیابی اعضای پارلمان جدید قرار گیرد با استعفا ادامه کار خود را به‌عنوان دولت پیشبرد امور به تأیید امیر کویت برساند یا به عبارتی رأی اعتماد امیر را هرچند برای یک دوره کوتاه‌مدت انتقالی به دست آورد که خود می‌تواند از هجمه نمایندگان پارلمان علیه اعضا کابینه بکاهد و یا هرگونه عدم رأی اعتمادی را مخالف حکم امیر قلمداد کند. به نظر می‌رسد که دولت مستعفی که تقریباً همین زمان در سال گذشته تشکیل شده بود به هدف خود رسید و توانست رأی اعتماد کامل امیر را به دست بیاورد.




بیشتر بخوانید:


ولیعهد کویت منصوب شد


خساستی برای توسعه و مدرن‌سازی ارتش نخواهیم داشت




لازم به ذکر است که کویت در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس دارای آزادترین سیستم سیاسی است زیرا این کشور دارای پارلمانی است که قدرت تصویب قانون و استیضاح وزیران را دارد.


اقدام امیر جدید در اعطای رأی اعتماد به دولت مستعفی شاید نشان از تمایل وی به پیروی از خط‌مشی سیاسی است که امیر فقید کویت ترسیم کرد. در ضمن رأی اعتماد امیر جدید باعث می‌شود که کویت از مشکلات تشکیل یک دولت جدید به دلیل انتخاب پارلمان جدید دور بماند.


امیر نواف نمی‌خواهد در مقابل ولیعهد نقطه‌ضعف داشته باشد


علیرغم اینکه امیر جدید کویت کابینه وزرای حال حاضر را موردستایش فراوان قرار داد اما ماه گذشته 10 نماینده پارلمان این کشور درخواست رأی عدم اعتماد به معاون نخست‌وزیر و وزیر کشور را به دلیل نارضایتی از نحوی مقابله ضعیف با بیماری کرونا و طرح بودجه‌بندی نامناسب ارائه دادند.


کارشناسان اعتقاد دارند که رأی اعتماد امیر جدید بی‌ارتباط با موقعیت مشعل الاحمد الصباح ولیعهد کویت نیست. اواسط مهرماه بود که شیخ نواف امیر جدید شیخ مشعل را به مقام ولیعهدی برگزید.



مشعل الاحمد الصباح ولیعهد کویت


شیخ مشعل 80 ساله است و از 16 سال پیش تابه‌حال در پست معاونت گارد ملی، ریاست دستگاه امنیت کویت و نیز در وزارت کشور فعالیت داشته است. وی دارای نفوذ عمیقی در درون ساختار گارد ملی کویت است که نهادی نظامی مستقل از ارتش و پلیس این کشور به حساب می‌آید.


به همراه داشتن حمایت نخست‌وزیر و اعضای کابینه هرچند برای مدتی کوتاه، دور کردن جو کلی جامعه از تنش بین دولت و پارلمان، و داشتن دست بالا در مقابل اعضای پارلمان می‌توانند امیر شیخ نواف را قدرتمند و مسلط بر امور نشان دهند تا وی بتواند با خیال راحت‌تر نسبت به ولیعهد قدرتمندش به حکومت بپردازد.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب