دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جلسه هماهنگی جشنواره تئاتر فجر استانی برگزار شد

جلسه هماهنگی جشنواره‌های تئاتر فجر استانی با حضور مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی، سعید اسدی دبیر سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر , اتابک نادری مدیر امور استان‌های مرکز و نمایندگان استان‌های متقاضی برگزاری جشنواره فجر استانی سه شنبه 17 آذر برگزار شد.
کد خبر : 54644

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، جلسه هماهنگی جشنواره‌های فجر استانی با حضور مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی، سعید اسدی دبیر سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، صفی پور مدیرکل ارشاد استان آذربایجان شرقی، ماحوزی مدیر کل ارشاد استان بوشهر، حسینی رئیس امور هنری استان خراسان رضوی، امید بخش معاون هنری و صادقی رئیس شورای سیاستگذاری هنری استان فارس، شریفی معاون هنری استان البرز، هوتی نیاد معاون فرهنگی هنری و زارع رئیس امور هنری استان یزد و اتابک نادری مدیر امور استان‌های اداره کل هنرهای نمایشی برگزار شد.


مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه رویکرد این اداره کل در بهره‌مندی عموم مخاطبان از برنامه‌های تئاتر، رونق بخشی به فعالیت‌های تئاتر در استان‌های سراسر کشور را دو نکته مهم در برگزاری جشنواره‌های فجر استانی معرفی کرد.


مهدی شفیعی با تاکید بر این که هر استان در خصوص جزئیات برگزاری جشنواره فجر صاحب اختیار خواهد بود و دبیری که از سوی استان به ما معرفی می‌شود می‌تواند با خلاقیت از توانایی‌ها و ظرفیت‌های موجود در کل استان بهره ببرد گفت: «آمادگی داریم در زمینه نمایشگاه‌های پوستر، عکس و کارگاه‌های آموزشی با استان‌ها همکاری کنیم.»


وی با اشاره به تفاوت‌های فرهنگی استان‌های برگزارکننده جشنواره فجر استانی توجه به نیاز و مطالبات هنرمندان و عموم مخاطبان در هر استان را برای اعزام گروه‌های نمایشی ضروری دانست.


شفیعی در بخش دیگر این جلسه گفت: «تئاتر شهرستان ناگزیر است که به سمت اجرای عمومی و جذب مخاطب برود. در این صورت است که تئاتر جدی‌تر و حرفه‌ای‌تر می‌شود. اگر یک هنرمند از ابتدا برای جشنواره تولید کند و در کورس رقابت‌های جشنواره‌ای برای رسیدن به فجر قرار بگیرد تاثیری بر فرهنگ و هنر استان نخواهد داشت.»


مدیر کل هنرهای نمایشی تاکید کرد: «فرهنگ خرید بلیت تئاتر برای شهرستان‌ها ضروری است. پرتال انجمن ظرفیت خوبی دارد که می‌توان بخش‌های اطلاع رسانی و فروش را نیز برای هر استان روی آن فعال کرد. از فرصت جشنواره فجر استفاده کنید و بانک اطلاعات مخاطبان خود را داشته باشید.»


اتابک نادری، مدیر امور استان‌های اداره کل هنرهای نمایشی نیز در این نشست تاکید کرد: «قدرت و دوام و بستری که موج جشنواره فجر استانی در کشور ایجاد می‌کند از جشنواره مناطق بیشتر است و امدیواریم که فضایی از ارتباط بین استانی را ایجاد کند. بسته‌ای که برای فجر استانی دیده‌ایم ترکیبی از چند گروه مرور تئاتر تهران و چند گروه برگزیده استانی، برپایی نمایشگاه‌های عکس و پوستر و کارگاه‌های آموزشی است.»


وی عنوان کرد: «هر استان دبیر جشنواره فجر خود را هر چه زودتر معرفی و زمانبندی برگزاری جشنواره در استان، تعداد نمایشهایی که می‌تواند میزبانی کند و دیگر بخش‌های علمی و نمایشگاهی که می‌تواند در برنامه خود قرار دهد را به ما اعلام کند.»


وی تهیه پلان سالن‌های هر استان و درج آن در سایت، بهره‌گیری از شعار جشنواره تئاتر فجر در تبلیغات و اطلاع‌رسانی و توجه به هنرمندان و گروه‌های جوان تئاتری را به نمایندگان 7 استان متقاضی برگزاری جشنواره فجر استانی پیشنهاد داده و تاکید کرد: «بخشی از بازخورد یک اثر نمایشی در مواجهه با تماشاگران دیگر استان‌ها دیده می شود. چه بسا نمایش‌هایی که در استان‌های خود معمولی بوده‌اند اما بازخورد بسیار خوبی از اجرا در استان‌های دیگر بدست آورده‌اند. این فرصت را از گروه‌ها نگیریم.»


در ادامه این جلسه نماینده هر یک استان‌ها، نقطه نظرات و پیشنهاد‌های خود را برای هر چه بهتر برگزار‌شدن این جشنواره ارائه کرد که از آن میان انتخاب آثار با کیفیت برای اجرا در استان‌ها، حضور چهره‌های تئاتری در جشنواره‌های فجر استانی‌، برگزاری جشنواره‌های استانی قبل از جشنواره بین‌المللی فجر و چگونگی استفاده هر چه بیشتر و بهتر هنرمندان از جشنواره‌های فجر، اختصاص اعتبار جشنواره فجر استانی پیش از برگزاری جشنواره، اعزام حداقل یک نمایش خارجی به استان‌ها، انتخاب کارها بر اساس امکانات سخت‌افزاری هر استان و استقبال مخاطبان به طوری که امکان اجرا در سالن‌های بزرگ و با ظرفیت بیشتر نیز فراهم شود و هزینه‌های برگزاری جشنواره و اعزام گروه‌های نمایشی مورد بحث‌و‌ گفت‌و‌گو قرار گرفت.»


سعید اسدی دبیر جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نیز در بخش پایانی این جلسه جمع‌آوری آرا مردمی و سنجش آرا نخبگان تئاتر در هر استان و یکپارچگی شاکله هویت بصری جشنواره را که زیر نظر هیات هنری از ابتدا پایه‌ریزی شده است را به برگزارکنندگان فجر استانی پیشنهاد داد.




انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته