دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1394 - 16:09
دبیر علمی همایش زنان در تاریخ مجالس ایران

مشارکت سیاسی زنان در سطح تصمیم گیرندگان، هنوز نازل است

دبیر علمی همایش زنان در تاریخ مجالس ایران با انتقاد از عدم بهره برداری از توانمندی و مهارت زنان در جامعه گفت: مشارکت سیاسی زنان در سطح تصمیم گیرندگان همچنان نازل است.
کد خبر : 54624

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، الهه کولایی در «سمینار ملی زنان در تاریخ مجالس ایران» با اشاره به مشارکت سیاسی زنان در قانونگذاری گفت:‌ این همایش با رویکرد اجتماعی سیاسی و با هدف درگیر کردن و به حرکت درآوردن ظرفیت علمی- دانشگاهی برای بهبود کارکردهای اجتماعی و سیاسی در جامعه برگزار شد. زیرا تاریخ آزمایشگاه بسیاری از نظریه‌های مورد توجه در علوم انسانی و علوم اجتماعی است. سعی داشتیم با برپایی این همایش در مورد راهکارهای هموارسازی امور دموکراتیک و ارتقا و پیشرفت کشور به بحث و بررسی بپردازیم.


این استاد دانشگاه تهران افزود: دغدغه افزایش مشارکت سیاسی یک دغدغه بین المللی است و تنها مختص به کشور ما نیست اما در غرب هزینه‌های گزافی را صرف توانمندسازی، توسعه و انتقال مهارت‌های گوناگون به زنان می‌کنند اما متأسفانه در زمان بهره‌برداری از این مهارت‌ها راه به روی زنان بسته می‌شود.


وی افزود: نبود بهره‌برداری مناسب از توانمندی و مهارت زنان در کشور مشهود است در حالی‌که در کشورها از جمله کشور ما و در غرب آسیا ظرفیت‌های بسیار گسترده‌ای ارائه می‌شود اما بهره برداری لازم از این توانمندی‌ها صورت نمی‌گیرد. هدف ما از برگزاری این همایش بررسی تلاش زنان پیش از ما در دوره مشروطه، پهلوی و انقلاب اسلامی در دستیابی به حق رأی و حق انتخاب شدن است.


این نماینده اسبق مجلس ادامه داد:‌ زنان به عنوان شهروندان این جامعه با موانع آشکار و نهان، رسمی و غیر رسمی در مسیر تحقق خواسته‌های قانونی خود مواجه هستند و زنان در حد توان و ظرفیت خود پس از مشروطه و در عصر پهلوی براساس یک مدل وارداتی و مدل نوسازی بر پایه ارزش‌ها و معیارهای غربی در جامعه حضور داشتند.


کولایی یادآور شد: حق رأی و حق انتخاب شدن در کشور ما برای زنان به صورت همزمان ایجاد شده است در حالی که در کشورهای توسعه یافته این حقوق با یک فاصله زمانی مشخصی برای زنان متصور شده است.


این استاد دانشگاه ادامه داد: در این سمینار تمرکز بر انقلاب اسلامی است که با وجود همه توصیه ها به مشارکت سیاسی زنان و الگوهایی مانند حضرت فاطمه (س) و حضرت زینب(س) شاهدیم که مشارکت سیاسی زنان در سطح تصمیم گیرندگان همچنان نازل است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب