گوایدو و مخالفان بهدنبال تحریم انتخابات پارلمانی ونزوئلا/ مادورو با سلاح صداقت و شفافیت برابر تخلفات میایستد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه الاخبار چاپ لبنان در گزارشی نوشت: امروز انتخابات پارلمانی در ونزوئلا برگزار میشود، این نخستین انتخابات پس از سه سال محاصره آمریکا علیه حکومت قانونی است که با خیانت «خوان گوایدو» علیه نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا و کمکهایش به واشنگتن در راستای براندازی همراه شده بود.
خوان گوایدو، رهبر مخالفان ونزوئلا
طبق این گزارش، گوایدو تلاشهای ناموفقی برای کودتا علیه حکومت مادورو انجام داد. حال و پیش از آغاز انتخابات تحرکاتی بهويژه بهوسیله واشنگتن و بازوانش در خانه ونزوئلا انجام میشود تا رقابتهای انتخاباتی به حاشیه رانده شود. مخالفان مادورو به رهبری گوایدو خواهان تحریم انتخابات شدهاند و دولت رئیس دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا درباره تقلب در روند انتخابات هشدار داده است. آنها رئیسجمهور ونزوئلا را به تلاش برای دستکاری نتیجه انتخابات متهم کردهاند.
این روزنامه لبنانی مینویسد: در حالی که بیش از 20 میلیون ونزوئلایی آماده میشوند تا امروز به پای صندوقهای رأی بروند تا از میان صدها نفر، 277 نفر را روی کرسیهای پارلمان بنشانند، دولت کاراکاس مجموعهای از اقدامات را با هدف اطمینان از صحت برگزاری انتخابات درنظر گرفته است، ازجمله اینکه کمیتههای نظارت سازماندهی شدهاند و آمادگیهای لازم در مراکز رأیگیری بهوجود آمده است.
بیشتر بخوانید:
مادورو: اگر مخالفان در انتخابات پارلمانی پیروز شوند از قدرت کنارهگیری میکنم
در این گزارش با بیان اینکه مقابله با شیوع کرونا و حفظ سلامت رأیدهندگان در رأس اولویتهای کاراکاس قرار دارد، آمده است: فاصلهگذاری اجتماعی بهطور دقیق در مراکز رأیگیری اعمال خواهد شد. علاوه بر این، نیکلاس مادورو درباره توطئه جدید تروریستها بهوسیله عوامل خارجی با هدف ایجاد ناآرامی و برهم زدن انتخابات هشدار داد.
طبق اعلام رسانههای ونزوئلا، همه باید در حوزههای رأیگیری ماسک بزنند و هرکدام از حوزهها نیز یک ایستگاه ضدعفونی کننده داشته باشد. کارمندان باید پس از هر بار استفاده رأیدهندگان صفحه تماس را ضدعفونی کنند. فاصلهگذاری اجتماعی در حوزهها از سوی شبهنظامیان محلی بولیواری رصد میشود و تمامی کارمندان حوزههای رأیگیری باید پس از کار، آزمایش منفی کرونا را اعلام کنند.
مادورو تأکید کرده است با هرگونه اقدامی که به سلامت انتخابات خدشه وارد میکند، قاطعانه مقابله شود.
الاخبار نوشت: منابع اطلاعاتی خبر دادند برخی گروهها و جریانها در تلاش برای ایجاد هرج و مرج، ناآرامی و اقدامات خشونتآمیز در داخل ونزوئلا هستند و رئیسجمهور این کشور اعتقاد دارد باید شفاف و سریع مردم را در جریان اینگونه توطئهها قرار داد تا آماده مواجهه با آن باشند. در این راستا گوایدو بهعنوان رهبر مخالفان راستگرا دنبال به خیابان کشیدن مخالفان حکومت مادوروست تا به این وسیله بر روند انتخابات تأثیر بگذارد. مادورو با قاطعیت میگوید نمیگذارد خیابانهای کاراکاس صحنه خشونتهای انتخاباتی شود و انتخابات ونزوئلا در کمال شفافیت و آزادانه برگزار خواهد شد.
نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا
«خورخه ارئاسا»، وزیر امور خارجه ونزوئلا با ابراز امیدواری از تشکیل مجلس جدید، آن را پایانی بر عامل رنج های مردم از تحریم و محاصره اقتصادی خواند و با بیان ارتباط گروه مخالف حاکم بر مجلس از سال ۲۰۱۵ و آمریکا، آنها را مسبب تهاجم اقتصادی دشمن و اعمال تحریمها علیه ملت دانست و گفت: گروه راستگرای افراطی در اتحاد با دولت ترامپ، بهزعم خود میپنداشتند در حال ضربه زدن به مادورو هستند، اما این ملت ونزوئلا بودند که در معرض تهاجم و رنجهای اقتصادی قرار گرفتند.
در این گزارش آمده است: رئیسجمهور ونزوئلا برای خنثی کردن نقشههای مخالفانش چالشی موسوم به «مبارزه برای حقیقت در ونزوئلا» را اجرا و خودش نخستین کسی بود که در آن مشارکت کرد. مادورو شماره تلفن همراهش را منتشر کرد که به مردم این کشور اجازه میدهد با برنامههای واتساپ و تلگرام با او ارتباط برقرار کنند.
رئیسجمهور ونزوئلا در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: امروز من در واتساپ و تلگرام وارد کمپین «مبارزه برای حقیقت» خواهم شد. 0426216887 تلفن من است، لطفاً مرا در گروههای خود عضو کنید.
از سوی دیگر رئیسجمهور ونزوئلا با عفو ۱۱۰ سرکرده مخالف سیاسی، در راستای ایجاد فضای مناسب و دمکراتیک برای شرکت تمامی احزاب، گامی مثبت در مسیر ثبات، آشتی ملی و امنیت در این کشور آمریکای لاتین برداشت که حاکی از پیروزی دولت مادورو در برابر جبهه سیاستهای مداخلهجویانه آمریکا در حمایت از مخالفان با هدف سرنگونی دولتش بوده است.
این روزنامه لبنانی مینویسد: با وجود اینکه غربیها انتخابات ونزوئلا را عامل گستردهتر شدن بحران اقتصادی و سیاسی کاراکاس میخوانند و درخواستهای زیادی برای به تعویق انداختن آن مطرح شده است، تحلیلگران معتقدند موضوع ایجاد اپوزیسیون میانهروی پارلمانی که روند گفتگوهای ملی را تسهیل کند، از شدت درگیریهای سیاسی در این کشور میکاهد.
نیکلاس مادورو چندی پیش با اطمینان از حضور گسترده مردم و طرفداران دولت در انتخابات اعلام کرده بود در صورت برتری حزب مخالفان در انتخابات پارلمانی از سمت خود بهعنوان رئیسجمهور ونزوئلا استعفا خواهد کرد. عصر همان روز مجمع عمومی سازمان ملل متحد با وجود تمام ادعاها و مخالفتها، مادورو را بهعنوان تنها رئیسجمهور قانونی این کشور تا سال ۲۰۲۵ به رسمیت شناخت.
در پایان گزارش آمده است: در سایه تحریم مخالفان راستگرا که 30 حزب پارلمانی را در اختیار دارند، احتمالاً سناریوی سال 2005 تکرار خواهد شد، زمانی که در آن مخالفان انتخابات پارلمانی را تحریم کردند و طبق قانون، حزب هوگو چاوز، رئیسجمهور فقید ونزوئلا مدیریت پارلمان را در اختیار گرفت.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/