دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آذر 1399 - 13:23
آنا بررسی می‌کند؛

تأثیر متقابل فضای سایبری و تهدیدات ناشی از بیماری‌های پاندمی

«نقش و تأثیرات متقابل فضای سایبری در تهدیدات ناشی از بیماری‌های پاندمی همانند کرونا و ...» یکی از چالش‌های برنامه علمی پدافندغیرعامل پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی است که در این گزارش به این چالش پرداخته شده است.
کد خبر : 545700
637333706875382313_md.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی فراتر از رسیدن به دانشگاه نسل سوم است. آنچه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی هدف‌گیری کرده‌اند، رسیدن و تحقق دانشگاه در حل مسئله است که برای دستیابی به این هدف باید پژوهش‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی خود را سامان‌دهی کند.


از همین رو طرح «پایش آزاد» مخفف «پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی» در این دانشگاه اجرایی شد که هدف آن تبدیل چالش‌های کلان کشور به زمینه‌های پژوهشی است که استاد و دانشجو بتوانند بر اساس آن موضوع پایان‌نامه و یا رساله تعریف کنند.


پایش آزاد دارای 40 برنامه علمی است که یکی از آن‌ها برنامه علمی پدافند غیرعامل است که «نقش و تأثیرات متقابل فضای سایبری در تهدیدات ناشی از بیماری‌های پاندمی همانند کرونا و ...» یکی از چالش‌های این برنامه علمی است.


به گفته محمد علی‌اکبری، رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی برنامه علمی پدافند غیرعامل که بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است، یکی از بهترین برنامه‌های علمی طرح پایش محسوب می‌شود.


نقش و تأثیرات متقابل فضای سایبری در تهدیدات ناشی از بیماری‌های پاندمی


در نقش و تأثیرات متقابل فضای سایبری در تهدیدات ناشی از بیماری‌های پاندمی برنامه علمی پدافند غیرعامل، چالش «نامتناسب بودن (توسعه‌نیافتگی) زیرساخت فناوری اطلاعات (فضای سایبری) در کشور به نسبت نیازها در دوران همه‌گیری بیماری‌های پاندمی» احصا شده است. هدف غایی این چالش «ارتقا زیرساخت فناوری اطلاعات به نسبت نیازها در دوران همه‌گیری بیماری پاندمی» است.


همچنین اهداف عینی این چالش نیز شامل سه هدف «توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات (سخت‌افزار،‌ نرم‌افزار و هوش مصنوعی) به‌منظور مقابله با دوران بیماری پاندمی»، «ایجاد امنیت سایبری در زیرساخت فناوری اطلاعات در دوران همه‌گیری بیماری‌های پاندمی» و «ارتقا توانمندی منابع انسانی و شهروندان در حوزه فناوری اطلاعات و فضای مجازی» می‌شود.


در این چالش دانشجویان رشته‌های مهندسی کامپیوتر، مهندسی فناوری اطلاعات، مهندسی برق، علوم کامپیوتر، مهندسی پزشکی، روانشناسی، جامعه‌شناسی و علوم تربیتی، اقتصاد و حقوق می‌توانند از زمینه‌ها پژوهشی این چالش بهره ببرند.


در چالش نقش و تأثیرات متقابل فضای سایبری در تهدیدات ناشی از بیماری‌های پاندمی تاکنون نزدیک 100 زمینه پژوهشی احصا شده است.


سایبری و پاندومی کرونا


در راستای افزایش کیفیت برنامه علمی پدافند غیرعامل، چالش نقش و تأثیرات متقابل فضای سایبری در تهدیدات ناشی از بیماری‌های پاندمی این برنامه علمی پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت مجازی و برخط در شورای راهبردی استان تهران موردبررسی قرار گرفت.


واکسن کرونا


در این جلسه برخط مطرح شد که با توجه به شیوع بیماری کرونا قسمت زیادی از فعالیت‌های مختلف تمامی جوامع به بستر فضای مجازی و محیط سایبری انتقال‌یافته است. از همین رو توسعه بسترهای مجازی و ارتقا آن‌ها در ابعاد مختلف نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای ادامه فعالیت‌های مختلف افراد بشر در این بیماری فراگیر و پاندمی بسیار ضروری است.


همچنین با توجه به این توضیحات، علوم مختلف رشته‌های مهندسی کامپیوتر، برق و فناوری اطلاعات که ایجاد و ارتقا این زیرساخت‌ها و سامانه‌های مجازی را بر عهده‌دارند در تکمیل و بهینه‌سازی، افزایش ظرفیت فضای مجازی و انجام تحقیقات نوین برای پاسخگویی به نیازهای فعلی بسیار بالای افراد جامعه برای دسترسی به بسترهای مجازی رسالت مهم و تاریخی بر عهده‌دارند.



با توجه به اینکه وظیفه اصلی یک محقق چاره‌جویی برای مشکلات جامعه و ارائه راه‌حل برای آن‌ها است؛ لذا کارگروه سایبری برنامه علمی پدافند غیرعامل واحد تهران شمال وظیفه خود دانست تا با احصا چالش‌های بروز یافته در فضای سایبری در مواجهه با ویروس منحوس کرونا گام کوچکی در جهت حل مشکلات موجود بردارد.


 موضوعات به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که کارکرد فرهنگی و تقویت روحیه مسئولیت‌پذیری اجتماعی را در کنار پرورش نیروی محقق جوان ترویج دهند.


نسخه اول این نظام‌نامه علمی در کارگروه سایبری دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه آزاد واحد تهران شمال و با همکاری آقای محمد میرزایی، سمانه یزدانی، راحیل حسینی و مهدی امینیان تدوین شده است و در مراحل بعد به کمک دیگر اعضای محترم هیئت‌علمی تکمیل خواهد شد.


 دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند با استفاده از زمینه‌های پژوهشی برنامه علمی پدافند غیر عامل گامی برای حل مسائل و مشکلات کشور بردارند.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب