دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آذر 1399 - 14:25
نصیرزاده در گفتگو با آنا:

جام باشگاه‌های جهان را شاید با ۶ تیم برگزار کنیم/ جامعه کشتی مدیون دانشگاه آزاد است

رئیس سازمان لیگ فدراسیون کشتی گفت: به دنبال برگزاری مسابقات جام باشگاه‌های جهان و جام تختی هستیم تا برای کشتی از هر نظر آورده‌ای داشته باشیم.
کد خبر : 545543
AALI6756.jpg

عبدالمهدی نصیرزاده در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره رقابت‌های دور برگشت مسابقات کشتی گفت: برگزاری مسابقات در این شرایط یک جسارت و شجاعت خاصی می‌خواست و خدا را شکر می‌کنیم که با همت همکاران بسیار خوبم در فدراسیون کشتی این اتفاق افتاد. به‌هرحال برگزاری این مسابقات در این شرایط یک آرامش در دل مردم ایجاد کرد. همین که رسانه ملی آمد این مسابقات را پخش کرد، مردم ما در این روزهای تعطیلی در کشور در خانه سرگرم شدند و هم اینکه یک قوت قلبی بود که زندگی جاری است.


وی اظهار کرد: کمتر از هفت ماه دیگر کشتی‌گیران باید در آوردگاه بسیار بزرگی به نام المپیک شرکت کنند. از آن طرف هم آقای توماس باخ گفت رقابت‌های المپیک در هر شرایطی برگزار خواهد شد. حتی اگر کشورهایی نتوانند واکسن را تهیه کنند، این واکسن در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.کشتی هم به‌عنوان یک ورزشی که بار کاروان ورزشی کشورمان را در این شرایط به دوش می‌کشد، برگزاری مسابقات لیگ را در دستور کار خود قرار داد تا از دل لیگ کشتی‌گیران برای تیم ملی شناخته شوند.


رئیس سازمان لیگ کشتی در پاسخ به این سوال که ارزیابی‌اش از عملکرد کشتی‌گیران در لیگ چطور بود، گفت: دور اول خیلی از کشتی‌گیران ما وقتی کشتی می‌گرفتند هنوز خودشان را پیدا نکرده بودند. یعنی بعد از 10 ماه روی تشک می‌رفتند. کشتی ورزشی است که وقتی شما مسابقه ندهید، هر چقدر هم تمرین کنید نمی‌توانید عملکرد قابل قبول و توجیهات فنی خودت را داشته باشید. بنابراین برگزاری مسابقات لیگ واقعاً به ورزش اول کشورمان و به‌خصوص به نخبه‌های ما کمک کرد.


نصیرزاده تاکید کرد: بحث اقتصادی و توسعه کشتی مطرح بود که واقعاً از لحاظ خودم قابل قبول بود. دور رفت مسابقات نقاط قوت و ضعف‌هایی داشت. دور برگشت هم قطعاً از لحاظ فنی بهتر است، چرا که تیم‌ها هر چه به انتهای خط نزدیک می‌شوند، با تمام توان خودشان وارد رقابت‌ها می‌شوند.


وی ادامه داد: به نظرم بار فنی مسابقات خیلی بالا بود، در سال‌های گذشته رقابت‌ها در سالن 12 هزار نفری رقابت‌‌ها برگزار می‌شد و شرایط ایده‌آل‌تری را در اختیار داشتیم، ولی خانه کشتی محل برگزاری مسابقه نیست، یک کمپ تمرینی است اما با توجه به اینکه سلامت کشتی‌گیران‌مان در درجه اول اهمیت قرار داشت، مسابقات را اینجا برگزار کردیم.


نصیرزاده در مورد برگزاری رقابت‌های جام تختی و جام باشگاه‌های جهان عنوان کرد: به دنبال این هستیم که جام تختی را برگزار کنیم. مسابقات جام باشگاه‌های جهان هم آورده خیلی خوبی برای ما دارد، فارغ از دیپلماسی که می‌تواند داشته باشد، واقعاً به دنبال برگزاری آن هستیم اما اینکه حالا ببینیم چگونه می‌توانیم، یعنی برایمان خیلی مهم است که آیا تیم‌های خارجی هم می‌آیند. با رایزنی که با فدراسیون گرجستان کردیم، قطعاً اگر لیگ باشگاه‌های جهان را برگزار کنیم، در همین شرایط تیم‌شان به ایران می‌آید.


وی افزود: با کشورهای آذربایجان و روسیه هم ارتباط برقرار کرده‌ایم، می‌آیند. یعنی آنها هم دوست دارند رقابت کنند. بعد از یک وقفه 10 ماهه اگر قرار باشد ما در دی یا حتی اوایل بهمن مسابقات باشگاهی جهان را برگزار کنیم، شاید مجبور شویم سه تیم داخلی بگذاریم و سه تیم هم از خارج بیاید و حتی با 6 تیم هم مسابقات را برگزار کنیم و نگذاریم تنور این مسابقات سرد شود.


نصیرزاده خاطرنشان کرد: واقعیت این است که خیلی از دوستان اعتراض می‌کنند که چرا شما مسابقات باشگاه‌های جهان را برگزار می‌کنید؟ همین‌جا عرض کنم که اسپانسر ما برای این می‌آید که دیده شود. وقتی مسابقات باشگاه‌های جهان باشد، رسانه ملی می‌آید، شبکه‌های تلویزیونی و به دنبال آن حامیان مالی می‌آیند. خیلی‌ها به من اعتراض می‌کنند چرا ما باید پول بلیت کشتی‌گیر خارجی را بدهیم که به ایران بیاید؟ واقعیت این است که اسپانسر هزینه می‌دهد ولی حاضر نیست برود یک خانه کشتی در یک منطقه محروم بسازد چون او کارش اقتصادی است و دنبال اهداف مالی خودش است. قرار نیست فعالیت‌های خیرخواهانه را انجام دهد.


رئیس سازمان لیگ کشتی عنوان کرد: یک‌سری از افراد همیشه به ما اعتراض می‌کنند که این چه زمانی برای برگزاری مسابقات لیگ است! من عرض می‌کنم که این دوستان اگر به خودشان زحمت دهند و تقویم اتحادیه جهانی کشتی را هم ببینند، اگر ما قرار باشد دی مسابقات باشگاه‌های جهان را برگزار کنیم و بهمن جام تختی‌ را برگزار کنیم، ‌اسفند هم مسابقات آسیایی است. فروردین و اردیبهشت هم مسابقات گزینشی المپیک است، از آن طرف تیر هم قرار است مسابقات المپیک برگزار شود. کادر فنی هم یک زمانی می‌خواهد که این ملی‌پوشان را در اختیار خودش قرار دهد. وقتی می‌خواهد به مسابقات آسیایی برود یا جام تختی قرار است برگزار شود، باید یک مبنایی برای انتخاب  باشد. وقتی زمان‌ها را می‌بینیم این‌جوری فشرده است، واقعاً نمی‌توانیم زمان دیگری را بگذاریم.


وی گفت: خیلی از تیم‌ها برنامه‌ریزی کردند. دوستانی که انتقاد می‌کنند باید بپذیرند کشتی ورزشی است که باید افراد وزن کم کنند. کشتی‌گیران ما در یک بازه‌ای از زمان می‌توانند خودشان را به پیک اجرا و به وزن ایده‌‌آل خودشان برسانند و این‌جوری نیست که هر موقع ما خواستیم آنها در شرایط ایده‌آل آماده‌سازیشان باشند. بنابراین با توجه به اینکه خیلی از کشتی‌گیران نخبه ما در اردوی تیم ملی بودند، خیلی‌هایشان در دور رفت با ما تمرین کرده بودند، ما مجبور بودیم که قبل از اینکه آن‌ها از روی فرم دوباره توی افت نروند و وزن‌شان بالا نرفته، مسابقات را برگزار کنیم.


رئیس سازمان لیگ کشتی در مورد تیم‌داری دانشگاه آزاد در کشتی فرنگی و آزاد گفت:  واقعاً جا دارد از آقای دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تشکر کنم. ایشان هم سال گذشته دو تیم خیلی خوب داشتند و واقعاً دانشگاه همیشه مدعی  هم در کشتی آزاد و هم در کشتی فرنگی مدعی بوده و تیم‌های خوبی روانه مسابقات کرده است. خود آقای طهرانچی شخصاً مسابقات کشتی را پیگیری می‌کرد و برای من خیلی جالب بود که ما در یک جلسه‌ای با دبیر و علی‌نژاد خدمت ایشان بودیم، حتی در جریان ریز جزئیات تیم‌هایی که در لیگ مسابقه می‌دادند و رقابت می‌کردند هم بود. این برای من خیلی جالب بود که یک شخصی در یک مقام بالای اجرایی این‌قدر به ورزش ملی علاقه‌مند است و نتایج تیمش را دنبال می‌کند.


نصیرزاده عنوان کرد: به‌هرحال دانشگاه آزاد اسلامی یک سبقه قوی در کشتی داشته، هر ساله در لیگ‌های کشتی تیم‌داری کرده اما چند سالی بود بنا به دلایل نامشخص و نامعلوم دیگر به سمت و سوی رشته ورزشی کشتی نمی‌آمد.


وی به تفاهم‌نامه فدراسیون کشتی و دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: در نشستی که با خود آقای دکتر طهرانچی و معاون وقت فرهنگی و اجتماعی  یک تفاهم‌نامه همکاری بین فدراسیون کشتی و دانشگاه آزاد اسلامی امضا کردیم و خوشبختانه امسال دوتا از تیم‌های بسیار منضبط و منظم و واقعاً تیم‌داریشان در حد بسیار قابل قبولی بود.


نصیرزاده اظهار کرد: همه جامعه ورزش کشتی به‌نوعی مدیون دانشگاه آزاد هستند. شرایط تحصیل خیلی از قهرمانان ملی ما را فراهم کرده است. خیلی از قهرمانان و چهره‌های شاخص ما در حال تحصیل کردن در این دانشگاه هستند و اینکه اینها می‌آیند و زمینه ورزش حرفه‌ای را هم برای این عزیزان فراهم می‌کنند، فکر می‌کنم بالای 90 درصد از همین کشتی‌گیرانش دانشجویان خودش هم هستند که این بسیار ارزشمند است.


وی گفت: این می‌تواند یک الگوی خوب برای خیلی از دانشگاه‌های خوب دیگر باشد. من خودم هم سال‌های سال مدیرکل تربیت‌بدنی دانشگاه پیام نور بودم. از محیط دانشگاهی آگاه هستم و می‌دانم چقدر سخت است در یک سازمان آموزشی و یک سازمان غیرورزشی، شما بخواهید تفکرات حرفه‌ای را آنجا دایر کنید و من از همین‌جا دست آقای لشگری، در اداره کل تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد  تشکر می‌کنم. از اینکه واقعاً دانشگاه آزاد کمک حال ما هست و یک باری از دوش ما برداشته و می‌توانیم این‌جوری بگوییم که دانشگاه آزاد اسلامی یک ظرفیت جدیدی از ورزش فراروی وزارت ورزش و فدراسیون کشتی قرار داده است.


نصیرزاده با بیان اینکه فعالیت رسانه‌ای چقدر در کشتی تاثیرگذار است، عنوان کرد:  باید بپذیریم که رسانه یک ابزار بسیار قوی و جزئی از ورزش بالاخص ورزش حرفه‌ای است. اگر رسانه نباشد حامیان مالی ما نیستند، ‌اگر رسانه نباشد ما هر کاری دلمان بخواهد می‌کنیم، رسانه یک ابزار ارزیابی برای ما است.رسانه‌ها ما را به مسیر درست هدایت می‌کند. فارغ از اینکه یک ابزار ارزیابی هستند، رسانه‌ها می‌توانند در معرفی هر چه بهتر قهرمانان ما به جامعه مؤثر باشند. مثلاً در دو دهه گذشته نسل کشتی ما را مقایسه کنید، چقدر مردم کشتی‌گیران را می‌شناختند؟ الان چقدر کشتی‌گیران را می‌شناسند؟ این نشان می‌دهد که رسانه ما باید یک مقداری به ورزش ملی نزدیک‌تر شود.


انتهای پیام/۴۰۵۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب