دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آذر 1399 - 00:02
سیاست خارجی بایدن در قبال رژیم صهیونیستی؛

ریاست بلینکن بر وزارت خارجه دولت بایدن بیش از همه نتانیاهو را خوشحال کرد/ دوست وفادار اسرائیل و حامی جدی معامله قرن

به گفته تحلیلگران سیاست بین‌الملل جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب ایالات‌متحده با انتصاب آنتونی بلینکن به‌عنوان وزیر خارجه به مقامات اسرائیلی پیام ادامه حمایت واشنگتن از تل‌آویو ارسال کرد.
کد خبر : 545345
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، به دلیل نگاه خاص و دوستانه جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب به رژیم صهیونیستی وی دست به انتصاب آنتونی بلینکن به‌عنوان وزیر امور خارجه دولت آتی خود زد تا خیال همه سردمداران تل‌آویو را از ادامه سیاست‌های حمایتی واشنگتن در قبال اسرائیل مطمئن کند زیرا بلینکن نیز ازجمله مقامات ایالات‌متحده است که خود را از دوستان نزدیک و علاقه‌مندان به رژیم صهیونیستی می‌داند.


"رمزی بارود" تحلیلگر مسائل غرب آسیا نیز می‌گوید که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر راست‌گرای اسرائیل به‌هیچ‌وجه نباید نگرانی در دل راه دهد زیرا مردی که سکان سیاست خارجه ایالات‌متحده را در دست خواهد گرفت یکی از دوستان وفادار و واقعی اسرائیل است. همان‌گونه که اروپایی‌ها از بازگشت حامیان آمریکایی خود به قدرت به شکل کلی ذوق‌زده شدند انتصاب بلینکن هم موجب رضایت خاطر اسرائیلی‌ها شد.


معامله قرن


تیم بایدن-بلینکن رؤیاهای رژیم صهیونیستی را خراب نخواهد کرد


وی ادامه داد: با شکست دونالد ترامپ در انتخابات سیزدهم آبان در مقابل رقیب دموکراتش موجی از نگرانی و عصبانیت واشنگتن و تل‌آویو را فراگرفت. اسرائیلی‌ها از این عصبانی بودند که نکند طرح "معامله قرن" ترامپ که همه خواسته‌های اسرائیلی‌ها را برآورده می‌کرد به خاطره‌ها سپرده شود. اما انتصاب بلینکن در پست وزارت خارجه به همه این دلواپسی‌ها پایان داد.


به عقیده "بارود" انتصاب بلینکن برای این مقام باید از چند جنبه مورد ملاحظه قرار می‌گرفت اولاً اینکه اسرائیل نیاز به تضمین سریع دولت بایدن برای ادامه راه ترامپ داشت. ثانیاً فردی که به ریاست بر وزارت خارجه آمریکا می‌رسید باید به‌اندازه مایک پمپئو وزیر خارجه فعلی به اسرائیل ارادت و علاقه داشته باشد و ثالثاً اینکه وزیر خارجه جدید باید به برنامه هسته‌ای ایران توجه و حساسیت حداکثری داشته باشد. نه‌تنها بایدن در انتخابش به نفع اسرائیل عالی عملی کرد بلکه اسرائیلی‌ها هم در تأیید بلینکن سنگ تمام گذاشتند و درنهایت همه سردمداران اسرائیل متفق‌القول انتصاب بلینکن را برای اسرائیل خوب قلمداد کردند.




بیشتر بخوانید:


آنتونی بلینکن کیست و چه مواضعی نسبت به ایران دارد؟




"بارود" می‌افزاید که هم‌اکنون سیاستمداران حامی نتانیاهو خوشحال‌اند و بسیار مشتاق همراهی با سیاست خارجه آمریکا تحت وزارت بلینکن هستند. "دوری گلد" هم‌پیمان نزدیک نتانیاهو که زمانی به‌عنوان مدیرکل وزارت خارجه اسرائیل هم خدمت کرده بود به روزنامه اسرائیلی هاآرتص گفته بود که از انتصاب بلینکن تحت تأثیر قرارگرفته زیرا وی بسیار حرفه‌ای است و حرف‌شنوی خوبی هم دارد. گلد می‌گوید برخلاف تفکرات دیرفهم بعضی از مقامات دولت باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق، بلینکن خیلی افکار بازی دارد و کوچک‌ترین ضدیتی هم با اسرائیل ندارد.



تنها کار مشکلی که پیش روی بلینکن متصور است قانع ساختن اسرائیل در صورت بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران است



"بارود" سپس به ملاقات گلد در سال 2016 از وزارت خارجه آمریکا داشت اشاره می‌کند. گلد درباره آن دیدار می‌گوید که در آن دیدار مقامات ارشد اسرائیلی به این نتیجه رسیدند که بلینکن واقعاً مرد خوبی است و همین گفته بود که باعث شد هم‌اکنون بلینکن به‌عنوان یک نفوذی بسیار مثبت برای اسرائیل در دولت آمریکا شناخته شود.


بایدن - نتانیاهو


"بارود" سپس در خصوص "زیپی لیونی" وزیر خارجه سابق اسرائیل سخن می‌گوید و ادامه می‌دهد که لیونی هم به بلینکن خوش‌بین است و معتقد است که بایدن و بلینکن می‌توانند به‌خوبی پا جای پای ترامپ بگذارند و منافع اسرائیل را تأمین کنند.


"بارود" تصریح می‌کند که تنها کار مشکلی که پیش روی بلینکن متصور است قانع ساختن اسرائیل در صورت بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران است. در بیست و دوم نوامبر نتانیاهو در یک پیام غیر دیپلماتیک به بایدن نوشت که راهی برای بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران نمی‌بیند. بلینکن باید به هر صورت ممکن به اسرائیل بفهماند که در صورت بازگشت به توافق هسته‌ای واشنگتن هرگز تل‌آویو را تنها نخواهد گذاشت. بایدن هم به همین دلیل بلینکن را انتخاب کرد زیرا می‌دانست اسرائیلی‌ها به نصایح و قول این دوست قدیمی خود گوش فرا خواهند داد.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب