حرکت بمبهای کرونا در پایتخت
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، وقتی ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب کرد که مبتلایان کرونا در صورت خروج از قرنطینه روزانه 200 هزارتومان جریمه و در صورت تکرار، قرنطینه اجباری میشوند، شاید در ابتدا امکان اجرای آن بعید بهنظر میرسید اما حالا گزارشهای ارائهشده نشان میدهد که ردیابی دقیق آنها از روی شماره تلفنهای ثبتشده در مراکز درمانی و آزمایشگاههای سراسر کشور میسر شده است.
آنطور که فرمانده عملیاتی ستاد کرونا در تهران اعلام کرده، مبتلایان کرونا در تهران ردیابی شدهاند و اطلاعات دقیق ترددهای آنها مشخص است؛ دستاوردی مهم برای کنترل و مهار این بیماری که البته خبری هولناک هم به همراه دارد: «73 درصد مبتلایان کرونا در تهران قرنطینه را رعایت نمیکنند»؛ این یعنی حرکت بمبهای کرونا در پایتخت، اتفاق ناگواری که احتمالا نه فقط در تهران بلکه در همه شهرهای کشور در حال رخدادن است.
مرور اتفاقات چندماه گذشته نشان میدهد که با وجود همراهی بسیاری از مردم، همیشه عدهای ناقض پروتکلها و محدودیتها بودهاند. مانند آنها که این شبها بعد از ساعت 21 در خیابانهای خلوت شهرهای قرمز ویراژ میدهند، یا آنهایی که کرکرههای مغازه را تا نیمه پایین میکشند و چراغ مغازههایشان روشن است.
گروهی هم دچار «واپسماندگی فرهنگی»اند و با تعطیلشدن ادارات و قرنطینه عمومی، بار سفر به شمال میبندند، مانند آنهایی که در روزهای پایانی آبان و آغاز محدودیتهای سراسری جدید، میزان سفرهای بیناستانی را 80 درصد افزایش دادند، مثل آن 290 هزارنفری که طبق گزارش وزیر ارتباطات، 29 آبانماه وارد استان مازندران شدند! و چه خوب که ستاد ملی مقابله با کرونا جریمههای سنگینی برای این افراد تعیین کرده است تا نقرهداغ شوند و سلامت دیگران را به بازی نگیرند.
خروج اجباری از قرنطینه!
قطعا در میان آنها هم هستند کسانی که اعتقادی به قرنطینه و خطر ابتلای دیگران ندارند، که جریمه نقدی و قرنطینه اجباری راهکار خوبی برای برخورد با آنهاست؛ اما بدونشک بخش قابلتوجهی از این بیماران، دغدغه معیشت و تامین مایحتاج خانوادهشان را دارند و ناگزیر به خروج اجباری از قرنطینه میشوند.
«مرتضی» یکی از آنهاست که با وجود ابتلا به کرونا، هر روز سر گذر میایستد تا شاید رانندهای ترمز بزند و او را برای یک کار روزمزد سوار کند. او میگوید: «من دو ماسک به صورتم میزنم که کسی را مبتلا نکنم اما اگر دو سه هفته در قرنطینه بمانم، خرج زن و بچه من را چه کسی میدهد؟» «آرزو» هم دلیلی مشابه حرفهای مرتضی دارد: «زندگی خودم و بچههایم با کارگری من در خانههای مردم میچرخد، اگر سر کار نروم هیچ درآمدی نداریم، مجبورم با اینکه کرونا دارم سر کار بروم».
حریرچی: بسیج مسئولیت حمایت معیشتی از مبتلایان قطعی کرونا را بر عهده گرفته است
با این حال به نظر میرسد باید ستاد ملی کرونا تدابیر لازم را برای کمک به بسیج و تقویت حمایتها از مبتلایان کرونا، اتخاذ کند تا اقدام مهم شناسایی و ردیابی مبتلایان کرونا، تکمیل شود و این بیماران با دریافت حمایت معیشتی کافی، دلیل و بهانهای برای خروج از قرنطینه و تهدید سلامت دیگران نداشته باشند.
آنطور که ستاد ملی کرونا اعلام کرده است، مبتلایان کرونا در صورت رعایتنکردن قرنطینه، ابتدا در هر نوبت 200 هزار تومان جریمه خواهند شد و در صورت تکرار، به قرنطینه اجباری فرستاده میشوند. چنین قاطعیتی برای آنها که سلامت دیگران را به خطر میاندازند تحسینبرانگیز است اما یک نکته مبهم آن را متزلزل میکند: «تکلیف معیشت و مشکلات اقتصادی آنهایی که باید به اجبار قرنطینه را رعایت کنند چه میشود؟»
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/