بیماری شقاق چیست؟ و عوامل ایجاد آن چه می باشد؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا این روزها درصد افرادی که دچار بیماری های مختلف می شوند بسیار زیادند، دلیل این بیماری ها می تواند هر چیزی باشد برای مثال تغذیه نامناسب، عدم تحرک، استعمال دخانیات و یا... فیشر یا شقاق نیز یکی از انواع مختلف این بیماری ها است که ممکن است افراد مختلف در سنین مختلف را درگیر کند فیشر درواقع همان ترک خوردگی قسمت های مختلف در بدن می باشد که می تواند در گذر زمان و با عدم توجه به آن به بیماری سخت تری تبدیل شود.
شقاق یا فیشر چیست؟
بیماری شقاق یا فیشر درواقع همان ترک خوردگی بسیار عمیق در ناحیه مقعد می باشد در ابتدا دلیل این بیماری می تواند یبوست طولانی مدت در فرد باشد اما اگر با گذر زمان به آن رسیدگی نشود می تواند تبدیل به موضوعی جدی همراه با درد و خونریزی شود؛در ابتدا ممکن است افراد، فیشر را با بیماری بواسیر اشتباه بگیرند اما باید بگوییم بیماری شقاق مقعدی یا همان فیشر جدا از بیماری بواسیر می باشد و درمان آن نیز با درمان بواسیر متفاوت است.
همه ی افراد در هر سنی می توانند دچار بیماری شقاق شوند و این بیماری مختص به سن خاصی نمی باشد بررسی های انجام شده نشان می دهد درصد ابتلای مردان و زنان نیز در این بیماری به یک اندازه میباشد.
لازم به ذکر است فیشر که همان ترک خوردگی در انواع قسمت های بدن است ممکن در جایی به جز مقعد نیز به وجود بیاید.
تعداد زیادی از فیشر ها در پشت مقعد تعداد کمی در جلو و تعداد نادری نیز هم در جلو و هم در پشت افراد به وجود می آید.
علایم بیماری شقاق:
- خونریزی در قسمت مقعد:
اگر فردی متوجه خونریزی در قسمت دیواره مقعد خود شود امکان ابتلای او به شقاق وجود دارد دلیل این خونریزی عمیق بودن ترک های موجود در دیواره مقعد است.
- خارش و سوزش در قسمت مقعد:
اگر فردی در ناحیه مقعد خود احساس خارش و سوزش داشته باشد ممکن است به بیماری شقاق یا همان فیشر مبتلا باشد.
- برآمدگی ناحیه مقعد:
در بعضی موارد فردی که دچار بیماری فیشر می باشد اما از مراجعه به پزشک خودداری کند، در این صورت بیماری وی تشخیص داده نشده و این موضوع در طولانی مدت می تواند موجب ایجاد برآمدگی در ناحیه مقعد وی شود.
- ترک خوردن اطراف قسمت مقعد:
ممکن است در مواردی فرد دچار ترک ها و شکاف هایی در پوست بیرون مقعد شود.
- درد در ناحیه مقعدی به خصوص در هنگام ادرار کردن
- در مواردی نیز با تحریک مقعد توسط دستمال توالت بیمار خونریزی می کند که این خونریزی نیز می تواند به دلیل وجود بیماری فیشر باشد
*نکته ای که در اینجا باید به آن توجه کرد این است که علایم ذکر شده همیشه به معنی وجود بیماری شقاق نمی باشد و در صورت مشاهده ی این علایم فرد حتما باید به پزشک مراجعه کند تا از دلیل اصلی این علایم مطمئن شود.
یبوست شدید می تواند اولین عامل ایجاد شقاق مقعدی باشد
عواملی که موجب ابتلای فرد به بیماری شقاق می شود:
- یبوست و اسهالی که طولانی مدت باشد
- عدم تحرک مناسب در روز
- رابطه ی مقعدی نامناسب
- بارداری و زایمان در خانم ها
- خاراندن زیاد ناحیه مقعد
- تنگی دریچه مقعد
- بیماری هایی مانند سرطان مقعد، سرطان روده، سل و یا بیماری های مقاربتی
- همچنین تمیز کردن بیش از حد ناحیه مقعد با دستمال که این موضوع خود باعث تحریک این ناحیه می شود.
درمان بیماری شقاق
روش های پزشکی متفاوتی برای درمان بیماری شقاق مقعدی وجود دارد و می توان از طریق روش های مختلف این بیماری را درمان کرد.
درمان ازطریق مصرف دارو یا جراحی همچنین روش های خانگی. لازم به ذکر است فیشر با بیماری های بواسیر و کیست مویی متفاوت است و روش درمان آن نیز با روش درمان کیست مویی و درمان بواسیر نیز متفاوت است.
درمان با روش خانگی:
اصلی ترین دلیل بروز بیماری فیشر یبوست شدید در فرد بیمار است زیرا فرد به هنگام دفع مدفوع خود فشار زیادی را به ناحیه مقعد خود وارد می کند، همین موضوع باعث ایجاد ترک خوردگی در قسمت مقعد می شود.
اگر شخص بیمار سریع متوجه بیماری خود شود و درصدد درمان آن برآید؛ می توان با درمان های خانگی نیز از عمیق شدن شقاق در فرد جلوگیری کرد در اینجا به تعدادی روش درمان خانگی برای درمان شخص مبتلا به فیشر می پردازیم:
روغن های زیتون و نارگیل:
بیماری شقاق از دسته ی بیماری های گوارشی محسوب می شود و هردو روغن نارگیل و زیتون از موثرین مواد غذایی برای بهتر کردن عملکرد دستگاه گوارش هستند. بیمار مورد نظر می تواند با مصرف این روغن ها و یا چرب کردن ناحیه مقعد موجب بهبود خود شود.
مخلوط عسل و روغن زیتون:
مخلوط عسل و روغن زیتون موجب بهبود زخم در ناحیه مقعد و همچنین تسکین درد ناشی از بیماری فیشرمی شود.
برای استفاده از این مخلوط باید عسل و روغن زیتون را به یک اندازه مخلوط کرد و بعد از حرارت دادن ترکیب به دست آمده اجازه دهید تا کاملا سرد شود و سپس آن را در قسمت زخم مقعد خود قرار دهید.
روغن نارگیل موثر بر درمان شقاق می باشد
نشستن در آب ولرم:
شاید آسان ترین و موثرترین راه درمان زخم مقعد ناشی از بیماری شقاق نشستن در آب ولرم باشد.
در این روش شخص بیمار باید روزانه حداقل به مدت 15 دقیقه در آب ولرم بنشیند ترکیب آب ولرم با سرکه سیب و بتادین می تواند این ترکیب را موثربخش تر کند.
درمان زخم ناحیه مقعد از طریق لیزر:
اگر درمان های خانگی برای درمان بیماری شقاق جوابگوی بیمار نباشد فرد باید به پزشک متخصص بیماری های گوارشی و یا جراح کولورکتال مراجعه کند، اولین و سریع ترین روش پزشک جراحی شقاق با لیزر برای ترمیم زخم های ایجاد شده در قسمت مقعد است، با این که لیزر کردن تنها چند دقیقه طول می کشد و بدون درد است با این وجود باعث می شود سلول های آسیب دیده دوباره ترمیم شوند.
مزایای درمان بیماری فیشر از طریق لیزر چیست؟
- این روش سریع ترین روش درمان است که بدون درد و خونریزی است
- در این روش درمان شقاق احتیاج به بیهوش کردن بیمار نیست و چون مدت زمان انجام لیرز نیز کوتاه است نیاز به بستری شدن بیمار نخواهد بود
- بهترین مزیت استفاده از لیزر برای درمان زخم های مقعد این است که احتمال بازگشت دوباره فیشر بسیار پایین خواهد بود.
روش های دیگری نیز برای درمان این بیماری وجود دارد مثل مصرف دارو، تزریق بوتاکس و درموارد بسیار شدید جراحی...
انتخاب روش درمان به عواملی مانند سن، جنسیت، شدت بیماری و.... بستگی دارد و تشخیص بهترین راه درمان به عهده ی پزشک متخصص می باشد.
انتهای پیام/ر/4127
انتهای پیام/