دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1399 - 12:46
کارشناسان امور بین‌الملل در گفتگو با آنا:

وحشت اعراب از واکنش ایران باعث تسلیت‌گویی مصلحت‌آمیز آنها شد/ عادی‌سازان روابط با اسرائیل متهمان ردیف اول ترور شهید فخری‌زاده

کارشناسان امور بین‌الملل با تأکید بر اینکه محکومیت ظاهری کشورهای عربی دال بر نگرانی آن‌ها از واکنش جمهوری اسلامی ایران است، عنوان کردند رژیم صهیونیستی، امارات و بحرین به همراه عربستان متهم ردیف اول ترور دانشمند هسته‌ای ایران هستند.
کد خبر : 545126
A85I4380.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، هم‌زمان با انتشار خبر ترور شهید فخری‌زاده شاهد بودیم لرزه بر تن کشورهایی افتاد که در مظان اتهام هستند. جمهوری آذربایجان که بنا به ادعای روزنامه الجریده، چاپ کویت دو فروند پهپاد رژیم صهیونیستی از باکو به داخل کشورمان وارد شده بود و نیز کشورهای عربی متحد و جیره‌خوار عربستان جزو متهمان ردیف اول ترور دانشمند هسته‌ای ایران محسوب می‌شوند.


ترور شهید محسن فخری‌زاده


در ماجرای ترور شهید قاسم سلیمانی، سردار سلیمانی شاهد بودیم مقام‌های جمهوری آذربایجان با موضع‌گیری‌ کوتاه و ذکر اینکه چنین تروری خیلی بد است، آن را رد کردند؛ اما در ماجرای ترور شهید فخری‌زاده به این دلیل که یک پای اتهام هستند، با دستپاچگی تلاش کردند خود را مبرّا از ماجرا جلوه دهند و به همین دلیل با وجود میزبانی از تروریست‌ها و صهیونیست‌ها، حادثه تروریستی را محکوم کردند.


وضعیت کشورهای عربی نیز به همین منوال است. اماراتی‌ها ترور دانشمند هسته‌ای کشورمان را محکوم کردند، زیرا پیغامی که از تهران دریافت کرده بودند حاوی هیچ نقطه روشنی برای «بن‌زاید» نبود.



همه کشورهای عربی که حادثه تروریستی را محکوم کردند، قبل از ارسال پیام محکومیت، پیغام جمهوری اسلامی را دریافت کرده بودند.



گرچه اماراتی‌ها فکر می‌کردند با رفتن در آغوش صهیونیست‌ها امنیتشان تضمین می‌شود، ولی با محکوم کردن ترور شهید فخری‌زاده که قطعاً می‌دانند صهیونیست‌ها در آن متهم ردیف اول هستند، نشان دادند هیچ پشتوانه‌ای ندارند.


انگشت اتهام به سوی رژیم انگشت اتهام به سوی رژیم صهیونیستی است


«سیدرضا صدرالحسینی»، کارشناس امور بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا دراین‌باره می‌گوید: با توجه به اقدام خبیثانه‌ای که بیشترین انگشت اشاره به سمت رژیم صهیونیستی است و ادلّه مختلف آن را تأیید می‌کند، در روزهای اخیر مشاهده کردیم بعضی از کشورهای عربی منطقه نسبت به این موضوع واکنش‌ نشان دادند که این واکنش‌ها از نظر دیپلماتیک جالب توجه است، اما آیا واقعاً انتظارهای ملت‌های منطقه و جمهوری اسلامی همین است که فقط بیانیه صادر شود یا این کشورها باید اقدامات دیگری نیز انجام دهند.


گفتگو با سید رضا صدرالحسینی نشست خبری بررسی تحولات منطقه


وی افزود: اگر پیام‌های تسلیت و محکومیت کشورهای عربی واقعی است، باید کمک کنند برخورد حقیقی با تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی انجام شود. اگر پیامشان واقعی است، از سر استیصال یا ترس پیام نداده‌اند و منافقانه عمل نکرده‌اند، باید به گروه‌ها و جریان‌های حامی آرمان فلسطین برای گرفتن انتقام خون هزاران نفری که رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی به شهادت رسانده است، کمک کنند.



اگر پیام محکومیت اعراب واقعی است، روزنامه‌ها و رسانه‌های خودشان را کنترل کنند و اجازه ندهند دل کسانی که از این اقدام تروریستی داغدار است، جریحه‌دار شود.



صدرالحسینی تأکید کرد: اگر پیام‌ کشورهای عربی واقعی است، چرا به‌طور مستقیم رژیم صهیونیستی را محکوم و اعلام نمی‌کنند از اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی تنفر دارند و در موارد مشابه حاضرند امکانات خودشان را برای حمایت از کشورهای اسلامی یا افرادی که در این رابطه آسیب دیده‌اند، به‌کار ببرند؟


در هر صورت به نظر می‌آید بخش قابل توجهی از پیام‌ تسلیت و محکومیت‌ها واقعی نیستند، بلکه به‌خاطر خطر احتمالی است که تصور می‌کنند از جانب جمهوری اسلامی به وجود خواهد آمد.


اعراب نگران واکنش ایران هستند


به گزارش آنا، ترور شهید فخری‌زاده را همچنین می‌توان در دو رویکرد اطلاعاتی و تحلیلی بررسی کرد. جمهوری اسلامی  ایران به‌عنوان بازیگر عقلانی طبعاً در زمین طراحی‌های دشمن بازی نمی‌کند و به باور برخی از کارشناسان ممکن است اقدام مستقیم علیه رژیم صهیونیستی انجام نشود، بلکه انتقام مدنظر کشورمان به‌طور غیرمستقیم و البته در چارچوب سیاسی و نظامی محقق شود.


جمهوری اسلامی ایران پیام خود را به محور عبری – عربی رسانده است که انتقام از عاملان و آمران ترور دانشمند هسته‌ای قطعی خواهد بود. در طرف مقابل رژیم صهیونیستی، آمریکا و متحدان عربشان به‌دنبال وادار کردن ایران به نشان‌دادن واکنش نظامی هستند. دونالد ترامپ در واپسین روزهای حضور در کاخ سفید به‌دنبال چینش تحولات پیش‌رو در منطقه و درباره ایران مقابل بایدن است تا آزادی عمل وی را درباره طراحی سیاست‌هایش در غرب آسیا و در ارتباط با ایران سلب کند.


«نصرت‌الله تاجیک»، سفير اسبق کشورمان در اردن در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: ایران بازیگر عاقلی در منطقه است و در زمین دشمن بازی نمی‌کند، بلکه تلاش می‌کند با تحرکات سیاسی-دیپلماتیک اقدامی انجام دهد یا اگر تحرک نظامی باشد، طبیعتاً مستقیم نخواهد بود، بلکه به‌طور غیرمستقیم منافع رژیم صهیونیستی را مورد هجوم قرار دهد یا اینکه اقدامی انجام می‌دهد که محور عبری-عربی پیام قاطعیت جمهوری اسلامی را دریافت کنند. 


نصرت الله تاجیک


وی افزود: از سوی دیگر امارات علاوه بر ایجاد رابطه با رژیم صهیونیستی گفته می‌شود همکاری‌های اطلاعاتی با این رژیم دارد و به نظر می‌آید امارات و سایر کشورهایی حاشیه جنوبی خلیج‌فارس دنبال این هستند که در ازای رابطه، مستقیم مقابل سیاست خارجی ایران قرار نگیرند و آن را به رژیم صهیونیستی محول کرده‌اند، لذا دور از ذهن نیست اگر ایران بخواهد واکنش نظامی نشان دهد.




بیشتر بخوانید:


رژیم صهیونیستی در ترور فخری‌زاده دست داشت




به باور کارشناسان منطقه، همان‌گونه که اعراب و رژیم صهیونیستی به‌جای جنگ تمام‌عیار به‌دنبال تحرکات ایذایی هستند، به نظر می‌آید ایران نیز به‌جای رویارویی مستقیم و به‌هم ریختن صحنه خاورمیانه و بازی در زمین دشمن به اقدامی دست بزند که اهداف محور عبری-عربی محقق نشود.


پایگاه‌های آمریکا در کشورهای عربی آن‌ها را نگران کرده است


«محمدحسن قدیری ابیانه»، سفير اسبق ایران نیز درباره واکنش اعراب به ترور دانشمند هسته‌ای کشورمان گفت: قطعاً کشورهایی مانند امارات و عربستان که در همکاری با رژیم صهیونیستی و آمریکا در عملیات‌های مختلف ترور علیه ایران دخالت داشتند و حمایت‌شان از تروریست‌هایی همچون ریگی و جنایتکاران داعشی برای ما مسجل است بعید به نظر می‌آید در این عملیات مشارکت نداشته  باشند.


گفتگو با محمدحسن قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک


وی با بیان اینکه کشورهای عربی و عادی‌سازان روابط با رژیم صهیونیستی از انتقام ایران از آمران و عاملان ترور شهید فخری‌زاده نگران هستند، تأکید کرد: پایگاه‌های آمریکایی بیشتر در کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج‌فارس وجود دارد و هرجا این پایگاه‌ها هستند، باید نگران انتقام ایران باشند، به‌ویژه اینکه امارات به‌تازگی با رژیم صهیونیستی روابط همه‌جانبه در ابعاد اطلاعاتی برقرار کرده است.


قدیری ابیانه افزود: علاوه بر این، آن‌ها قاطعیت ایران را در انتقام دیده‌اند که چگونه بعد از ترور شهید سلیمانی پایگاه نظامی آمریکا را در عراق هدف قرار دادیم و آن‌ها در مقابل کاری نتوانستند انجام دهند. 


وی تصریح کرد: طبیعی است اعراب با مشاهده قاطعیت ایران سعی کنند اتهام مشارکت در ترور دانشمند هسته‌ای را از خود با محکوم کردن ترور، دور کنند. البته اگر برای مسئولان کشورمان ثابت و مسجل شود آن‌ها در ترور دست داشتند، انتقام لازم در زمان، مکان و نحوه مناسب گرفته خواهد شد.


به گزارش آنا،  امارات، بحرین و کشورهایی که عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را در سر دارند این‌گونه می‌پنداشتند  که با پیوستن به محور آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌توانند برای خود امنیت بخرند و فریب ادعاهای تل‌آویو و واشنگتن را در زمینه حفظ امنیت منطقه در مقابل جمهوری اسلامی ایران خوردند.


این در حالی است که بارها جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده بود تهران خواهان برقراری صلح و ثبات در منطقه و جلوگیری از تحرکات تروریستی و برهم زننده ثبات محور عبری-عربی-غربی است.


صهیونیست‌ها هر تحرکی داشته با‌شند به نام مرتجعین منطقه زده می‌شود


«سید جعفر قنادباشی»، تحلیلگر امور بین‌الملل در‌این‌باره گفت: تحرک اخیر کشورهای عربی در محکوم کردن ترور دانشمند هسته‌ای ایران را می‌توان به‌عنوان نشانه اثبات نظریه‌ای دانست که بر مبنای آن عادی‌سازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی، آن‌ها را آسیب‌پذیرتر کرده است، زیرا هر تحرکی صهیونیست‌ها  انجام دهند، به نام آن‌ها نیز زده می‌شود.


قناد باشی


وی افزود: صهيونيست‌ها نیز آسیب‌پذیرتر شده‌اند، زیرا هر تحرکشان به‌طور مستقل اگر علیه ایران باشد، می‌تواند واکنش‌هایی را در داخل و خارج سرزمین‌های اشغالی داشته باشد. یعنی آن‌ها تحرکی خلاف قوانین بین‌المللی و در خلیج‌فارس انجام می‌دهند، ولی پاسخش را در داخل سرزمین‌های اشغالی  دریافت می‌کنند.


به‌طور کلی اقدام کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس در محکوم کردن ترور شهید فخری‌زاده، این نظریه را به‌خوبی اثبات می‌کند که آن‌ها با وارد شدن به عرصه عادی‌سازی روابط یا تأیید این روند، آسیب‌پذیرتر شده‌اند و هر تحرک رژیم صهیونیستی در حکم دردسر بزرگی برای آن‌هاست و نشان می‌دهد عادی‌سازی روابط نتوانسته است امنیت کشورهای عربی را حفظ کند.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب