معرفی بیماری هموروئید و علل ایجاد آن
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا امروزه به دلیل تغییر در شیوه زندگی و ماشینی شدن زندگی انسان ها، کم تحرکی و استفاده از تغذیه ناسالم و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات و آب کافی و بسیاری از عوامل دیگر دست به دست هم داده اند که زمینه بروز برای بسیاری از بیماری ها فراهم شود. یکی از بیماری هایی که بارها به گوش شما خورده و احتمالا در اطرافیان هم وجود داشته بیماری هموروئید یا بواسیر می باشد که امروزه به یک بیماری شایع در بین مردان و زنان تبدیل شده است که خوشبختانه روش درمان هموروئید با موفقیت همراه بوده است.
قبل از هر توضیحی بهتر است بدانیم که این بیماری چیست در واقع بواسیر یا هموروئید در اثر واریس سیاهرگ مقعدی یا مخرج به وجود می آید که به زبان ساده تر واریس سیاهرگ ها یعنی پیچ در پیچ و گشاد شدن سیاهرگ های مخرج می باشد که هم می تواند در داخل مقعد و هم در خارج مقعد این برجستگی های سیاهرگی رخ بدهد که به آن بواسیر مقعدی داخلی یا خارجی می گویند. متاسفانه بسیاری از افراد از این بیماری خجالت می کشند و به همین دلیل درمان آن را به تاخیر می اندازند که همین امر در گسترش و شدت بیماری تاثیرگذار می باشد. خوشبختانه امروزه با استفاده از پیشرفت قابل توجه در علم پزشکی از راه های مختلف می توان به درمان پرداخت که در این مقاله بیشتر به روش های درمان هموروئید و جراحی آن می پردازیم.
انواع هموروئید
بواسیر با توجه به محل تشکیل و درجه آن به انواع مختلفی تشکیل می شود که عبارتند از:
- هموروئید داخلی: در این بیماری بواسیر در داخل رکتوم قرار دارد و به همین دلیل ما نمی توانیم آن را مشاهده کنیم و به ندرت باعث ناراحتی و درد می شود ولی در حین عمل دفع اجابت فشار و سوزش امکان دارد که باعث التهاب آن شود.
- هموروئید خارجی: در این بیماری بواسیر در اطراف مقعد و زیر پوست ایجاد می شود در این حالت کوچکترین تحریک و فشاری سبب حونریزی و درد شدید آن می شود.
هموروئید
مهمترین علائم هموروئید یا بواسیر
عوامل بسیار زیادی در بروز این بیماری نقش دارند و در صورت هر گونه علائم باید سریعا به پزشک مراجعه کرد از مهمترین علائم برای بیماری هموروئید می توان به
- خونریزی در حین اجابت مزاج
- احساس درد و سوزش در ناحیه نزدیک مقعدی
- تورم و خروج توده یا بیرون زدگی در ناحیه مقعدی
- خارش مقعد
- دشواری در تمیز کردن ناحیه مقعدی
که شایع ترین و اولین علائم برای بیماری هموروئید خونریزی می باشد که خون قرمز رنگ و روشن را در هنگام اجابت مزاج مشاهده می کنید.
مهمترین دلایل بروز بیماری هموروئید
- چاقی مفرط
- کم تحرکی
- عوامل ارثی
- بارداری
- رابطه مقعدی
- یبوست و اسهال مزمن
- افزایش سن
- تغذیه نامناسب و مصرف ناکافی مواد غذایی حاوی فیبر، سبزی و میوه جات
- نشستن طولانی مدت در توالت
- زور زدن زیاد موقع اجابت مزاج
- تنش در طی حرکات روده
روش های درمان هموروئید
از گذشته های دور تاکنون این بیماری شایع بوده و از روش های مختلفی برای درمان هموروئید استفاده کرده اند خوشبختانه در سال های اخیر به علت پیشرفت قابل ملاحظه در علم پزشکی از روش های مناسب تر با موفقیت بالایی استفاده می شود. در درمان این بیماری مهمترین و بهترین روش قبل از هر کاری مراجعه به پزشک می باشد زیرا در اثر دیر مراجعه کردن امکان گسترش این بیماری و درد بیشتر آن را به همراه دارد، در حالی که در مراحل اولیه به راحتی می توان بیماری را درمان کرد.
یکی از روش های درمان بیماری بواسیر استفاده از روش های خانگی می باشد که بیشتر در گذشته این روش رایج بوده استفاده از روش هایی چون حمام آب گرم یا در آب گرم نشستن، خوردن غذاهای با فیبر بالا و مصرف کافی میوه و سبزیجات و آب کافی، استفاده از داروهای ضد درد برای کاهش درد، تمیز نگه داشتن ناحیه مقعدی و بسیاری از روش های دیگر در درمان خانگی بیماری هموروئید مورد استفاده قرار می گیرد که این روش ها بیشتر در تسکین درد و در مراحل ابتدایی بیماری از این روش ها استفاده کنید ولی در صورت گسترش و پیشرفته شدن این بیماری روش خانگی دیگر جوابگو نمی باشند و باید از روش های دیگر برای درمان بیماری هموروئید استفاده کرد.
روش های دارویی برای درمان بیماری هموروئید استفاده از پدهای ضد بواسیر، استفاده از کرم، پماد حاوی هیدروکورتیزون و لیدوکایین است که تا حدودی درد را تخفیف می دهد اما روش قطعی برای درمان بیماری هموروئید نمی باشد بهترین روش برای درمان این بیماری روش جراحی می باشد.
روش های درمان بیماری هموروئید
روش های جراحی بیماری هموروئید
روش ها جراحی بیماری هموروئید یکی از بهترین و موفقیت آمیزترین روش درمان بیماری هموروئید می باشد که خود شامل چندین روش می باشد که عبارتند از
- جراحی به روش فیشرکتومی
- جراحی به روش اتساع
- جراحی به روش اسفنکتروتومی
- جراحی با لیزر
در درمان هموروئید جراحی به دور صورت باز و بسته انجام می شود در روش جراحی باز بعد از برداشتن بواسیر محل آن را باز گذاشته می شود که به مرور و به طور ثانیه ترمیم شود اما در روش جراحی بسته بعد از برداشت و جراحی و خارج کردن آن محل زخم را با استفاده از بخیه های جاذب بخیه می زنند.
یکی از موفقیت آمیزترین روش جراحی بیماری بواسیر استفاده از روش لیزر درمانی می باشد که در این روش با توجه به نوع پیشرفت بیماری از دو نوع لیزر استفاده می شود از لیزر کم توان برای کوچک تر کردن پاکه هموروئید استفاده می شود در حالی که از لیزر پرتوان برای انجام عمل های جراحی پیشرفته هموروئید بیشتر استفاده می شود و مهمترین مزایایی که در این روش وجود دارد این است که نیاز به بیهوشی و بستری ندارد و میزان درد و خونریزی در این روش در مقایسه با سایر روش ها بسیار کمتر می باشد و نیاز به تامپون هم ندارد. در این روش انتقال سایر بیماری ها چون هپاتیت بسیار کم می باشد و اینکه این روش برای بسیاری از بیماران با مشکل کبدی، دیابت و ... بسیار مناسب تر می باشد.
درمان بواسیر با لیزر
انتهای پیام/ر/4127
انتهای پیام/