دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1394 - 12:24
در صحن علنی مجلس؛

بررسی طرح سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی نیمه‌کاره ماند/ کوچک‌زاده زلف استعفایش را به اعتراض به دانشگاه آزاد گره زد

در میانه مذاکرات صبح امروز مجلس شورای اسلامی، طرح سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی از سوی کمیسیون آموزش و تحقیقات در دستور کار جلسه علنی امروز -سه‌شنبه 17 آذرماه- قرار گرفت.
کد خبر : 54475

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، قبل از وارد شدن به نظرات مخالفان و موافقان، محمدرضا باهنر که در بخشی از جلسه علنی امروز ریاست مجلس را برعهده داشت، گفت که تعدادی از همکاران پیشنهاد مسکوت ماندن آن و برخی هم بازگشت به کمیسیون را مطرح کرده‌اند. سپس، این موضوع در میان نمایندگان به رأی گذاشته شد و نمایندگان با آن موافقت نکردند.


منادی‌سپیدان: طرح با برنامه پنجم مغایرت دارد


منادی سپیدان: با طرح سنجش و پذیرش دانشجو می‌خواهند دانشگاه آزاد را خراب و نابود کنند؛‌ 90 درصد مردم موافق دو کنکور هستند

علیرضا منادی سپیدان در مخالفت با این طرح اظهار کرد: بر اساس برنامه پنجم توسعه،‌ تحصیلات تکمیلی باید توسعه یابد در صورتی که این طرح مخالف این موضوع است.


وی افزود: تولید علم، خروجی مقالات و اساتید است. این طرح بسیار غیرکارشناسی است. من با طراح در تلویزیون مصاحبه داشتم. 90 درصد مردم موافق دو کنکور هستند. متأسفانه این اقدام در آزمون کارشناسی صورت گرفت.


این عضو هیئت رئیسه در ادامه تصریح کرد: دانشگاه‌های غیر دولتی مرکز آزمون دارند در این طرح گفته شده مرکز آزمون به سازمان سنجش داده شود. یعنی با این وجود در مرکز آزمون دانشگاه آزاد را تخته کنیم و مسئولیت آن را به سازمان سنجش بسپاریم.


منادی‌سپیدان ادامه داد: اخیرا 242 نماینده مجلس متشکل از همه گروه‌ها به دلیل توسعه در تحصیلات تکمیلی از دانشگاه آزاد تشکر کردند، حال چرا این طرح مطرح می‌شود که دانشگاه آزاد را به چالش بکشاند؟


وی ادامه داد: در این طرح در کنار کمیسیون آموزش، نام کمیسیون بهداشت هم مطرح می‌شود ولی کمیسیون بهداشت این طرح را رد کرده است.


این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات ادامه داد: این طرح مغایر اصل 75 است و بار مالی برای دولت ایجاد می‌کند. با این طرح می‌خواهند دانشگاه آزاد را خراب و نابود کنند در صورتی که دانشگاه آزاد محصول انقلاب است، موفق‌ترین اقدامات در همین دانشگاه آزاد صورت گرفته است. من از طرف فراکسیون دانشگاهیان از نمایندگان می خواهم که به این طرح رای منفی بدهند.


قاضی‌پور: بدانید که تصویب این قوانین به نفع افراد خاص است


در ادامه بررسی محمدرضا باهنر، گفت که برخی نمایندگان تذکر و اخطار دارند که می‌توانند مطرح کنند.


ابتدا نادر قاضی‌پور در اخطار قانون اساسی و بر اساس اصل سوم آن، اظهار کرد: آدم‌های مستضعف نمی‌توانند در مقطع دکتری قبول شوند. بدانید که تصویب این قوانین به نفع افراد خاص است.


کوچک‌زاده، زلف استعفایش را به انتقاد از دانشگاه آزاد گره زد


سپس مهدی کوچک‌زاده در تذکری شفاهی گفت: آقای مهندس باهنر، نام طرحی که در دست بررسی است، طرح سنجش و پذیرش دانشجو است. متن سخنان آقای منادی در مخالفت نبود. بلکه در حمایت از دانشگاه آزاد بود. همچنین آقای منادی برگه‌ای تهیه کرده است و بدون اجازه هیئت رئیسه توزیع کرده است.


وی افزود: همچنین کتابچه‌ای معاون پارلمانی دانشگاه آزاد چاپ کرده است با عنوان حمایت نمایندگان از دانشگاه آزاد، بسیاری از دوستانی که عکس و امضایشان در آن است گفتند که اصلا این‌طور نبوده است. آیا این خلاف نیست؟ این دلیل دیگری است که درخواست استعفا داده‌ام ولی هیئت رئیسه اعلام وصول نکرده است.


باهنر در پاسخ به تذکر کوچک‌زاده گفت: توزیع نامه بین صندلی‌ها باید با اذن هیئت رئیسه باشد. اگر اذن شفاهی بوده است من نمی‌دانم. خب مخالف و موافق صحبت می‌کنند هر کسی دلیل خود را دارد. آقای منادی هر طور می‌خواهد باید صحبت کند.


قادری: این طرح را جناحی نگاه نکنید، اگر تصویب شود به نفع همه است


در ادامه جعفر قادری، در موافقت با طرح سنجش و پذیرش دانشجو اظهار کرد: این طرح را جناحی نگاه نکنید، اگر تصویب شود به نفع همه است. بهم ریختگی‌های زیادی در پذیرش دانشجویان در تحصیلات تکمیلی داریم. اتهاماتی متوجه آموزش عالی است که می‌تواند آنها را برطرف کند.


وی افزود: این طرح، از پذیرش بیش از حد دانشجویان جلوگیری می‌کند. تبعیض بین آموزش عالی دولتی و غیردولتی را از بین می‌برد. کیفیت آموزش را بالا می‌برد. در ارشد و دکتری پذیرش‌ها مطلوب نیست، برخی چندین برابر ظرفیت است. پذیرش دانشجو ضابطه‌مند می‌شود. نظارت‌ها وظیفه دولت است، دلیلی ندارد نگران این قضیه باشیم. با اصل 75 مغایرتی ندارد و باری بر دوش دولت نیست.


علیمردانی: با این طرح آنهایی که مهارت در تست‌زنی دارند به دانشگاه‌ها راه پیدا می‌کنند


محسن علیمردانی در مخالفت با این طرح اظهار کرد: این طرح باعث تضعیف دانشگاه‌هایی می‌شود که دانشجو در تحصیلات تکمیلی می‌پذیرند. در هیچ کشوری دوره دکتری متمرکز نیست. چون در این مقطع دانشجو باید قدرت تحلیل بیشتری داشته باشد. با این طرح آنهایی که مهارت در تست‌زنی دارند به دانشگاه‌ها راه پیدا می‌کنند. این طرح باعث عدم تعادل بین سیاست‌های عرضه و تقاضا و بروز مسائل اجتماعی و اقتصادی می شود.


وی ادامه داد: متأسفانه فارغ‌التحصیلان بیکار می‌بینیم. این چالش‌ها باید در اولویت قرار گیرد. به فکر تجمیع دانشگاه‌ها باشیم. از این همه چالش ها در کشور به سمتی رفتیم که مغایر قانون اساسی است.


پس از این، باهنر گفت که وارد ناطقان شویم به نظر نمی‌رسد که این طرح به امروز برسد.


در همین زمان، میکروفن منادی سپیدان عضو هیئت رئیسه روشن شد تا اسامی ناطقان جلسه را اعلام کند. اما او به جای اسامی ناطقان، گفت: اخطار 79 من به آقای کوچک‌زاده بماند برای یکشنبه آینده.


با این اقدام منادی، باهنر خطاب به او گفت: آقای منادی وقتی میکروفن شما روشن می‌شود باید به همان خاطری که روشن شده است حرف بزنید نه موضوع دیگر. باهنر به عنوان رئیس جلسه در ادامه از محمد دهقان عضو دیگر هیئت رئیسه خواست که اسامی ناطق را بگوید. بعد از اینکه منادی اسامی ناطقان را به دهقان نداد، باهنر گفت که امروز ناطق نداریم.


سپس مجددا منادی گفت که به احترام شما (باهنر) چیزی نمی‌گویم که باهنر مجددا میکروفون منادی را خاموش و اعلام کرد که امروز نطق نداریم؛ باهنر خطاب به منادی گفت که عذرخواهی کن. در نهایت منادی از باهنر عذرخواهی کرد و اسامی ناطقان امروز مجلس را اعلام کرد.


پس از آن، بهروز نعمتی نماینده اسدآباد و محمدمهدی زاهدی نماینده کرمان هم درباره طرح سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی با یکدیگر درگیری لفظی پیدا کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب